עזרה בנוגע לפארק יקום

tal bs

New member
עזרה בנוגע לפארק יקום

הי, אני מחפשת מסלול קל באזור המרכז לפדלאות שהחלו לפדל לא מזמן :) קראתי בעיון את שישורי הפורום ונראה לי שמסלול באזור פארק יקום עשוי להתאים. למישהו יש פרטים או רעיון אחר? טל

kraps

New member
רעיון אחר

פארק יקום נחמד, אבל קטן. אפשר להגדיל נפח ע"י רכיבה אליו וממנו מדרום דרך רשפון או דרך נוף-ים, ארסוף ושפיים. רעיון אחר ולא פחות חביב הוא האיזור שמאחורי ראש העין. עשיתי סיבוב נחמד עם איילה (אחת מתושבות הפורום הידועה בכינוייה hindeer). מסלול חביב, רגוע, עם כמה קטעים "טכניים" עליות מתונות וירידות מתונות וארוכות. נפלא למתחילים או בתור "רכיבת שחרור" אחרי כמה ימים רצופים של רכיבות מאומצות. שיהיה בכייף.

tal bs

New member
תודה ועוד שאלה

תודה רבה על התשובה המהירה, תוכל להסביר איך מאיפה מתחילים את המסלול דרך רשפון?

kraps

New member
בהחלט

אפשר להתחיל מאחורי (מזרח) כפר שמריהו על גבול שדה התעופה של הרצליה או מאחורי רשפון היכן שמובילה הדרך לגני רשפון ולרעננה (שכונת פארק רעננה). כך או כך, הרכיבה היא לכיוון צפון לאורך שביל הצמוד למסילת הרכבת (ממערב למסילה). לקראת סוף רשפון השביל קצת בורח מהמסילה, מימין רואים "בור" קטן, שהקימו כדי להשתעשע עם אופנועים וטרקטורונים, יורדים לבור ונצמדים חזרה למסילה. אחרי כ-500 מטר השביל מתנתק מהמסילה, יורד לערוץ קטן ומתחיל בטיפוס על גבעה, בשיאה יש מבנה ושביל שגולש עד לכביש. כאן יש כמה אפשרויות: שמאלה - הכביש מטפס ומגיע מול שפיים לכביש השירות שבין רשפון ליקום. ימינה - חוצים את המסילה ויורדים לכביש (גם כן כביש, סמרטוט) המחבר בין בני ציון לתל יצחק /בית יהושוע. אפשר לרכב על הכביש או בצמוד לו עד שהוא "נגמר" (פונה ימינה) ואז ממשיכים קצת, חוצים את המסילה על הגשרון ורוכבים שוב ממערב למסילה עד שפוגשים פניה שמאלה המובילה הישר לשדה תעופה ל"פרופלורים בטוסיק" ולאיזור התעשיה של יקום. אפשר לחצות את יקום או להמשיך עד המחלף (מסעדת 'אסא') ומשם להכנס לשמורה ("תל פולג"). רק לידיעה - בשעות מסויימות הגן אירועים החצופים שמים שם ש"ג וגובים כסף עבור כניסה. גם מרוכבי אופניים. במקרה כזה לסרב בנימוס, לחזור ליקום ולהכנס לשמורה בדלת האחורית. שמאלה ואחרי 100 מטר ימינה - דרך קצת מורכבת, שאני מחבב אותה במיוחד. נכנסים מאחורי 'חוות רונית' דרך הפרדסים (אחרי גשמים עשוי להיות שם בוץ). התפתלות קטנה ונוחתים בדיוק מאחורי איזור התעשיה של יקום. מקווה שהייתי ברור ומפורט מספיק. וגם אם לא, זה לא בדיוק סוף המדבר שם. קשה ללכת לאיבוד. בהצלחה.

hindeer

New member
רשף ??? רכיבת שחרור?

כשרכבנו שם טענת שזו לא רכיבת שחרור... אז או שתחזור בן מהרעיון האחר או שתחזור בך מההאשמות כלפי...
...יאללה מתי אתה בא שוב? ליאור סימן שם סינגלים נחמדים...

kraps

New member
מחר בבוקר...

