עזרה בפיסיקה

mor12314

New member
עזרה בפיסיקה

שלום דרור, במהלך פתרונותי שאלות בנושא גלים נתקלתי לא מעט בבעיה אחת קטנה והיא הצבת n מתאים. לדוגמא כאשר שואלים אותי מהו המרחק המינימלי בין המקור השני (כאשר המרחק מהמקור הראשון נתון לי) לנקודה? בתשובות ראיתי שמציבים n=0 למה בעצם לא מציבים 1? או לדוגמא ששואלים אותי מצא שני אורכי הגל הגדולים ביותר שנותנים התאבכות בונה או הורסת? (איזה n ים להציב) או לחילופין מה היא עוצמת האות של גלי הקול המינימלית על מנת לקבל התאבכות הורסת (גם במצב הנ"ל אני מתבלבל מה להציב) אשמח מאוד אם תוכל לעזוא לי כי אני כבר חסר אונים כל הזמן מתבלבל בשטות הזאת!!!!!

drorutah

New member
תשובה .

מרחק מינמלי בד"כ בגלים הכוונה להתאבכות הורסת לכן אנו עובדים עם הפרשי פאזה ולא הפרשי דרכים ( ידוע בהנדסה שעדיף לעבוד במישור הפאזה ) לכן בקלות אנו מקשרים בין הפרש דרכים להפרש פאזות . במקרה 1 : מרחק מינמלי בין מקורות ברור שצריך להציב n=0 ראה תנאי להתאבכות הורסת בפאזות . במקרה 2 : שרוצים מרחק מכסימלי ( בונה ) אז כמובן מציבים n=1 ראה נוסחה ותבין . מקרה 3 : גלי קול בד"כ בתרגיל יש מסלול מסויים זה תלוי במספר שינוי הפאזה הכלל הוא מאוד פשוט כל פגיעה זה שינוי של pi לכן אם יש שינוי אחד התנאים מתהפכים במילים פשוטות בונה->הורסת . הורסת-> בונה , ז"א הכלל הזה הוא מאוד פשוט להבנה ז"א במקרה שיש לך מספר זוגי אין שום שינוי בתנאים של התאבכויות לכן מומלץ לבדוק בתרגיל עם מקורות את מסלול הגל שלך . לכן המסקנה הפשוטה היא for even waves no difference for odd wave you have to change זה הכלל זה כתוב בספר הקורס גם אנא קרא את פרק הגלים בספק של יסודות הפיסיקה של רזנייק . בהצלחה .

gili264

New member
עזרה בפיסיקה

מה זה ה-n ?מהו בעצם מציין בגלים? ואיפה אני משתמש איתו?

drorutah

New member
תשובה .

n -מציין את נקודות הצומת או הטבור . בד"כ את הטבור . n+1 את הצומת . ז"א התאבכות הורסת זה צומת . התאבכות בונה זה טבור . בהצלחה .

gili264

New member
עזרה בפיסיקה

מה זאת אומרת נקודת הצומת? מ"ס הצמתים בגל? מ"ס הנקודות בגל? ומאיפה מתחילים לספור את הנקודות הללו מ-0 או 1? כלומר נקודת צומת ראשונה זה 0 או 1? כנ"ל גם לגבי נקודת הטבור?

drorutah

New member
תשובה .

צומת-הורסת . טבור-בונה . ז"א זה תלוי מה התנאי בשאלה מה מחפשים בדיוק . בנוסף כמובן שבהורסת מציבים 0 ובונה מציבים 1 . תסתכל לתנאי של התאבכות בונה והורסת לפי מישור הפאזה . בהצלחה .

למעלה