עזרה בקוונטים...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עזרה בקוונטים...

השאלה מנוסחת באנגלית:
A hydrogen atom is in state (|210>+|211>)/sqrt(2) relative to some fixed coordinate system. Assume only E1 transitions contribute. To which direction in space the rate of emission will be minimal?​
אין לי שמץ איך לפתור את זה.

Rus Almighty

New member
קודם כל חשב

את הקצב הפליטה לכל קיטוב עבור קירוב הדיפול. שלב הבא מצא את הקיטוב הסביר ביותר וזה הכיוון (אם אני לא טועה, הקיטוב הסביר ביותר זה גם כיוון הפליטה הסבירה פחות, זה סוג של בעיה דואלית , האפשרות האחרת היא לקחת וקטור כיוון ולסכם על כל הקיטובים האפשריים עבורו ואז לחפש מינימום של וקטור כיוון)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בוא נראה...

יש שני וקטורי קיטוב, e1,e2. עכשיו ההצגה שלהם היא e1=x+iy ו-e2=x-iy, כאשר ה-x וה-y הם וקטורי יחידה בכוונים המתאימים. עכשיו פשוט יש לכפול את (x,y,z) בכל וקטור קיטוב, ולחשב אח"כ את ערך התצפית של המכפלה הזו. איך להמשיך מפה?

Rus Almighty

New member
יש לך קיטובים בכל הכיוונים

X, Y ,Z מה שכן עדיף לעבוד עם טנזורים כדורים. על פי קירוב דיפול קצב הפליטה לקיטוב מסוים פרופורציאונלי ל- zz <f|r|i>*Er zzz i- מצב התחלתי f- מצב סופי r זהו "ווקטור" של אופרטור המיקום ו Er זהו וקטור הקיטוב zz r=(X,Y,Z) zz

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אוקיי הבנתי אותך, אבל מה עם השלב הבא שרשמת

שצריך למצוא את את הקיטוב הסביר ביותר?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא צריך שהוא ייתן מינימום?

הרי עושים מינימזציה על המכפלה הסקלארית הזו, כיוון שקצב הפליטה מתכונתי לערך המוחלט של המכפלה הסקלארית שלהם.

Rus Almighty

New member
מינימום של פליטה בכיוון מסויים

אבל אני לעומת זאת דיברתי על מקסימום קיטוב ואם אני לא טועה במקרה הזה שני הישויות זהות

Rus Almighty

New member
אני לא זוכר מה יצא לי

אני רק זוכר שזה היה בכיוון X-Z עם זווית לא יפה(לא היו מספרים יפים). איך הגעת לזה? זה לא סימון לווקטור והוא אפילו לא בגודל יחידה. וקטור קיטוב הוא תלת מימדי.

למעלה