עזרה במתח

Orel Samila

New member
עזרה במתח

שלוום,אני בן 12 וחצי .. לא מזמן קניתי מתח למשקוף של החדר.. אני רוצה להתחיל להתאמן.. גם בבית ספר שלי יש מתקני כושר של מתח ולפעמים אני עושה,אבל באמת ישלי חברים שמצליחים וגם לי בא להצליח לעשות מתח.. צריך עזרה ,איזה תרגילים לעשות כדי להשתפר וכמה זמן ואם זה בסטים אז כמה סטים ביום אני צריך ממש פירוט.. תודה לעוזרים זה ממש ממש חשוב!! אני עושה בערך איזה שתיים ואז מתעייף.. מה הסדר נשימה וכלל זה.. תוודה לעוזרים :)

Samorait

New member
בוא תנסה כזה דבר

3-4 פעמים בשבוע (יום אימון ואחריו יום מנוחה) תעשה 2-3 חזרות ואחריהן מיד שתי חזרות עם קפיצה וירידה איטית, תנוח 2 דקות ותעשה את אותו דבר שוב עוד פעם או פעמיים (גג שלושה סטים).

שיפור המתח

יש כל מיני דרכים לנסות לשפר את כמות החזרות במתח במקרים שבהם המתאמן לא מסוגל לבצע יותר מחזרה שתיים.

הדרך החביבה עלי היא באמצעות אימון איזומטרי.

מה שאתה צריך לעשות זה דבר כזה
סט ראשון - מספר חזרות מקסימלי
סט שני - אימון איזומטרי: אתה מנתר או שעולה על כיסא למצב שבו הגוף שלך נמצא באותו המצב שבו אתה מסיים את העליה במתח. ואז אתה מחלק את הירידה למספר נקודות (עדיף כמה שיותר) שבהן אתה יורד לנקודה ונעצר בה למשך 5-7 שניות וממשיך לנקודה הבאה.

הקטע שמתחילים מלמעלה או עם קפיצות

או עם עוד כל מיני עזרים,
זה למישהו שלא מצליח אפילו לא חזרה אחת.

הוא כבר עושה שתי חזרות בתרגיל הזה. אז זה שהוא יתחיל לעשות מלמעלה עם עצירות זה סתם בזבוז זמן בשבילו.

אגב, שאני התחלתי לעשות מתח במשקל גוף, עשיתי בקושי רב חזרה וחצי. וגם זה, באחיזה הרבה יותר צרה ממה שאני נוהג לעשות היום כשאני עובד עם משקל גוף.

"נתייחס לאדם שאינו מסוגל לעשות חזרה אחת ...

"נתייחס לאדם שאינו מסוגל לעשות חזרה אחת של מתח"

זה מה שרשום. ואחרי זה רשומות כל השיטות בשביל להצליח בזה.

אחרי זה רשום:
"מתח!
בשעה טובה, הצלחתם לבצע מתח"
ואז רשום שמכאן בשביל להתקדם צריך להוסיף לתרגיל משקל.

והשואל במצב שהוא עושה יותר מחזרה אחת. אז בשבילו זה להתקדם כמו שעשה עד עכשיו ובעתיד הממש קרוב להתחיל לעשות את התרגיל עם תוספת משקל.

אפשר בהחלט עם כל מיני עזרים

אפשר ליצור משהו כמו גרביטון עם גומיה שעליה עולים, אבל זה לא מתאים למתח על המשקוף בבית.

לא הבנתי מה הטיעון שלך? מה ביזבוז זמן בעצירות?
יתרון נוסף בעצירות סטטיות שכאלה הוא שהשריר מתחזק בנקודה מסויימת וזה יכול לשפר את המצב אם המתאמן מתקשה במיוחד בנקודה מסויימת בתרגיל
מה בדיוק התחליף שלך?
מי שמבצע רק 2 חזרות, כנראה שלא יוכל לבצע חזרות נוספות בסט נוסף, אלא אם כן המנוחה שלו בין הסטים היא ארוכה.

הדבר היחיד שבאמת מחזק את השריר

זה שעושים את התרגיל עם תוספת משקל. כל העצירות למיניהם זה עבודה לא יעילה.

