עזרה בנושא רעש...

yotamstei

New member
עזרה בנושא רעש...

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם בנושא שהתחיל מאוד להציק לי לאחרונה. אני גיטריסט, ויש לי מגבר Marshall Valvestate שמספק 200 וואט של רעש מבורך...הבעיה היא שאני גר בדירה קטנה להפליא, בבניין קטן להפליא, ברחוב צפוף ועם מלא מלא מלא אנשים שמסיבה שאני לא מצליח להבין מכנים את המוזיקה הנהדרת שלי "רעש" וכל הזמן רוצים שאני אחליש אותה-ולך תסביר להם שהמגבר לא נשמע טוב כשנובים שלו זזים בין 0 ל-1 מתוך 10
ולכן החלטתי בצעד חסר תקדים ללכת לקראתם (ולקראתי) ולמצוא פתרון ידידותי לסביבה. כמובן שדבר ראשון חשבתי על אוזניות, ועכשיו מגיעות כמה שאלות: 1-האם אתם מכירים או שהתנסתם עם אוזניות טובות שיעלו ככה עד 200 ש"ח, עם שאיפה לאזור ה-100? ואם כן, איפה אני משיג כאלו? 2-שמתי לב שאין לי במגבר יציאה לאוזניות, האם אני אמור לחבר אותן מהיציאה של הרמקולים או שיש איזה מתאם או קומבינה אחרת? 3-האם אתם מכירים איזשהוא מתאם/מכשיר שמאפשר לי לחבר את האוזניות לשני מכשירים (מגבר ומערכת, מגבר ומחשב) בו-זמנית ושהסאונד גם ישמע סביר? אנא עזרו לי ולרחוב שלי לחיות בשלום... תודה.

danimili

New member
לפי דעתי

למה שלא תלך על מגבר פחות עוצמתי? באמת מה שיש לך מוגזם לטעמי.

TheMo

New member
אוזניות זה נשוא בעיתי

אני משתמש לפעמים באוזניות (כשאנשים ישנים בבית וכאלה), אבל האיכות דיי מעפנה בדיסטורשן. חוצמזה, פחות כיף.

yotamstei

New member
לא לא, אנחנו לא בכיוון

תודה לכל העונים עד כה, והרי כמה חידודים והבהרות. דבר ראשון, אין תקציב לאיטום החדר, אפילו לא בקרטוני בייצים וקומבינות שכאלו...חבל, אבל זו המציאות. דבר שני, אני לא מתכוון להחליף את המגבר הזה. למעשה יש לי מגבר 15 וואט של פנדר, ואני פשוט לא מסוגל לחשוב על לנגן עליו. מה עוד שלא פה טמונה הבעיה, זה לא משנה אם אני מנגן בעשירית הווליום של מגבר גדול או במחצית הווליום של מגבר קטן, השאלה היא איך אני מנגן בווליום "מספק" מבחינתי ולא משתף עוד אנשים בחוויה.

sheepeH

New member
עובר דירה.

אין לך ברירות אחרות. או שתבודד את החדר, או שתקנה מגבר דומה רק 50 וואט, או שתשתמש באוזניות שזה לא משהו.

Kfitzi

New member
הדבר היחיד שיכול לתת לך

תוצאה של הסאונד של המגבר שלך - דרך אזניות... זה מערכת של מיקרופון - מיקסר\פריאמפ\מגבראוזניות - אזניות. שים קונדנסר מול המגבר שלך, תוכל לנגן בווליום נמוך מאוד ולקבל סאונד לא רע בכלל (תלוי באיכות המיקרופון ומערך ההגברה שלו) באזניות. השאלה - אם יש לך את התקציב? קונדנסר יעלה אי שם בין 200 שח ל 5000 דולר מיקסר (עם פרי אמפ מובנה) - יעלה לך משהו בין 500 ל 5000 ש"ח. מה שכן, אתה תבנה לעצמך התחלה פשוטה במידה ותרצה להתחיל להקליט. אחרת? אני לא רואה פתרון אחר. תגיע להסכם עם מי שמפריעה לו הנגינה שלך על שעות שהגיוניות מבחינתך. בהצלחה.

yehuda kotton

New member
הפתרון - מדמי מגברים

בווליום ביתי נמוך (ובטח באוזניות) הסאונד הבי טוב מקבלים עם מדמי מגברים ולא עם המגברים. יש את זה בחומרה, לדוגמא v-amp של ברינגר ופודים למיניהם ויש את הפתרונות בתוכנה (העדיפים) כמו גיטר ריג או אמפליטוב. וזה גם פתרון מאוד זול אם משיגים תוכנה כזאת (לא שאני מצדד בזה), וגם יש תוכנות מאוד זולות שעושות את זה. מחברים את הגיטרה למחשב, מחברים אוזניות, והשכנים מרוצים. מצד שני שהשכנים ילכו לעזעזל.

tomer5031

New member
איך מבודדים את החדר??

בגירסה הזולה אני גם סובל מאותה בעיה זרקתי כמה וילונות על הקירות נראה לי זה עזר קצת

moshikobahar

New member
בתאוריה

גלי קול משתמשים באוויר כדי לנוע, כך שאם תחסום אותו בתוך החדר,ישמע פחות רעש מבחוץ האפשרויות הן:להחליף לדלת יותר מאסיבית ,עם פסי גומי בחריצים חלונות עם זכוכית כפולה.בידוד החדר גורם לגלי הקול להישאר בתוכו כך שהדבר דורש גם ספיגה,הכוונה היא לספוג כמה שיותר מהאנרגיה בחדר (הכוונה היא לגלי קול) כדי להימנע מהחזרים ועליית הווליום בחדר: שטיחים,ספוגים,מיטה,ארון בגדים..כל אלה בהחלט עוזרים לספוג.

למעלה