עזרה בנוגע לליחה

עזרה בנוגע לליחה

יש לי כבר כמה שנים ליחה כל היום שלא עוברת. הלכתי לכל מומחה אפשרי, מרופאי ריאות ועד רופאי א.א.ג מנהלי מחלקות ואפילו טיפול הומופאתי. לאף אחד אין תשובה בשבילי, כל הבדיקות יצאו תקינות, כל הכדורים שהם נתנו לי לא עזרו בכלום עד שרופא אחד אמר לי שאין מה לעשות ואני אצטרך לחיות עם זה. אני לא מוכנה לקבל את זה, הבעיה הזו מציקה לי ברמה גבוהה מאוד בחיי היום יום, אני כל הזמן משתעלת ומרגישה איך הליחה תקועה לי בגרון ואני מותשת, פשוט מותשת מכל השיעולים האלה. אני משתעלת אחת לכמה שניות, ממש כמה פעמים בדקה וזה גורם לי לכאבי ראש ולעייפות. ניסיתי טיפול הומופאתי שעזר מאוד לכיסה של המטפלת ולי לא הועיל בכלום. האם יש טיפולים ברפואה משלימה, כמו דיקור סיני ורפלקסולוגיה שיכולים לעזור? אשמח מאוד לשמוע פרטים. אני מותשת כבר.

0 אור 0

New member
רפואה משלימה יכולה לעזור

רק שימי לב שבעיה אשר נמצאת אצלך כמה שנים לא תמיד תיתר טיפול אחד. שתי השיטות שציינת בהחלט יכולות לעזור

0 אור 0

New member
מה שמרגיש לך נכון

אני אישית מאד אוהבת רפלקסולוגיה וזו שיטה שעזרה לי מאד, אבל שלחתי הרבה אנשים לרפואה סינית וגם ראיתי תוצאות מצויינות וכמובן פה בפורום יש עדויות לעוד הרבה שיטות, אז פשוט תלכי עם מה שמתאים לך וטוב לך - ואולי גם משהו יותר פשוט: השיטה שיש בה מטפל טוב באיזור מגוריך. כי בשורה התחתונה הכי חשוב זה המטפל

ליחת אל חומר?

שלום אופליה! יש לי הרגשה שמדובר בליחת אל חומר,התחושה היא "כאילו" יושבת ליחה בגרון,אבל בשיעול לא יוצא כלום-האם זה כך? ובמידה וזה כך התופעה בעיקרה היא תוצאה של מחסום רגשי . לעיתים בתת ההכרה זו דרך למשוך תשומת לב,התיחסות וקשה להשתחרר מכך,התהליך ארוך ומצריך סבלנות. מתוך נסיון בכמה מקרים כאלה ממליץ על כיוון הרפואה הסינית ובעיקר מטפל שאת סומכת עליו ומרגישה נוח לפתוח בפניו סגור ליבך. כל טוב! ערן

nadaval56

New member
אבחון!!!

אל תנסי כדורי קסם או טיפולים חלקיים. תלכי למישהו שמבין ב"הכל", כלומר, יודע להסתכל גם על הצד הרגשי, גם מבין בתזונה, גם יודע לתשאל ולעלות על בעיות שאולי קיימות בסביבה (פיזיולוגיות או רגשיות) ובמקום העבודה. מישהו שמכיר גם את הצד המערבי (קצת לפחות) ויודע להתייחס לממצאים הרפואיים, אם ישנם. בקיצור, באופן אישי, לא ממליץ לרוץ לסדרת טיפולים ללא אבחון. ללא אבחון, את יכולה למצוא את עצמך עמוק בסדרה של 30 טיפולים שקצת עוזרים אבל לא לזהות שאת ישנה לילה לילה מתחת לאסבסט למשל. זו סתם דוגמא אבל אני מקווה שהבנת את העיקרון.

yigalby

New member
מסכים

אני מאימן שהטיפול יכול להיות קצר מאוד אם תמצא מקור הבעיה. בהמשך לאסבסט ,שימי לב שאין רעלים בתוך הבית כמו מטהרי אויר וחומרים כימיים ניחוחות לא טבעיים. אגב מיהו המכייח הגדול ביותר ? הים כמה דקות שחייה והוא פותח לי את האף אם הוא סתום

מה שאתה אומר- לבוא אליך, הא?

מאחר ואין לי מושג מאיפה למצוא אחד שמבין בהכל ורשום אצלך בחתימה שאתה מבין בהכל, הרמז די ברור, לא?

yamit23

New member
ממש לא!

אמנם אני לא נדב, אבל חשוב לי שתדעי - יש הרבה מטפלים טובים ומומחים, שעוסקים במגוון שיטות. רב המטפלים ברפואה סינית יודעים לטפל בטווי-נא, דיקור, צמחי מרפא ותזונה ע"פ הרפואה הסינית (אם כי חלקם מתמחים יותר באחד התחומים). רב הנטורופטים מטפלים גם באמצעות שיטת מגע זו או אחרת (ולעתים יותר), וכו' וכו'. השאלה היא איך למצוא אחד כזה, ועוד שאת מתחברת אליו. שזאת באמת בעיה לא פשוטה. יש במאמרי הפורום מאמר בנושא מציאת מטפל, ואפשר להתחיל ממנו (לצערי אני לא במצב לחפש דברים כרגע). אפשר לבקש המלצות כאן או בסביבתך הקרובה, אפשר לחשוב עם עצמך מה ומי מרגישים לך נכון לטפל בך בשלב הזה. ובטח מחר יוסיפו כאן עוד רעיונות. כפי שנדמה לי שנאמר גם בשרשור הזה, הכי חשוב למצוא מישהו/הי שאת מתחברת אליו/ה, ומרגישה נח בטיפול.

lightflake

New member
לא נראה לי שיש קשר

בין להכיר הרבה שיטות לבין להצליח לפתור את הבעיה אני דווקא מעדיף ללכת למומחה בשיטה מסויימת יותר מאשר מישהו שמשתמש בהרבה שיטות בכל מקרה אף מטפל לא מבין בהכל אבל כל מטפל חייב כן לעשות אבחון כולל ולבדוק בין השאר גם גורמים חיצוניים שעלולים לגרום לבעיה כמו שנדב נתן בדוגמה על האסטבסט

nadaval56

New member
קודם כל, זו רק המלצה...