רשמת:
"מי שמבצע רק 2 חזרות, כנראה שלא יוכל לבצע חזרות נוספות בסט נוסף, אלא אם כן המנוחה שלו בין הסטים היא ארוכה."

אז מה הנקודה שלך?
מי שמבצע רק 2 חזרות בעוד חודש חודשיים יבצע כבר 4 - 5 חזרות בסט, לפחות.

כל העצירות, עבודה רק מלמעלה למטה, קפיצות, אלה דברים שמתאימים למי שלא מצליח לעשות אפילו לא חזרה אחת בתרגיל.

מי שמצליח כבר לעשות שתי חזרות, צריך פשוט להמשיך לעבוד ועם הזמן הוא ישתפר.

פשוט תמשיך לעשות

יום כן יום לא.
שתיים על ההתחלה זאת התחלה יפה.

ברגע שתעשה בערך 4-5 חזרות, אני ממליץ לך לקחת תיק גב, לשים שם בין 3 ל - 5 קילו ולעשות איתו את התרגיל. עם הזמן אתה מעלה את המשקל בתיק. זאת הדרך הכי טובה לחזק ולהשתפר בתרגיל.
אגב, ככה אני עשיתי.

מטרת המתאמן והדרך להשגתה

מלבד הטעון של "ככה אני עשיתי" למה אתה חושב שהשיטה שלך נכונה?
המטרה באימון ליצור הדרגתיות בעצימות ובנפח האימון כאשר הדגש הוא על נפח הסט (המטרה של המתאמן הוגדרה כלבצע מספר רב של עליות מתח).
כיצד אתה יצרת הדרגתיות בשיטה שלך?
המטרה של המתאמן היא לבצע כמה שיותר מתח, למה אתה חושב שהדרך היעילה ביותר להשגת המטרה היא באמצעות העלאת העצימות ולהעלות את המשקל כאשר הוא מסוגל לבצע רק 4-5 חזרות?

Bicepsky

New member
כרגיל

בן אדם פותח פוסט וכל חברי הפורום מתחילים להתווכח מי הכי צודק ומנסים
לעקוץ אחד את השני. חבר'ה צאו מהסרט שלכם אין דרך מושלמת להגיע למטרה בתחום הזה. שכל אחד יביא את דעתו ונגמר הסיפור אבל לא "אתה טועה. זה לא נכון. מי אמר לך את זה ?למה אתה חושב ככה?" והרשימה ארוכה.
אני בעד להציע לבן אדם כמה דרכים ושהוא יחליט מה הכי טוב לו.
חושבים שמישהו טועה ? תשלחו לו הודעה אישית .

מידנייט ממך ציפתי לקצת סדר בפורום ולא שאתה בעצמך תתכווח עם כל המשתמשים ותצא תמיד צודק.

לתפוס תרנגולות מהגרוגרת

הדרך הטובה לשפר את המתח היא בלהתאמן לתפוס לתרנגולות את הגרוגרת.

אין אולי דרך מושלמת ויכולות להיות מספר דרכים טובות.
אבל, בדיון מקצועי אפשר להעלות טעונים הגיוניים ומקצועיים.
להעמיד את הדיעה שלך למבחן ביקורת זה לא משהו שלילי וזה רק מעלה את הרמה של הפורום.

Bicepsky

New member
בדיוק

מכל שאלה קטנה נוצרים דיונים שאחד מקטין את השני בעזרת "ידע" כלשהו שהוא רכש מאיזה פורום או מאמר. זה לא נראה לי ממש מקצועי.
תחשבו איך זה נראה מבחוץ, בן אדם שואל שאלה וישר כולם מתחילים לתקוף את כולם ולהוכיח משהו.
מה שאני מנסה להעביר פה, זה שיש דרך יותר איכותית להעביר מסרים וליצור דיונים. המשך יום טוב.

bodycore

New member
מרוב שהוא התבלבל מכל ההצעות

הוא כבר עושה 30 חזרות ביד אחת :/

כי בשביל שהשריר יתחזק

ויגדל , אתה צריך לגרות אותו במשקל כבד.
ואז זה גם ישפר את מספר החזרות שעושים עם משקל גוף.

