עזרה בסעיף ב´

ללוחש ../images/Emo107.gif

בהוכחה שלך הסתמכת על העובדה שהמשולשים BCD , ADH שווים בשטחם. איך הגעת לזה ? אולי מסעיף א´ ? אבל שם הוכחנו שהם דומים, לא חופפים...

ללוחש - המשך ../images/Emo107.gif

מכיוון שאני צריך לזוז, ואני רואה שאתה לא מגיב, אז הנה ההמשך : כפי שהסביר לך 1ca1 בהודעה אחרת, יחס הדמיון בין שני המשולשים הוא 2 . מכאן שיחס הדמיון בין השטחים הוא 2² כלומר 4 . ולכן שטח המשולש BCD גדול פי 4 משטח ADH , זו המשוואה.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

תסתכל בתשובות, כמה יוצא שם ה a
0.5 או 1

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אה יופי, אז אני כנראה יודעת איך עושים. לפי המשפט שאומר שיחס ריבועי הצלעות במשולשים דומים הם כיחסי שטחי המשולשים, ועם קצת פיתגורס, אם עשיתי טוב, אז זה קל. וסתם שאלה, מאיפה אתה לוקח שאלות כאלה
ואיך בדיוק מוכיחים את סעיף א´
אני יודעת שזה מהנתונים וזה קל, אבל הכל אצלי בלאגן בראש, יש מצב להסבר קצרצר
בתודה

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אם אתה יודע מאיפה השאלה, אז אתה מוזמן לגלות לי
ואם יש לך זמן עדיין לענות לי על סעיף א´ זה אליך גם, אם לא, זה לכל מי שרואה את השאלה ויודע להסביר, ורוצה להסביר, ואם אין כאלה, אז זה לך כשתחזור מאיפה שאתה הולך עכשיו או כשיהיה לך ראש לענות לי ~~

בבקשה ../images/Emo107.gif

מאיפה השאלה אין לי שמץ. לגבי סעיף א´ : מהנקודות A,B מורידים גבהים, ואז מראים ש DH=½a , ולכן משולש ADH הוא בעל זוויות 30º-60º-90º (כי הניצב DH שווה למחצית היתר AD ). עכשו זווית ABD שווה מצד אחד לזווית ADB (כי זה משולש שווה-שוקיים), ומצד שני היא שווה לזווית BDC (מתחלפות בין מקבילים) ולכן הזוויות ADB , BDC שוות. מכאן שכל אחת מהן 30º . מכאן שבמשולש BCD הזוויות הן גם 30º-60º-90º ולכן שניהם דומים.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אחלה נשר, אתה משוחרר
תודה על ההסבר, יש לי שאלה, אפשר ללכת הפוך, ז"א להתחיל ממשולש BDC, שעליו ישר ניתן לומר שהוא 30-60-90, ואז לעשות ת´קטע עם הזויות
בלי להוריד גבהים

תרשמי לי ../images/Emo107.gif

איך הצלחת להראות שבמשולש BCD הזוויות הן באמת 30º-60º-90º , אז אני אשמח לענות לך. פשוט לא הבנתי מה הדרך שבה את הולכת, אם לא מורידים את הגבהים.

gshhar

New member
בקשר לסעיף א´

אז הם חופפים לפי צ.ז.צ לפי המשפט שאם יש שני צלעות שמקיימות בניהם יחס פורפורציוני שווה והצלע בניהם שווה אז המשולשים חופפים ,זה בסדר לא? בסעיף ב´ אני רואה מה הטעות שלי תודה לכם ובתשובות ה-a יוצא 4 עוד לא חישבתי אבל אני מקווה שבתשובות אין טעות.

המשולשים אינם חופפים ../images/Emo107.gif

אם התכוונת למשולשים BCD , AHD - אז הם אינם חופפים, אלא רק דומים. כתבת שיש בינהם צלע שווה - אבל אין שום צלע משותפת לשניהם...

למעלה