את יכולה לחלופין לפנות לכל מיני מטפלים בתחומם שלא יודעים לראות תמונה שלמה... בהצלחה... דבר שני, יש המון מטפלים בפורום הזה ובארץ שהם מטפלים משכמם ומעלה. את צריכה לבדוק מה מתאים גיאוגרפית ואז לנסות ולהתחבר. ולסיום - קראתי פעם בספר "להרוג כמה שפחות מטופלים" שמי שרוצה להיות הרופא הכי טוב בעולם חייב להכיר בכך שיש כמה רופאים טובים ממנו. רק כך הוא יכול להיות הרופא הטוב בעולם...

0 אור 0

New member
כמו שכתבה ימית

אכן כמעט כל מי שאני מכירה בתחום (הרבה מטפלים טובים) מתחילים מתחם מסויים וממשיכים ומתרחבים או מעמיקים, בדרך כלל יש שתי אפשרויות - יש תורות כמו רפואה סינית או הודית שבפני עצמן כוללות המון תחומים וראיה כוללת, יש שיטות כמו רפלקסולוגיה שהיא שיטה מופלאה , אבל לא נוגעת בתזונה או תנועה או צמחים, ואז רבים מהעוסקים בה (כמוני למשל) ממשיכים לכיוון של נטורופתיה או לומדים תחומים נוספים שמשלימים להם את התמונה והידע, ויש גם אנשים שעוסקים רק בשיטה אחת שלא כוללת הכל, אבל באותה שיטה הם מטפלים מופלאים ומומחים בתחומם ... רק צריך למצוא מישהו מתאים וטוב באיזורך

אשכר

New member
הכרתי מישהי במצב דומה

רוב החיים שלה עד אז לווו בנזלת בלתי מסתיימת, בכל זמן, עונה ומקום. אז היא הלכה לעשות בדיקות אלרגיה, וגילתה שהיא אלרגית לחיות בית, משהו שתמיד היה בסביבתה מאז שהיא נולדה. אני לא אומר שאת אלרגית לחיות בית (אולי). רק יכול להיות שיש עוד גורמ(ים) שנרים טריויאלים ולא עלית עליהם עדיין. טסטים לאלרגיה יכולים לעזור למקד את העניין. הוצאה סלקטיווית של סוגי מזון מסויימים באופן גורף לתקופה מסויימת יכולה לעזור גם אם לא מצאת את הגורם עצמו. בנוגע למטפל: הייתי אצל לא מעט מטפלים בחיי, קונבנציונאליים, מכשפים, זייני שכל מקצועיים ועוד. מהנסיון אני יודע לא להתייאש, ולהמשיך לחפש. אולי אפילו לבדוק כמה במקביל.

אשכר

New member
זה מתחלק ל-3 חלקים ../images/Emo13.gif

הטסטים קונבנציונאליים - בקופת חולים. פשוט לקבל הפנייה ולעשות. טסטים של מרפאים אלטרנטיביים - פה יש כמה המצאות, חלקן מוזרות יותר וחלקן פחות וזה תלוי במרפא ובארסנל שלו בדיקה עצמית - דורשת מודעות, זהירות רבה (סכנת חנק!), ותשומת לב לפרטים. לרוב האנשים אין אף אחד מאלה, ובטח שלא כולם ביחד. לכל אחד מהסוגים הנ"ל יש יתרונות וחסרונות, ואני ממליץ גם וגם. ובכל מקרה להפסיק לחלוטין חלב ומוצריו לכמה חודשים.

תודה לכולכם וכמה תוספות:

נשללה סופית האופציה שזה משהו שמגיע מהריאות- בכל הבדיקות הן נמצאו תקינות. רופא אחד העלה השערה שמדובר בנזלת שיורדת דרך מחיצות האף הפגומות (מה שהיה נשמע לי הגיוני), אבל רופא אחר טען שהמחיצות באף שלי תקינות לגמרי. ביקשתי הפנייה לבדיקת אלרגיות והוא לא הסכים לתת, הוא טען שאין בזה צורך ולא יעזור לי כלום כי אין תרופות לאלרגיה. הוא נתן לי כדורים מייבשים ויעץ לי לנסות להפסיק עם החלב. הפסקתי עם החלב ולא חל שיפור, גם לא עם הכדורים. אני לא אוכלת עגבניות או שוקולד או בוטנים, התזונה שלי היא בסיסית מאוד ומורכבת מכ12 פרטים שחוזרים על עצמם (לחם, אבוקדו, חלב, קפה, חומוס, טחינה, טבעול לייט, טונה וכד'). המטפלת ההומופאתית שלי הבטיחה לי הצלחה אולם למרות ששינתה 4 פעמים את הרמדי שלי שום דבר לא עזר. הוצאתי על הטיפול ההומופאתי למעלה מ1000 ש"ח ללא תוצאות.

למעלה