עזרה בפרדוקס

tztz2

New member
עזרה בפרדוקס

יש לי פרדוקס ואני צריכה עזרה זה פרדוקס בנושא תורת הייחסות

טל ר

New member
אני מציע לכתוב אותו בפורום

אני לא היחיד פה, וודאי יש משכילים וחכמים ממני כאן. טל.

tztz2

New member
עזרה בפרדוקס

b a <---___ (דיסקית) ___ (דיסקית) : : ______ ________ ______ ________ <--- ---> השאלה: האם הדיסקית תכנס או לחור באיזה מצב נמצא את הדיסקית a או b

2_be

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

האיור הסימלי הזה לא כ"כ ברור, נשמח אם תוכלי לנסות לנסח מילולית (או בציור יותר ברור..) את כוונתך

tztz2

New member
פרדוקס

ישנם שני מצבים: מצב א. דיסקית בתנועה שנופלת למשטח שנמצא במנוחה ויש בו חור מצב ב. דיסקית שנופלת למשטח שנמצא בתזוזה וגם לו יש חור השאלה: באיזה משני האופציות הדיסקית תצליח להכנס לחור?

טל ר

New member
שאלות

מה גודל הדיסקית? מה גודל החור? מה המהירויות הרלוונטיות? טל.

tztz2

New member
אין מידות בפרדוקס

אין מידות בפרדוקס יש מצב נתון א. הדיסקית בתנועה והרצפה במנוחה ויש בה חור ב. הרצפה בתנועה ויש בה חור והדיסקית נופלת הפרדוקס מתייחס לתורת הייחסות השאלה באיזה משני המצבים הדיסקית תיכנס לחור ________ _________ זאת המחשה של הריצפה תודה

tztz2

New member
פרדוקס

ישנם שני מצבים: מצב א. דיסקית בתנועה שנופלת למשטח שנמצא במנוחה ויש בו חור מצב ב. דיסקית שנופלת למשטח שנמצא בתזוזה וגם לו יש חור השאלה: באיזה משני האופציות הדיסקית תצליח להכנס לחור?

prefect

New member
והרוחב של הדיסקה במערכת שלה

שווה הלרוחב של החור במערכת שלו?

prefect

New member
אז מה הפרדוקס?../images/Emo13.gif

הניחוש שלי הוא שהכוונה שהרוחב של הדיסקה שווה לרוחב של החור (במערכת העצמית שלהם), ואז יוצא שהתוצאות של הניסויים צריכות להיות שונות (כי אם הדיסקה נעה היא מתקצרת במערכת הלוח ולהיפך), למרות שזה אותו הניסוי, כמובן. הפתרון הוא בעובדה ששני מאורעות שקורים בו-זמנית במערכת אחת לא קורים בו-זמנית במערכת השניה, בפרט המעבר של הדיסקה דרך החור זה למעשה שני מאורעות שונים.

tztz2

New member
אז מה האופציה הנכונה?

יש שני אופציות והשאלה שנשאלת באיזה משני האופציות הדיסקית תיכנס לחור

prefect

New member
בשני המקרים התשובה היא כן או לא

בהתאם לגדלים (זה אותו הניסוי כפי שנראה משתי מערכות ייחוס שונות)

יניב ריז

New member
ניסיון לפתרון-

במידה והדיסקית מתאימה בדיוק לחור במצב מנוחה,אזי: אם הדיסקה לבדה בתנועה- היא תתקצר בהתאם לכיוון תנועתה,כך שבכל מקרה היא תכנס לחור. אם החור בתנועה והדיסקה בנפילה שמסונכרנת עם החור שנע,אזי החור יתקצר ביחס לדסקה והדיסקה לא תכנס,אלא אם כן היא מגיעה לחור כשהיא מאונכת אליו וכן כיוון החלק השטוח שלה פונה לכיוון תנועת החור,כי ההתכווצות היא רק לציר התנועה,לכן במקרה פרטי זה החור מוצר רק ברכיב התנועה ולא ישפיע על רכיב שניצב לכיוון התנועה.

למעלה