כנופיית הפריריידרים/דאונהילרים הולכת לעשות לי "בית ספר" במיר"ב. זה אומר שביום שישי אני ללא ספק אזדקק לשחרור (מאברבאנל). צפי פגיעה בשישי "לפנות בוקר" (אם לא יהיה קר וגשום).

Eyal Hershtik

New member
והנה עוד הצעה: נחל אלכסנדר

נחל אלכסנדר מסלול מאד מאד קל שמתאים לכל רוכב מתחיל אפשר להחנות את הרכב בצומת העוגן (הצומת השניה לאחר בית-ליד לכוון צפון) ומשם לרכב כ-חצי ק"מ צפונה על הכביש הפנימי לכוון מעברות ,לרדת לנחל ופשוט לרכב עם הנחל עד למפגש עם הים (חוף בית ינאי ) ולחזור חזרה סה"כ 10 ק"מ לכל כוון ,חצי מהדרך סלולה ,חצי מהדרך לא סלולה אבל נוחה מאד תהני אייל

kraps

New member
אז אם כבר

הכי טוב להחנות את הרכב מול הבית של אלונה, לבקש ממנה לשמור עליו (שלא יפלחו את המערכת סטריאו) ולעשות את כל המסלול עד לים ובחזרה. ארוך, אבל משגע.

tal bs

New member
וואו אתם נחמדים

תודה תודה תודה ונשארה רק שאלה אחת איפה גרה אלונה ??
טל

קלוזו

New member
מסלול נח נוסף לאורך גדת הירקון...

אפשר להתחיל באימטדיון האטלטיקה בהדר יוסף ומשם לאורך הירקון עד הים ואם נישאר כח לאורך הטיילת של ת"א עד יפו. בדרך חזרה להיכנס ליד מלון אניטרקונטיננטל עד תחילת שדרות רוטשילד ומשם לאורך כל השדרה יש מסלול מצויין עם חיבור דרך היכל התרבות לשדרות ח"ן עד רחוב אבן-גבירול שבצד המערבי שלו הכשירה העיריה מסלול אופניים מסומן חזרה לפארק הירקון ומשם דיווש קל חזרה לאוטו באיצטדיון האטלטיקה ( חניה חינם
). מסלול אורבן נח ומהנה משהוא כמו 20 ק"מ בלי עליות. ותודה לעיריית ת"א על הכשרת המסלולים בשדרות !

RockhopperJudy

New member
רכיבה קלה באזור המרכז

כל המסלולים נפלאים, והחביב עלי ביותר הוא פארק יקום וסביבתו, יש שם המון דרכים. המסלול של הירקון ליפו טוב לרכיבה גם אחרי חשכה. אם תרצי להצטרף אלי - הטלפון של במייל שלך. את מוזמנת להתקשר! יהודית

Mנטה

New member
ג'ודי איפה בפארק יקום ? ליד שמורת

חרוצים יש ? או שאת מדברת על אזור נחל פולג ?

RockhopperJudy

New member
Mנטה, כל האזור שבין הרצליה בדרום ל

לתל יצחק בצפון, המושבים בני ציון - בצרה - חרוצים במזרח, כפר שמריהו רשפון ויקום במערב זה בערך האזור... אתמול רכבנו 40 ק"מ, יש שם יופי של שבילים נוחים לרכיבה. ריח הפריחה של ההדרים מטריף את החושים. חסידות לא פגשנו, אבל את אנפית-הבקר כן.

Mנטה

New member
נראה לי זה הטיול הבא שלי ../images/Emo13.gif

יש המלצות מאיפה להתחיל כך שיהיה מעגלי ?

kraps

New member
לא משנה מהיכן תתחילי

מה שחשוב, בכדי שהמסלול יהיה מעגלי, זה לסיים באותה נקודה שהתחלת.

tal bs

New member
תקלה במערכת ההילוכים

התחלנו לרכב מהרצליה - בהתאם להמלצותיכם והיה כיף מאד מאד, אך באמצע הרכיבה "התפרקה" מערכת ההילוכים (המעביר האחורי התנתק מהאופניים) ההילוכים הם של שימנו דגם SIS7 יש לכם המלצות היכן אפשר לתקן?

למעלה