עזרה - בעיית משאבה

• פותח הנושא לג2
  • פורסם בתאריך

לג2

New member
עזרה - בעיית משאבה

יש לי נמוקס נפוליטנה והחל מאתמול אני לא מצליח להכין אספרסו. מאחר ויש שעון לחץ (מעבר לשמיעה) קל מאוד לתאר את הבעיה. לאחר חיבור הידית עם הקפה והפעלת החליטה, המשאבה "בונה" את הלחץ ושעון הלחץ עולה עפ"י גודל הטחינה והדחיסה. כאמור מאתמול כאשר שעון הלחץ מגיע לאמצע הדרך הור נעצר וחוזר אחורה, המים במקום לצאת דרך הקפה חוזרים למיגל המים דרך הצינור המחזיר. האם יש דרך לפתור את הבעיה בכוחות עצמיים? תודה מראש גל

??

המים חוזרים דרך הצינור הראשי (שמחובר למשאבה)? או דרך צינור עודפים?

2 אפשרויות

המשאבה בסדר תנסה לכוון את הביי פס (ביציאה מהמשאבה) בד"כ עם בורג או אום או שהברז חשמלי דפוק

לג2

New member
תודה למלך הקפה + עוד נתונים לתיאור הבעיה

רציתי לציין עוד שכאשר אני לא שם קפה בסלסלה המים החמים עוברים ללא בעיה!! כמו כן עשיתי נירוי אבנית עפ"י הוראות המכונה + אני משתמש במים שעברו טיפול בשיטת אדיקט. תודה למלך הקפה על התשובות - אבל האם נראה לך שפתיחת המכונה לבדיקת מה שהצעת הוא דבר פשוט או שיש אפשרות להרוס? תודה גל

תלוי...

תראה דבר ראשון המים יוצים בהפעלה בלי קפה כי המשאבה לא מייצרת לחץ. תנסה בשלב ראשון לטחון את הקפה גס יותר (זה הדגם עם המטחנה המובנת?) אולי פשוט הקפה דק מדי. תנסה גם להעביר מים דרך אטם עיוור עם מעט מסיר אבנית או מלח לימון בתוכו. אם זה לא עוזר זה כבר תלוי בך אם בא לך להתעסק ולפתוח אותה אז בכיף. רק אל תאבד ברגים ואל תנתק שום דבר שלא הראה לך שתצליח להרכיב חזרה. דרך אגב בת כמה המכונה?

לג2

New member
טחינה

המכונה בת קצת יות רמשנה ולא עשתה שום בעיות עד עכשיו. מה זה אטם עיוור. לפני יומיים עשיתי ניקוי אבנית כללי עם חומץ. ניסיתי לטחון יות רגס ללא הצלחה

אולי בגלל הטיפול

לפי מה שאתה מתאר הבעיה החלה לאחר נקוי אבן. יכול להיות שמה שקרה הוא שכעת יש לך סתימה בפיי פס, תעשה ניקוי אבן חוזר תשתמש הפעם במלח לימון ולא בחומץ. הבעיה אמורה להיפתר.

למעלה