עזרה בפתירת שאלה.

janejungle

New member
עזרה בפתירת שאלה.

מהי המהירות הקבועה המקסימאלית שבה יכול אוטובוס לקחת עיקול שרדיוסו שווה ל-30 מטרים? כח החיכוך המקסימאלי שמפעיל הכביש על האוטובוס שווה ל7 עשיריות ממשקל האוטובוס עצמו. תודה רבה לפותר, הסברי פתירה התקבלו במיליון ברכות.

bambipoop

New member
פתרון

העניין די פשוט אם למדת תנועה מעגלית, החלק היחיד שמסובך הוא להבין מה משמעות "כוח חיכוך מקסימלי שמפעיל הכביש על האוטובוס", כוח זה הוא הכוח שמזיז את האוטובוס. אפשר להבין זאת לפי זה שהאוטובוס משתמש במנוע כדי להזיז את הגלגלים, הגלגלים מתחככים בכביש וזה מה שנותן את התנועה. אנחנו יודעים שזה הכוח היחיד שמניע את האוטובוס ולכן הוא השקול. לפי החוק השני של ניוטון הכוח השקל שווה למסה כפול תאוצה ולכן F=ma אנחנו יודעים ש F=0.7mg 0.7mg=ma 0.7g=a עכשיו נשתמש במשוואה של תנועה מעגלית לפיה תאוצה שווה לריבוע המהירות חלקי הרדיוס 0.7g=v²/r v²=0.7gr (v=√(0.7gr עכשיו רק נשאר להציב את הרדיוס שהוא 30 מטרים וקבוע כוח המשיכה של כדור הארץ שהוא בערך 9.8 N/kg

janejungle

New member
תודה תודה! -עוד שאלה בבקשה

אחרונה אני מבטיחה (ואנסה לקיים) מים יורדים בברז שיש לו את החתך 0.5 סנטימטר בריבוע במהירות של 3 סנטימטר בשניה, בירידה הזרם נעשה יותר דק עד שנהפך לטיפות, נומר שלטיפות יש רדיוס השווה ל 0.2 סנטימטר כמה זמן יש בין טיפה אחת לשניה?

bambipoop

New member
אני מצטער אבל

אני לא מבין את השאלה. כשאת אומרת חתך של חצי סנטימטר בריבוע את מתכוונת לשטח החתך? את מתייחסת לטיפות ככדוריות? אבל השאלה הגדולה היא מזה זאת אומרת "כמה זמן יש בין טיפה אחת לשניה?" בין טיפה לטיפה יש מרחק מה זאת אומרת זמן בין טיפות? אנסה להסביר אם תהי מפורטת יותר

janejungle

New member
הסבר

סליחה על חוסר ההבנה, השאלה כתובה באיטלקית וניסיתי לפרש אותה מילולית לעברית. החתך זה ה-S וזה שיטחו הטיפות הן כדוריות, והשאלה היא אכן מה המרחק בין טיפה לטיפה. תודה רבה על הנכונות לעזור.

deathcaster

New member
תשובה פשוטה

נתונים לך המהירות ושטח החתך, נניח שטיפת מים היא כדור סימטרי, אז תחשבי מהרדיוס את נפח הכדור (הטיפה). הנוסחה הולכת כך: מהירות X שטח חתך = נפח חלקי זמן - שניהם מתארים גודל פיזיקלי הנקרא ספיקה הזמן בנוסחה הוא הנעלם היחיד, רק תשמרי על עקביות ביחידות ויש לך את התשובה.

Weibull

New member
רמז - הספיקה הנפחית של זרם המיים נשארת קבועה

הזרם הרחב נהפך לטיפות קטנות שמהירותן גדלה בהתאם מכיוון שאותה כמות מיים עוברת באותה יחידת זמן.

למעלה