עזרה בסעיף

globus1988

New member
עזרה בסעיף

הסתבכתי בסעיף ג' בשאלה המצורפת (בלי הכותרת). שאלה 1 שמציינים ברמז מצורפת כאן גם היא: בעיקרון מה שהוכחתי בשאלה 1 זה שבהינתן פונקציה f הרציפה בקטע [0,inf) כך שהגבול שלה שווה מספר ממשי L כלשהו כאשר x שואף לאינסוף, אזי יש ל-f מינימום בקטע אמ"מ קיים x0>=0 כך ש-f(x0)<=L
בסעיף ג' אני חושב שאין מינימום, כלומר לפי שאלה 1 אני רוצה להראות שלכל x0>=0 מתקיים f(x0)>L
פה אני מסתבך אם פתרון אי-השוויון f(x) <= 0 (כי במקרה שלנו L=0 לפי סעיף א') ואפילו יצא שכמה פעמים סתרתי את עצמי :(

מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

FineSilverMan

New member
יש לך פונקציה רציפה

שנעה בין [0,3] ל-[0,∞)
ושואפת ל-0.
&nbsp
אתה יכול לגזור את הפונקציה ולהראות שהיא לא מתאפסת בקרן 0 עד אינסוף. (או שהנגזרת בקרן תמיד שלילית).
&nbsp
אתה יכול להראות ש-f(x)>0 לכל x בקרן (בהתאם לשאלה 1) ולכן אין נקודת קיצון.

globus1988

New member
לצערי עדיין איננו רשאים

להשתמש בנגזרת ולא למדנו את הנושא. ישנה עוד דרך להוכיח זאת?

FineSilverMan

New member
פשוט לפרק לגורמים

אם נסתכל רק על המונה, האם הוא שלילי בקרן? (כי המכנה תמיד חיובי)
&nbsp
arctan(x) תמיד חיובי. (למה?)
2x+sinx תמיד חיובי. (למה?)
כלומר המונה תמיד חיובי ולכן הפונקציה חיובית בקרן.
&nbsp
אני חושב שזה מספיק כדי להוכיח שהפונקציה לא מקבלת מינימום בקרן.
&nbsp
אולי עדיף להוכיח בשלילה -- נניח שהיא כן מקבלת מינימום ב-x0, כלומר קיימת נקודה x1 כלשהי שהיא מקבלת מקסימום (כי הפונקציה שואפת לאפס באינסוף.)
כלומר f(x1)-f(x0)>0 כאשר x1>x0. מציבים בפונקציות עצמן, משחקים עם האלגברה ומגיעים למסקנה שזה לא אפשרי...
&nbsp

globus1988

New member
תודה! :

אני יודע ש-arctan x חיובית לכל x>0 לפי גרף הפונקציה, אבל איך מנמקים זאת פורמאלית בנימוק שיניח את הדעת?
לגבי 2x+sinx - לא ברור לי למה תמיד חיובי כי sin x יכול להיות שלילי ואני מסבך פה עם הדרך להוכיח שהתוצאה תמיד חיובית...
תוכל לסייע לי?

FineSilverMan

New member
חוזרים ל-sin ו-cos

כלומר, y=arctanx ==> x=tany=siny/cosy
אם נסתכל על הרביע הראשון בלבד, ל-tany יש אסימפטוטה אנכית בחצי פי. (כי עבור חצי פי, cosy=cos0.5pi=0)
ולכן arctan תמיד חיובית.
&nbsp
כמובן ש-sinx יכולה להיות שלילית, אבל מקסימום של מינוס 1 וזה רק עבור 1.5 פי בפעם הראשונה. בנקודה הזו, 2x כבר מגיעה ל-3 פי ועל כן הביטוי תמיד חיובי.
&nbsp
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd....6_10152579114317098_9220552651978803447_o.jpg

למעלה