עזרה בסמינר

ahmadnujidat

New member
עזרה בסמינר

שלום
אני מחפש הפניה לחוק שאומר כי תאגידים מחוייבים לפעול אך ורק לטובת אינטרסים של בעלי מניות והחובה של המנהלים היא כלפי בעלי המניות.
אודה גם למי שיוכל לצרף לי קישור לקובץ של החוק.
שאלה נוספת: איך אני רושם כביבליוגרפיה הפנייה לחוק? אודה לדוגמא.

Atenolol

New member
טענה בעייתית...

קצת קשה לומר ש"תאגידים מחוייבים לפעול אך ורק לטובת אינטרסים של בעלי מניות והחובה של המנהלים היא כלפי בעלי המניות", כי, למשל,...
1. יש תאגידים (כמו שותפויות ועמותות) שאין להם בעלי מניות בכלל
2. כי יש תאגידים כגון חברות לתועלת הציבור שמחויבים לפעול בעיקר לטובת אינטרסים ציבוריים
3. כי גם חברות וגופים עסקיים חייבים בחובות כלפי צדדים שלישיים, לקוחות, נושים, עובדים, הציבור הרחב וכיו"ב,
ולא יכולים להתעלם מהאינטרסים שלהם. חובות כאלה הם למשל החובה לפעול בתום לב ובדרך מקובלת, חובת הזהירות הנזיקית,
חובות על פי חוק הגנת הצרכן, חובות על פי חוקי המגן שבדיני העבודה, חובות על פי דיני התכנון והבניה, חובות על פי דיני ניירות ערך, ועוד ועוד.
בהצלחה.

ahmadnujidat

New member
נצא מתוך נקודת הנחה

שמדובר על תאגיד אזרחי בע"מ ושלו בעלי מניות.
אני משליך את הטענה הזו על המקרה הספציפי שלו.
אי לכך, האם תוכל לענות על מה שהעליתי? בנוסף איך אני מפנה לחוק בהערות שוליים וביבליוגרפיה? אשמח גם לחוק המלא שזה מצויין בו

עידוdee

New member
תאגיד אזרחי בע"מ = חברה

יש כל מיני סוגים של תאגידים עם תכליות שונות (חברה לתועלת הציבור, עמותה, חברה, שותפות רשומה וכד').

נראה לי שאתה מדבר על תכלית החברה, כדאי לך לעיין בסעיף 14 לחוק החברות, אבל הטענה שלך לא כל כך מדויקת כי בישראל נוסח החוק כולל את "עניינו של הציבור", שאני לא זוכר במדויק מה העמדה לגבי הנוסח הזה, אבל כדאי לך לבדוק.

ולגבי איך לצטט, כדאי לך לעיין בכללי ציטוט האחיד (אפשר למצוא בגוגל לעניות דעתי).

בהצלחה.

B L I M P

New member
למיטב ידיעתי

אין אמירה ברורה כאמור בחוק הישראלי. יש בחוק החברות סעיף שמדבר על חובת האמונים של נושאי המשרה בחברה (לחברה, ולא לבעלי המניות). ויש את חוק השליחות שניתן ללמוד ממנו לעניין החובות של השלוח (מנהלי התאגיד) כלפי השולח (בעלי המניות) (יחסי שליחות - האומנם?). אתה לא יכול לדבר בהקשר הזה על חובות של "תאגיד" אלא של המנהלים שלו.

כמו כן, שים לב שבספרות הבינלאומית (ובפרט האמריקאית) העכשווית יש דיון מאוד סוער בסוגיה הזו, כשהטענה שעולה בהרבה מאמרים (חדשים וישנים כאחד) הוא שהטענה שטענת היא ממש לא חד משמעית ובכלל לא ברור מאליו שמנהלים מחוייבים לפעול אך ורק לטובת בעלי המניות בתאגיד.

בקיצור, מציעה לך לקרוא קצת מאמרים בנושא כדי לקבל הבנה בסיסית של מה המצב המשפטי העדכני בדין הישראלי.

למעלה