עזרה בנושא אמבטיה

judithb

New member
עזרה בנושא אמבטיה

בחדר האמבטיה של הילדים אני מתכננת על קיר באורך 2.10 כיור + ארון באורך 120 ס"מ וגם אסלה במרווח הפנוי - כ - 90 ס"מ. השאלה היא איך להגן על דופן הארון מ"השפרצות" ? בחדר יש גם מקלחון זכוכית וגם לבני זכוכית כקיר בין האמבטיה למרפסת. האם בנייית קיר איזה שהוא לא תפריע לנוחות המשתמשים באסלה ? הוצע לי לצפות בקרמיקה את הארון (נשמע איכס)?! או קיר זכוכית שהוא דק אבל איך יתחבר לצד הארון ? תודה מראש

תשרטטי, יותר ברור השאילה שלך...

מדוגמה הקודמת, אני רואה, לא קשה לך לשרטט... אשמח לעזור...

judithb

New member
../images/Emo42.gifתשובה:

לא יצא לי לצייר (התחלנו לחפש קרמיקה וכו´) אבל מדובר בכיור + ארון באורך 120 ס"מ + 90 ס"מ מרווח לאסלה. השאלה היא האם להקים מחיצה ביניהם?? תודה.

lili5

New member
אני הייתי ממליצה על מחיצה

לפחות ליד האסלה כדי לתת יותר פרטיות, ואז ניתן לסגור את תא האסלה עם וילון תואם.

כדי לתת תשובה טובה, טוב לדעת

את כל מידות החדר אמבטיה, ואפילו את מה שיש מעבר לדלת הכניסה. אני לא כל-כך מבינה למה צריך פרטיות נוספת לאסלה, בתוך חדר אמבטיה. בחדרים כאלה, אני חושבת, שאנשים רוצים להיות לבד, לא משנה, מה עושים שם. כך, שיש מנעול בדלת, הפרטיות מוחלטת, ולא צריך לעשות קוח נוסף, בתוך חדר קטן. כמובן, זה עיניין אישי...אני גדלתי בבית, שנעלנו את הדלת, מעבר למנהג כזה, שאף אחד לא פתח דלת, לפני שלא הקיש על הדלת, ושאל, שמותר להכנס או לא...

judithb

New member
לא הסברתי את עצמי נכון, לא מדובר

בפרטיות אלא בהגנה מפני "התזות" בשרותים... יש ילדים בבית ותהיתי האם יש צורך להפריד את האסלה הממוקמת במרכז קיר של 90 ס"מ כשמצידו השמאלי -הארון התחתון של הכיור . תודה

למה שלא תעשו פיסואר?

בארץ, אנשים בונים מעלו ועבר שירותים... אם יש במשפחה 3 או יותר גברים, מאוד הגיוני להרכיב פיסואר, לבחורים... יותר נוח, קל לנקות...כמובן עם הורדת מים! תמיד אומרת לכם, תחשבו למקור הבעיה! את רואה, הפתרון לא בטוח ששם, איפה שאת מחפשת... שום דבר לא מובן מאלו! הבעיה לא המרחק, כי אם לא מתיזם את הארון, אז את הקרות . מה זה משנה - את שניהם צריכים לנקות. בבית שימוש ציבורי זה טוב? למה לא טוב בבית? למה צריך לסבול קרש למעלה, אסלה פתוחה, מתי שיש כלי סניטרי מותאם לצרכים של גברים?

judithb

New member
איכס, זו התגובה הראשונה...

ואין לי מקום גם לזה וגם לזה.... אולי הגועל הוא תוצאה של הריח בשרותים הציבוריים ובכל מקרה משתנה כזו לא אסטטית בעיני. מצאתי פיתרון בעזרת נגר הארונות: להצמיד לוח זכוכית לצד הארון עם כוסיות ואקום עד שהילד יגדל... אולי זכוכית מגוונת / מצויירת. נראה.

למעלה