עזרה במרוכבים...

Fingertip

New member
עזרה במרוכבים...

אין לי כח לעשות את החישוב ואני די ממהר... מישהו יכול לבדוק שבאמת מתקיים מה שמצורף בציור? (איגור... אתה במיוחד צריך לשים לב...) אהד.

לא יודע מה בקשר לזה

אבל יצא לי ששני הסעיפים שבשאלה שגויים. מה אתך? z1 = i z2= 1 z3=1+i פוסל את שני הסעיפים!

Fingertip

New member
זו דוגמה אפילו יותר פשוטה. תודה!

דרך אגב, אתה יודע מה הייתה הפואנטה של השאלה? אתה מכיר את המשפט: אם A היא זוית הקפית שנשענת על קשת Q, ו-B היא הזוית המרכזית שנשענת על Q מאותו הצד כמו A, אזי A=0.5B? ובכן, נסה לתרגם אותו למרוכבים, ללא החלק: "...מאותו צד..." ותבין את הפואנטה... אהד.

.....

כשהסתכלתי על השאלה בחרתי באקראי שלושה מספרים ובפעם הראשונה הפרכתי את הטענה ולא הבנתי למה ודים התכוון כשהוא כתב שיש לחשוב על המשמעות הגיאומטרית... ומה הפואנטה של סעיף א?

מתנצל על בּוּרוּתִי.

לא מכיר את קוסה ואת סינַי. אולי הכוונה ל- קוסינוס a ועוד i כפול סינוס a כלומר exp של ia ? אם כך, אז השורה השנייה בשרשור הזה אינה נכונה.

הבהרות

זה בהחלט e בחזקת ai כאשר a ממשי... בקשר לשורה שלדעתך שגויה הלא היא שלי.... תגובתי הייתה מיועדת רק לאהד הלא הוא fingertip. התכוונתי ששללתי את השוויון, דהיינו הראיתי שקיימים z1,z2,z3 שמקיימים את האי שויון שאהד רשם. מה שהוא רשם זה סעיף משאלה ממטלה בקורס "פונקציות מורכבות" שאנו לומדים כעת.

Fingertip

New member
דרך אגב...

הדוגמה שלך כמעט מושלמת... הבעיה היא ששכחת לנרמל אותה... בכל מקרה, אין פואנטה לסעיף הראשון, עד כמה שאני מבין. הוא רק בא לבלבל... אהד.

yoss1bockchil

New member
כמובן שזה cos וsin צר לי שאני לא יו

דע איך לעשות זווית, ושחשבתי שאדם בעל השכלתך יבחין בכוונה לזווית a. וכן זה exp של ai. יוסי.

מתנצל אם פגעתי. אתה סולח לי?

פעם ביקרתי אצל ידיד שלי, עולה חדש, טיילנו בשכונה שלו וסתם קראתי בדרך שלט: "בית כנסת סינַי". ולתדהמתי הוא נדהם, אמר שהוא כל הזמן שובר את הראש, מה זה יכול להיות "בית כנסת סִינִי"??!! אז כשראיתי sinai, כנראה עקץ אותי שֵד.

למעלה