עזרה בשאלה במיקרו

יעל329

New member
עזרה בשאלה במיקרו

היי, שאלה שנתקלתי בה ואני לא יודעת את התשובות:
יש 4 טענות וצריך להשיב אילו מהן נכונות ולנמק:
1. אם ידוע שצרכן מוציא תמיד 10% מהכנסתו כל מוצר X אז המוצר ניטרלי עבורו וגמישות הביקוש ביחס למחיר שווה ל-1 בערך מוחלט.
2. אם ידוע שצרכן מוציא תמיד סכום קבוע על מוצר X (הסכום אינו תלוי בהכנסה או במחיר המוצר), אז גמישות עקומת הביקוש ביחס למחיר שווה ל-0 (עקומת הביקוש קשיחה לחלוטין).
3. אם ידוע שכתוצאה מעליית מחיר המוצר ב-20 שקלים ירדה הכמות המבוקשת ב-10 יחידות אם לא ייתכן שגמישות עקומת הביקוש ביחס למחיר גדולה מ-1 בערך מוחלט.
4. אם ידוע שכתוצאה מירידה במחיר המוצר ב-20% עלתה הכמות המבוקשת ביחידה אחת אז לא ייתכן שגמישות עקומת הביקוש ביחס למחיר גדולה מ-1 בערך מוחלט.

תודה !

paretomc

New member
תקראי את הסוגריים בתשובה 2

גמישות הביקוש היא השינוי באחוזים בכמות הנרכשת ביחס לשינוי באחוזים במחיר.
תשובות 3 ו 4 מדברות על שינוי מספרי ביחס לשינוי באחוזים או שינוי מספרי, כך שלא ניתן להסיק מהן את גמישות הביקוש.
תשובה 1 אין בכלל התייחסות למחיר המוצר כך שהיא כלל לא רלוונטית.
&nbsp
תשובה 2 - אם הסכום קבוע, לא משנה המחיר, אז אם המחיר הוא P וההוצאה Y, אז הכמות הנרכשת תהיה Y/P=X
אם המחיר יעלה ב 10% אז הכמות הנרכשת תהיה Y/(P*(1+10%))=X2
כלומר X2*(1+10%)=Y/P=X
&nbsp
&nbsp

MarcroEconomist

New member
טענות 1

אם אני מוציא תמיד 10% מההכנסה שלי על מוצר מסויים, כל עוד ההכנסה שלי קבוע, ההוצאה שלי על המוצר קבוע. לכן, בכל הנוגע לשינויי מחיר המוצר, אני תמיד מוציא סכום קבוע. לדוגמא אם ההכנסה שלי היא 1000, כל עוד ההכנסה ללא שינויי ההוצאה שלי על מוצר X היא 100. נניח שבמצב במוצא המחיר של המוצר היה שווה 10 וגם הכמות שאני קונה שווה 10. אם מחיר המוצר עולה ב 10% ל 11, ההוצאה שלי עדיין 100 והכמות שאני קונה היא 100 חלקי 11, כלומר, 9.1 (בקירוב), שמהווה ירידה של 10% (10 חלקי 1.1 ולא כפול 0.9) מהכמות המקורית של 10 יחידות. מכאן שכאשר אני מוציא סכום קבוע על מוצר מסויים גמישות הביקוש שמוגדרת כשיעור השינוי בכמות חלקי שיעור השינוי במחיר שווה ל 1.

paretomc

New member
צודק, תשובה 1 נכונה גם כן. התפספס לי.

למעלה