עזרה בנוגע לליחה

0 אור 0

New member
אני מאד מקווה שזו לא באמת התזונה שלך ../images/Emo10.gif

לחם - אם הוא לבן, אז הוא בכלל מזיק להרבה דברים, וגם לחם מלא יכול לא להיות טוב למי שרגיש לגלוטן (לא תמיד רגישות שמזוהה בבדיקות) קפה - מן הסתם לא צריך להרחיב, רחוק מלהיות מזון מובחר ומועדף חלב - אני דוקא מהטוענים שלא מזיק לכל אחד, ועדיין לפי מרבית השיטות הוא יוצר ליחה ... טבעול לייט - ברר..., מזון סינטטי לעילא ולעילא טונה - מקופסת שימורים? והאם הטחינה והחומוס את מתכוונת למוצרים התעשייתיים או לטחינה וחומוס שאת מכינה בבית והם מזונות בריאים מאד? בקיצור, מה חסר לי בתזונה שלך: איפה הירקות מכל הצבעים והגוונים? איה הדגנים והקטניות המלאים? איפה הפירות? יש קצת שמנים בריאים (אם הטחינה והאבוקדו באמת טבעיים) אבל חומצות השומן לא מאוזנות - וצריך להוסיף כיוון אומגה 3 (למשל זרעי פשתן), ובכלל מקורות מגוונים לשמנים כמו אגוזים וזרעים. האם את שותה מספיק מים? חוזרת וממליצה בחום - בצעי אבחון הוליסטי לאלרגיות )או דיאטת אלימיניציה), וקבלי יעוץ תזונתי משולב עם טיפול מגע או דיקור

ככה:

לחם- כמובן שלחם דגנים מלא או לחם שיפון מלא. קפה- אין מה לעשות, אני מאוד אוהבת אותו ושותה גג שתי כוסות ביום. אני לא מתכוונת לוותר בינתיים על דבר אהוב עלי כל עוד אני לא מגזימה בו. חלב- כמו שאמרתי, ניסיתי בלעדיו ולא היה שיפור. טונה- כן, מקופסת שימורים. למרות החסרונות בקופסת שימורים טונה היא אחד המאכלים היחידים שמומלצים לעוסקים בספורט והם ישירות מקופסת שימורים. טחינה וחומוס- לעיתים מכינה בבית, לעיתים קונה. בכל מקרה לא הרבה. ירקות אני לא אוהבת בכלל. פירות אני אוכלת- בד"כ בננה ותפוח אחד עד שניים ביום ששכחתי לציין. אוכלת גם אגוזי מלך. משתדלת לשתות מספיק מים. לעיתים אוכלת גם ברנפלקס מדגנים מלאים ללא סוכר.

0 אור 0

New member
השאלה היא מה אכלת במקום החלב

תראי, אני ברצינות חושבת שאם כתבת כל מה שאת אוכלת (וסביר להניח שלא), אז התזונה שלך לקויה מאד. מציעה לא להסתפק באמירות על גבי האינטרנט אלא להגיע ליעוץ רציני . לפעם הראשונה ממליצה לך בחום להגיע עם רישום מלא של מה שאת אוכלת במשך כמה ימים (רושמים כל מה שנכנס לפה - אוכל, שתיה, נשנוש, וגם תרופות או תוספים)

במקום החלב שתיתי חלב סויה.

אני בפיקוח של דיאטנית מקופת חולים, ואני לא רואה איך הדיאטה שלי לקוייה- אני מקפידה על פחמימות, חלבונים ושומנים בחלוקה טובה. אני לא אוכלת ירקות כי אני לא אוהבת, אבל חוץ מזה אני לא רואה איך אני אוכלת לא בסדר.

0 אור 0

New member
חוץ מפחמימות וחלבונים

יש עוד כמה דברים שצריך בתזונה שמיועדת להגברת בריאות - כמו למשל ויטמינים ומינרלים, כמו חומצות שומן חיוניות באיזון נכון, כמו סיבים תזונתיים, כמו גיוון של המקורות לחומצות האמינו כדי לקבל את הערכים הנלווים, כמו נוגדי חמצון ועוד חשובה גם איכות החלבונים, הפחמימות והשומנים ומהו המקור מהם הם מגיעים. בנוסף חשוב להמנע מגורמים מזיקים שמגיעים עם מזון מתועש - כמו קופסאות שימורים, כמו שניצלים מוכנים, כמו סלט חומוס וטחינה תעשייתית, כמו שמנים מזוקקים , גם מזונות שטובים לאחד עלולים להזיק לשני - והתזונה שלך כוללת ריכוז בלעדי של מזונות שידועים בכך שהם מזיקים לחלק מן האנשים (חלב, סויה, חיטה). אני לא אומרת מעל דפי האינטרנט שאת חייבת להמנע מהם - מה שאני אומרת זה שצריך לבדוק מה מזיק לך ולהמנע ממנו. בכל מקרה, האמונה האישית שלי היא שצריך גיוון יותר גדול של מקורות מזון, ואז החוסר שבאחד מתאזן על ידי התרומה של השני. בתזונה שלך אני לא רואה מקור לכמה מהיסודות החיוניים שציינתי למעלה. אני גם לא יודעת מה הדיאטנית שלך רואה כחלוקה טובה בין חלבונים , פחמימות ושומנים - לעתים המלצות תזונה מערביות כוללות עודף של חלבונים שמקשה על מערכות הגוף.

yigalby

New member
הכוונה הייתה שאור פירטה כבר

את הבעייתיות של תפריט קטן לא מגוון ובנוי על מספר קטן של מאכלים . קפה יש איתו הרבה בעיות ,בינהם הוא מפריע לחלר מהמינרלים החושבים להספג בגוף. טחינה וחומוס קנויים לדעתי לא שווים הרבה שניצל טבעול דעתי האישית שלא שווה שום דבר וגם מזיק. ומגוון הפירות גם הוא קטן - רצוי כל פעם לאכול את פירות העונה רצוי גם להוסיף על האגוזים - שקדים(לא קלויים) תמרים פיסטוקים דבלים וכו' לגבי הירקות כדאי לנסות שוב לאכול אותם ,נראה לי זה רק בראש

אשכר

New member
לגבי ההפניה והרופא - אל תתיאשי!

הרופאים חוסכים על גבך בבדיקות, ו/או שהם מאמינים אמונות שונות בנוגע למצבך. כך או כך, כדי לך לעשות בדיקת אלרגיה. אני עשיתי בלי שום סיבה. פשוט באתי אל הרופא ואמרתי לו שאני רוצה לראות האם אני אלרגי למשהו, ליתר ביטחון. אני מכיר אנשים שעשו את הבדיקה בלי שום סיבה ספציפית, וגילו כמה דברים שהם לא תארו לעצמם. אם הרופא הזה לא מסכים, לכי לרופא אחר --- זה נראה לי מספיק חשוב.

הליחה נובעת מחוסר איזון בין ערכים בסיסיים וחו

הליחה נובעת מחוסר איזון בין ערכים בסיסיים וחומציים בתזונה כמו גם ממוצרי חלב ומזונות מזיקים אחרים. התשתית התזונתית קריטית לבריאות בברכת רפואה שלמה

למעלה