עזרה בעונשין

liat19989

New member
עזרה בעונשין

אני עושה עבודה בעונשין ונתקלתי בקושי,
יש לי קייס עם מקרה בו הנאשם פורץ רכב ומתכנן באמצעותו לאסוף שלל שחברו גונב באותו הזמן.
במהלך הנסיעה הנאשם נתקל במחסום משטרתי אך אינו עוצר וממשיך בנסיעה והשוטר שפחד שהנאשם יפגע בו מזנק למדרכה ונפצע.
הנאשם טוען כי לא התכוון לפגוע בשוטר וכי הוא לא היה בנתיב הנסיעה שלו.
צריך לדון באפשרות להרשיע את הנאשם בעבירת חבלה חמורה- 1) העושה אחת מאלה ......למנוע מעצר או עיכוב כאמור דינו מאסר עשרים שנים.
א. פוצע אדם או גורם לו חבלה חמורה שלא כדין.

אני לא מבינה האם זו עבירה תוצאתית או התנהגותית ובקשר לטענות של הנאשם שהוא לא התכוון לפגוע בשוטר איך זה עוזר לי? אשמח אם מישהו יעזור...

moonshade

New member
תשובה

מדובר כאן בעבירה תוצאתית- שכן נדרשת כאן גרימה של חבלה חמורה או פציעה. כמו כן מדובר כאן בעבירת כוונה תוצאתית (למנוע מעצר או עיכוב) ולכן את יכולה באופן קלאסי להחיל את הלכת הצפיות ולראות שנאשם שצפה בודאות קרובה את התרחשות התוצאה- כאן דריסת השוטר ופציעתו- כמוהו כמי שהתכוון לגרום לתוצאה. על גנב רכב שמאיץ ליד מחסום משטרתי לצפות שיקרה אירוע כזה.

מבחינת הוכחת מודעות הנאשם למעשה ולנסיבה- אפשר להחיל פה עצימת עיניים בקלות.

ביחס לתוצאה- הלכת הצפיות כאמור סוגרת את הפינה, ברגע שהוכחת מודעות יש גם יחס חפצי השקול לכוונה. באופן אחר, יהיה קל למדי להוכיח לפחות אדישות (חפשי פס"דים מגידיש ופרבשטיין- מאמין שהם בסילבוס שלך).

זה מה שעושים ב-11 בלילה במקום לפתור קייס בחוזים...

lol65

New member
יש בעיה

עם העבירה הזאת. אני לא בטוחה שהניתוח שלך נכון. יסוד ה"כוונה" מתייחס כאן למניעת המעצר ולא לחבלה. אין קביעה חד משמעית שניתן להחיל את הלכת הצפיות על "כוונה" במשמעה כ"מטרה". דווקא לחבלה לא נראה שנדרש כאן יסוד נפשי מיוחד ומספיקה המודעות לאפשרות קרות התוצאה (ועל זה אפשר להחיל את עצימת העיניים) וקלות דעת. לא כ"כ הבנתי את המשפט שלך "ברגע שהוכחת מודעות יש גם יחס חפצי השקול לכוונה". מה הקשר בין מודעות ליחס חפצי?
עם זאת, אולי אני טועה ויבואו אחרים ויחלקו עליי...

למעלה