כן אה.. איזה הקצנה.. ווטן.. ^^
אני לא מבין למה זה חשוב בשבילך.. הוא ביקש טיפים ותרגילים להתחלה, ווטן התחיל בדיוק כמו שאתה ואני התחלנו רק שהוא התחיל הרבה יותר מוקדם, התפתח מהר ולקח את זה לכיוונים שונים. נ.ב גם בסיסט שמלווה הרכב מפיק "מגוון צלילים רחב" ואם אתה מדבר על ג'אז גם עושה סולואים בלי להיות וירטואוז או משהו. לפותח הדיון.. אני ממליץ על מורה גם לבס חשמלית ולא רק קונטרהבס.. תתחיל עם מורה לבס חשמלית תפתח קצת את ההבנה של הבס הטכניקה השונה והכל.. כשתרגיש שמיצית את העניין של הבס החשמלית מספיק לעומק בשבילך תעבור לקונטרהבס.. לא הכרחי לנגן על בס חשמלית לפני ק"ב אבל זה כמו קלאסית לפני גיטרה חשמלית.. קודם תבין למה אתה שואף והכל ותפתח טעם במוזיקה ואח"כ תוכל לעבור לק"ב.. זה קפיצה רצינית, כלים מאוד שונים אבל גם דומים במטרה שלה הם יועדו. וגם כמו שאתה בטח יודע המחיר של ק"ב סביר מאוד גבוהים. בקיצור מה שהייתי ממליץ לעבוד עליו בבס זה קודם כל טכניקה של יד שמאל.. אצבע לכל שריג, חשוב לשמור על אצבעות מרווחות, כמו בגיטרה אני בטוח אבל פה זה הרבה יותר משמעותי בגלל המרחק בין השריגים. לשמור על האגודל של יד שמאל בערך במרכז הצוואר ולא לעטוף איתו את הצוואר, זה מכווץ את היד ולא עוזר... תרגיל טוב לזה יכול להיות לנגן 4-3-2-1 בירידה, תתחיל עם אצבע 4 על שריג 12 (אצבע 3 על שריג 11 וכו') וכל פעם שאתה מסיים את התרגיל על כל המיתרים באותה פוזיציה תוריד את הפוזיציה בחצי טון וכן הלאה עד שתגיע לשריג הראשון, זה לאט לאט ירווח לך את האצבעות. תעבוד גם עם מטרונום, זה הכי חשוב בכל מה שאתה עושה על בס. בנוסף תשמור על האצבעות עגולות כמה שיותר, אצבעות שטוחות או עקומות יאטו אותך ויהיו מכשול לכן תדאג מההתחלה לנגן עגול. ביד ימין הפריטה צריכה להתבצע כך: אצבעות 1 ו2 הן הפורטות, כל אצבע שפורטת צריכה אחרי הפריטה לרדת למיתר שמתחת שיעצור את האצבע שלך, זה נותן לך אפשרות לפרוט יותר חזק (מוציא סאונד יותר טוב, ותזכור לא לפרוט עם קצות האצבעות אחרת הסאונד ישמע קליקי כזה, צריך לפרוט עם הבשר של האצבע) וגם משתיק את המיתר שמתחת. ז"א, אני פורט עם אצבע ראשונה על מיתר D, אחרי הפריטה היא יורדת לנוח ולהשתיק את מיתר A, ובו זמנית אצבע 2 מוכנה לפרוט שוב על מיתר D וכו'. להשתיק את המיתרים - חשוב! זה יכול להתבצע בכמה דרכים: 1. אגודל "צף" - האגודל ביד ימין יכול לנוח על הפיקאפ, אבל אפשר להשתמש בו גם להשתקה של המיתרים. ז"א שאם אתה מנגן על מיתר A והגבוהים ממנו האגודל יונח על מיתר E וישתיק אותו. אם אתה מנגן על D וG אז תניח את האגודל על מיתר A ותיגע איתו גם במיתר E כדי להשתיק גם אותו. לא צריך לעלות יותר גבוה מA כי הרי כשאתה פורט על מיתר G אתה משתיק עם האצבעות הפורטות גם את D. 2. אצבעות ביד ימין - אין לי שם לשיטה הזאת, אבל אם נוח לך לשים את האגודל על הפיקאפ אתה יכול להשתמש ב2 האצבעות של יד ימין שאין להן שימוש (אצבעות 3 ו4, יש את מי שיבוא ויטען שמשתמשים גם בהן.. אבל אני לא מוצא כלום בטכניקה הזאת.. סתם לעצלנים שלא מספיק להם 2 אצבעות

אני לא נתקלתי עדיין במצב שהייתי צריך יותר מ2 אצבעות לפריטה). את האצבעות האלה אתה יכול להניח על המיתרים שאתה לא משתמש בהם באותו רגע. זה מבלבל קצת כי צריך לשים לב שאתה לא משתיק בטעות מיתר שאתה משתמש בו.. אבל זה יבוא מהר. בנוסף אפשר גם עם אצבע 1 של יד שמאל להשתיק את שאר המיתרים (ז"א, אם אצבע 1 נמצא על שריג 3 במיתר A תיגע איתה גם במיתר E וגם במיתרים הגבוהים יותר, זה לא סותר את העניין של אצבעות עגולות כי בדר"כ אצבע 1 יחסית שטוחה או עקומה לשאר כדי להגיע לשריג לכל אצבע), זה יעיל בעיקר לסלאפים אצלי. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. אני משלב בין השיטות - יש פעמים שצריך לפרוט חזק כדי להגיע לצליל מסויים, במקרים האלה אני נשען על הפיקאפ כי הוא יציב לעומת המיתרים ומספק קונטרה לפריטה. לעומת זאת יש פעמים שמחפשים סאונד יותר "עגול" ו"חם" כשפורטים יותר קרוב לצוואר ומנגנים למשל במיתרים הגבוהים יותר, הבסיס לאגודל פה פחות יציב וזה מקטין את האפשרות לפרוט חזק ונותן סאונד עגול יותר, לג'אז למשל. תנסה הכל, יש עוד הרבה שימושים לשיטות מן הסתם. שים לב לסאונד שאתה מפיק מהבס, בלי קשר לEQ של המגבר או כמה כל פיקאפ מוגבר וכו'. למיקום השונה של יד ימין יש משמעות עצומה, בין סאונד חד באיזור הגשר לסאונד חם ועגול באיזור הצוואר. בקיצור, תשקיע הרבה, אל תתרגל לטעויות! תקשיב להרבה מוזיקה ותנגן הרבה ליינים שונים ומשונים. הכי חשוב שתהנה מהבס, ושמח שהבנת איזה כלי באמת שולט