עזרה בקנית רכב

OutOfControl

New member
עזרה בקנית רכב

לאור העובדה שבקרוב רשיון הנהיגה שלי יקבל תוקף נומלי (סוף תקופת המלווה), יש לי הרושם שאצליח לשכנע את ההורים שלי (שהם ההפך המוחלט מחולי הגה) לקנות רכב חדש, ותיקותי הם שתוכלי לעזור לי. התקציב שקיים הוא בסביבות ה70k (יתכן שאפשר למשוך עוד קצת למעלה, אבל זה צריך להיות משהו שירשים את אבא שלי...), והרכב חייב להיות אוטומטי. רצוי (אלא מה) שיהיה אמין ויבקר כמה שפחות במוסך, ואבא שלי גם הטיל וטו על אירופאיות. השימוש בו עתיד להיות בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות, אך אחת לכמה זמן הוא אמור לשמש לטיולים. אלא פחות או יותר כל הפרטים שאני חושב עליהם, ואשמח לשמוע את ההמלצות שלכם... (ואם צריך עוד פרטים תשאלו...)

יוסי®

New member
אם אביך שולל מראש את האירופאיות,

אז ישר נופלות כמה אופציות טובות למדי, וחבל...... אתחיל מזה שלדעתי א-ל תגעי בקוריאניות, ומה שנשאר בעצם זה מכוניות תוצרת יפן - ומהם ישנם כמה טובות - הונדה, טויוטה, ניסאן, מזדה וכו´...... ישנם כמה אופציות, וישנן כמה שאלות שיש לענות עליהן - עד איזה מודל תהיה מוכן לרדת....? (סתם דוגמא - במחיר הזה אתה יכול להשיג סיוויק מודל X, או אקורד מודל X-Y....). מי יסע בעיקר ברכב? מה הציפיות מהרכב? (ז"א רצוי שיהיה עם קצת נטיות ספורטיביות?) וכו´... תהיה קצת יותר ממוקד, וחברי הפורום כאן יוכלו לתת תשובות יותר מדוייקות.... בכל מקרה, תנסה לשכנע אותו להכליל גם את האירופאיות כאופציה - חבל סתם לפסול מראש......

OutOfControl

New member
הייתי מכליל את האירופאיות ברצון

אלא שזה לא תלוי בי, כמודברים אחרים (כגון הציפיות השונות מהרכב מצידי ומצד הורי) בכל מקרה, אני מה שאני יכול להוסיף אני לא מבין את השאלה על המודל, לא מבין בתחום, אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את השאלה... מי שיסע בעיקר ברכב זה אמא שלי הלוך חזור לעבודה (נסיעה עירונית ומאוד קצרה), אני אמור לקחת אותה מידי פעם בלילות ואחרי הצהריים (נסיעות של כ30 ק"מ, בכבישים די חלקים אם עומס בינוני). וכפי שציינתי, היא אמורה לעשות את הנסיעות ה"משפחתיות" בארועים למיניהם. הצפיות שלי מהרכב הם בעיקר נטיות ספורטיביות, אך לא כך הדבר לגבי הורי. בכל מקרה, זו נקודה שקל מאוד להתפשר בה, ויש יותר חשיבות לאמינות של הרכב, ולנסיעה נעימה וחלקה.

עתיד18

New member
טוב, העם מכריז פה אחד...

לך על אלמרה...ניסן אלמרה או שתחכה לטויוטה החדשה האלמרה היא בעלת השלדה הכי מתגמלת (בערך) מבין היפניות והקורולה החדשה יש כאלו שאומרים שהיא תהיה אירופאית במסבה של יפנית

shotgun

New member
הקורולה החדשה מיוצרת בטורקיה

זה דגם הסדאן דגם ההאצ´בק מיוצר בבריטניה!!

עתיד18

New member
לא דיברתי על ארץ יצור

אומרים שהמאפיינים של התכנון שלה הם יותר "אירופאים"

itzik93

New member
לאלמרה שילדה בלתי מתגמלת בעליל...

לא מניסיון - מכתבות. לדעתי, אם מדברים על שילדות יפאניות - השילדה של האימפרזה תהיה טובה מזו של האלמרה. כמובן שלכל אחת מהן יש את היתרונות והחסרונות שלה. בטווח מחירים הזה - אין לו מה לחכות לטויוטה החדשה או לאלמרה החדשה (רק משומשת או קטנה חדשה). איציק

rtwingo

New member
עציד... אני רואה שה../images/Emo41.gif עשה מלאכתו..

נאמנה אצלך... כי בניגוד אליו, כל מי שתשאל יאמר לך שהאלמרה טובה פחות מהאימפרזה, שלא לדבר בכלל על לא יפניות...

itzik93

New member
"עציד" דווקא נשמע לי טוב ../images/Emo70.gif../images/Emo8.gif ../images/Emo6.gif

עתיד18

New member
בגלל השטויות שלכם אין למדינה עתיד

וגם בגלל האסיד !!
נ.ב. קראתי את ההודעה שהוא כתב ממש חפיף, ולא שמתי לב לתקציב

B.M.F

New member
למדינה יש עתיד.

אולי התכוונת שלחלק מהאנשים אין עתיד ..

sronis

New member
עם כל הכבוד לאלמרה

אם זה הכיוון, אז לדעתי אין הבדל אם זאת תהיה אלמרה, אימפרזה, לנטיס או כל יפנית אחרת כמעט. אם חייבים יפנית הייתי הולך על הסיוויק. 125 כ"ס, מנוע נהדר, גיר אוטומטי מצוין, הרבה אחיזה וזווית גלגול סבירה. היגוי מת אבל מדויק. לדעתי הכי "ספורטיבית" בין המשפחתיות היפניות. יתרונה הגדול במנוע המצוין שקצת עוזר לה לפחות "להרגיש" יותר ספורטיבית. רוני

rtwingo

New member
אבל מנוע זה לא הכל בחיים...

והאימפרזה מהנה יותר מהסיוויק... רגע, אני מתווכח על מקררים יפנומטיים?? מי מת?

OutOfControl

New member
סטיתם לגמרי מהנושא...

בכל מקרה, אם אפשר לחזור להמלצות על רכב, והפעם במסגרת התקציב הנ"ל...

sronis

New member
אני דווקא לא בטוח שאלמרה יותר מהנה

מסיוויק. קודם כל, גם אני לא מאמין שאני מדבר על יפניות כאלו במובן של הנאה מנהיגה, אבל אני לא חושב שלשלדת האלמרה יתרון מורגש על הסיוויק, והמנוע של הסיוויק באמת נהדר.. ולזה שלא שולט בעצמו - נו, מה אתה רוצה, נתתי לך המלצה - סיוויק. רוני

למעלה