לדוגמה,
אם מישהו עושה 5 חזרות עם תוספת 15 קילו, אז כמה חזרות הוא יעשה בלי תוספת המשקל הזאת? הגיוני שיותר, לא?

הוא לא חייב להוסיף משקל בשלב שהוא עושה 4-5 חזרות.
הוא יכול לחכות שיצליח יותר חזרות ואז להוסיף.
אני פשוט יודע מנסיון שהוספת המשקל בשלב הזה עוזרת.

ראה תגובה זו

עכשיו יש לך טעונים יותר הגיוניים.

ולהלן דעתי האישית
המטרה של המתאמן היא לבצע יותר מתח ולאוו דווקא לגדול ולהתחזק.
אימון לגדילת השרירי והתחזקות יכול לשפר את היכולת במתח, אבל זה לא מחייב שזו תהיה הדרך היעילה ביותר להשגת מטרה כמו ביצוע כמה שיותר חזרות.
הדרך היעילה ביותר להשיג מטרה כמו ביצוע כמה שיותר חזרות מתח, היא לבצע כמה שיותר חזרות מתח.
ובמיוחד כאשר אתה מדבר על מספר חזרות כה קטן כמו 4-5 חזרות (שזו כבר עצימות מאוד גבוהה)

מאחר ומתאמן שמסוגל לבצע רק 2 חזרות של מתח בסט לא יהיה מסוגל לבצע חזרה נוספת גם לאחר 2-3 דקות של מנוחה.
אז אימון עם עצירות (כסט שני) יאפשר לו לבצע סט שני וסט שלישי שעובדים על השרירים שעובדים בתרגיל המתח.

לגביי הוספת משקל במקרה של המתאמן הנ"ל זו טעות.
אם הוא רוצה לבצע כמה שיותר חזרות מתח, אז אם הוא יבצע 4-5 חזרות, עדיף לו לעבוד באופן שמדמה יותר את העבודה שאותה הוא קבע לעצמו כמטרה (לבצע כמה שיותר מתח ולא להתחזק כמה שיותר).
במקרה שהוא מבצע 4-5 חזרות בסט הראשון, אז כדאי שבסט השני ינסה שוב לבצע 1-2 חזרות ובסט השלישי לעבוד באופן איזומטרי.

כשאתה מאמן שריר למטרה מסויימת, הדרך היעילה להשגת המטרה היא לדמות באופן כמה שיותר זהה את העבודה שנדרשת.

אם מישהו לא יכול לבצע מתח והוא רוצה לבצע כמה שיותר מתח אתה צריך לאמן אותו באופן שהוא יבצע מתח.
לכן, אם יש לך מכשיר תשתמש בגרביטון.
אם הוא מסוגל לבצע 2 חזרות מתח, תבצע בסט הראשון את המתח ובסטים הנוספים (שבהם איננו מסוגל לבצע) תנסה לבצע משהו דומה ככול שניתן.

אם הוא מסוגל לבצע 4-5 חזרות, אתה לא תוסיף לו משקל, תוספת משקל אומנם תחזק אותו ותשפר את היכולת שלו במתח, אבל לדעתי זו לא תהיה הדרך היעילה ביותר להשגת המטרה של יותר חזרות.
הדרך היעילה לדעתי להשיג יותר חזרות (במקרה של מישהו שמבצע מספר קטן של חזרות ולכן עובד כבר בעצימות מאוד גבוהה) זה להגדיל את מספר החזרות ולא להעלות את העצימות.

אולי יש כאלה שזה טוב להם להוסיף חזרות

וזה ישפר אותם.
אבל מנסיון אני יודע שעבודה עם משקל גוף בלבד, בנקודה כל שהיא תוקעת אותך מבחינת ההתקדמות. זאת אומרת שיעבור זמן ואתה עדיין תשאר במקום מבחינת מספר החזרות שאתה עושה בסט ולא תצליח יותר.

זה נכון אבל בעצימות נמוכות יותר

לדוגמא אם מישהו מסוגל לבצע 10 חזרות או יותר, אז תוספת משקל יכולה להיות טקטיקת אימון טובה לשיפור מספר החזרות

למעלה