עזרה בקבלת החלטה

matmiz1

New member
עזרה בקבלת החלטה

שלום לכולם, אני מאד מתענין בפיזיקה ומעוניין ללמוד את הנושא אבל מה שמונע ממני זאת העובדה שהמון אומרים שאין בזה יותר מידי עבודה.... באתרים של האוניברסיטאות טוענים שיש עבודה אך כששאלתי אנשים באמת בלעי ניסיון (למשל מי שהיו המורות שלי לפיזיקה בתיכון) הן טענו שאין יותר מידי תעסוקה...בכל אופן אני אשמח אם תתנו לי כיוון או מידע מהימן תודה רבה, מתן

montag26

New member
יש עבודה

בעיקר עם תואר שני או דוקטורט (בתעשייה - בעיקר באופטיקה ובמוליכים למחצה, ובאוניברסיטה - במחקר, נדרש דוקטורט) תשקול אם אתה רוצה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני חושב שעדיף להתסכל החל משנה ג'...

כי אחרי שנה א' חלק עוזבים בכלל את התואר הראשון.

matmiz1

New member
תודה אבל....

אני מודה לכם מאד אך עדיין לא הבנתי בדיוק...האם זה שווה מבחינה תעסוקתית ללכת לעבוד גם אחרי תואר ראשון או שמומלץ לי להמשיך לתואר שני?

עבודה ב"פיזיקה" לא תהיה אחרי תואר I

אלא אם אתה מחשיב הוראת פיזיקה בתיכון כעבודה במקצוע. ז"א אם אתה רוצה לעבוד בפיזיקה אתה חייב לעשות תואר II (אני לא עשיתי תואר II. אני עובד בתור מתכנת ועוסק בפיזיקה בתור תחביב).

montag26

New member
אני מכיר

מישהו עם תואר ראשון בלבד שעובד, בתחום של מולכים למחצה אבל זה באמת נדיר. לרוב צריך תואר ראשון או שני

בשנה שהוא נהיה מפורסם הוא קיבל דוקטורט

(אבל לא היה קשר בין הפירסום לדוקטורט) הוא למד 4 שנים בטכניון השוויצי (1896-1900) ב-1902 הוא מצא משרה במשרד הפטנטים (לפני זה הוא עבד בתור מורה פרטי). ב-1900-1905 הוא ניסה לעשות עבודת דוקטורט (בכל מיני נושאים) אבל לא קיבלו את זה. עד שהוא הצליח לבסוף לעשות דוקטורט ב -1905"A New Determination of Molecular Dimensions" ב-1905 הוא גם פירסם את המאמרים המפורסמים שלו: on the photoelectric effect, Brownian motion, special relativity, and the equivalence of matter and energy ב-1908 הוא מונה למשרת מרצה (לא פרופסור) באוניברסיטה שויצרית ועזב את משרד הפטנטים... יש הטוענים שההסיבה שהוא לא הסתדר באקדמיה היתה שהוא חשב שחלק מהמורים שלו טפשים ולא הסתיר את דעתו...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עבודה בתור מורה פרטי לא ממש נחשבת עבודה...

אלא אם מדווחים למס הכנסה על ההכנסות שלך מההוראה הפרטית, אבל מי עושה את זה, עבודה פיראטית...

נדמה שבתחילת המא ה-20 לא היה בשוייץ מס הכנסה

וגם בשאר העולם לא היה (אלא לאנשים עשירים מאד)

לפי ויקיפדיה

המדינה הראשונה עם מס הכנסה היתה ברטניה (מלחמות נפוליאון) http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax#Kingdom_of_Great_Britain Pitt's new graduated income tax began at a levy of 2d in the pound (0.8333%) on incomes over £60 and increased up to a maximum of 2s in the pound (10%) on incomes of over £200 (£170,542 in 2007). בארה"ב זה התחיל במלחמת האזרחים 1861 (3%) כמובן מאז זה קצת גדל

למעלה