עזרה בפיסיקה

עזרה בפיסיקה

אני עשיתי בשביל המשקולת השמאלית "סיגמא אף שווה לma " והצבתי (סיגמא אף זה יצא לי t-mg ) וביטאתי את a דרך t אחרי זה עשיתי אותו הדבר לגבי המשקולת הימנית, ואז ביטאתי את ה t דרך a והצבתי למשוואה הראשונה (של המשקולת השמאלית) והa יצא לי -10 וזה לא כמו בתשובה! תודה לעוזרים פתחתי שרשור חדש כי שרשרתי בשרושור הפיסיקה ואף אחד לא התייחס וזה חשוב לי למבחן למחר ודחוף אז מצטער

הטריק כאן הוא שהמתיחות בחוט השמאלי

לא שווה למתיחות בחוט הימני, בגלל הגלגלת האמצעית. אתה צריך לסמן 2 מתיחויות - למשל T1 משמאל ו T2 מימין. המשוואות יהיו (בהנחה שהמערכת נעה שמאלה, כי המסה 3 ק"ג גדולה יותר:
3g-T1 = 3a T1+T2 = mg T2-2g = 2a​
נחסיר את המשוואה השלישית מן הראשונה 5g-(T1+T2) = a 5g-mg = a זה מה שיוצא בספר?

dot27

New member
שאלה מהירה במכניקה

על משטח אופקי נע במהירות קבועה גוף שמשקלו W. מקדם החיכוך שבין הגוף למשטח הוא מיו=0.5 הגוף נע בהשפעת כוח: א. מושך F הנטוי בזוית של 45 לאופק. ב. דוחף 'F הנטוי לאופק בזוית 45. חשב את היחס F:'F

תשובה מהירה

הכוח המושך או הדוחף מתפרק לשני רכיבים - אופקי ואנכי. כל אחד מן הרכיבים שווה בערך מוחלט רכיב אנכי / אופקי של כוח מושך / דוחף = F*sqrt2/2 זה נובע מן העובדה שהם מוכפלים בסינוס או בקוסינוס של 45 ושניהם שווים לשורש 2 חלקי 2. א-ב-ל- הרכיב האנכי פעם מצטרף למשקל של הגוף (במקרה של הכוח הדוחף) ופעם מקטין את המשקל של הגוף (במקרה של הכוח המושך). זה כמובן משפיע על כוח החיכוך המשוואות הן Fsin45 + N - W = 0 Nu - Fcos45 = 0 כי התאוצה שווה אפס אז השקול אפס -F'sin45 + N - W = 0 Nu-F'cos45 = 0 ההמשך אמור להיות פשוט​

dot27

New member
אז ככה :

W=N+Sin45 Cos45F=0.5N זה לגבי הכוח המושך לגבי הדוחף: Cos45F'=0.5N W+Sin45F'=N בודדתי את F ואת F' ונתקעתי עם ביטוי שלא יכולתי לצמצם אותו.

dot27

New member
שאלה נוספת

שני גופים Aו B כאשר A "יושב" על B - אל שניהם מחבר חוט (אותו חוט) שמחובר אל גלגלת החוט מקביל לקרקע. משקל הגוף A הוא4.2 וB הוא 8.4 מקדם החיכוך מיו = 0.3. מצא את הכוח P שיש להשקיע בכדי למשוך את גוף B שמאלה במהירות קבועה. (הגלגלת נטולת חיכוך). לא ברור לי ענין החיכוך בין הגופים במקרה.

המשך

N=W-Fsin45 Fcos45=0.5(W-Fsin45) sin45 = cos45 * * * Fcos45 = 0.5W-0.5Fcos45 F = 0.5W/(1.5cos45) במקרה של הדחיפה N=W+F'sin45 F'cos45 = 0.5(W+F'sin45) F'cos45 = 0.5W + 0.5F'cos45 F' = 0.5W/(0.5cos45) F'/F = [0.5W/(1.5cos45)]/[0.5W/(0.5cos45)] = 0.5/1.5 = 1/3​

אתה טועה

המתיחות היא אותו הדבר! כי זה אותו החבל כל הזמן אבל התאוצה שונה, הa בימני שונה מבשמלי

קודם כל אין לי מונופול על תשובות נכ

אשמח מאוד אם תנמק את קביעתך. בינתיים אני אנמק את קביעתי, אבל בהחלט ייתכן שאני טועה. נניח שהמסה השמאלית עולה בתאוצה A. זה אומר שהיא משחררת חבל כלפי מעלה כך שבכל שניה בריבוע משתחרר 1 מטר של חבל. ה 1 מטר הזה עובר בשלמותו למסה השמאלית, כי המסה האמצעית עומדת במקום. אם כך, גם המסה הימנית מקבלת 1 מטר חבל בשניה אחת בריבוע. לכן, התאוצות יהיו שוות (לדעתי!). לעומת זאת, המתיחות בחוט אינה מועברת כמו שהיא מן המסה השמאלית לימנית, כיוון שיש באמצע את המסה האמצעית, המשפיעה על מאזן הכוחות. יכול להיות שהמתיחות תהיה שווה, אבל לא בהכרח. עכשיו, אם המסה האמצעית הייתה נעה, אזי התאוצות לא היו שוות במסות הקיצוניות. כמו שכבר אמרתי - זו דעתי. הכי טוב היה אם השואל היה פותר את הבעיה ומודיע לנו מה התשובה שיצאה בספר.

daywalker

New member
אממ התשובה הזאת יצאה לי כשאמרתי

שהחוטים הם עם אותה מתיחות....

1234aaa

New member
אם התשובה היא מספרית

אז כנראה שגם המתיחות שווה וגם התאוצות אחרת מתקבלות 3 משוואות עם 4 נעלמים ואז אחד מהם צריך להלקח כפרמטר. M לא ידוע כמו שאני מבין

1234aaa

New member
כשאני חושב על זה..

נדמה לי שאני מכיר את הבעיה וצריך לקחת שהגם התאוצות שוות וגם המתיחויות בצדדים השונים.. אבל אולי אני טועה.

למעלה