עזרה במציאת סולם

golani12

New member
עזרה במציאת סולם

אהלן אנשים, אני צריך את עזרתכם. לפני חודשיים בערך ביקשתי ממכם שתעזרו לי למצוא סולם של כמה שירים ולא קיבלתי תשובה ברורה,
אז אמרתי - אני יעזור לכם לעזור לי
ואני יתן לכם אתר ספציפי, ששם יש את כל הסולמות וכל מה שישאר לעשות זה רק להיכנס לאתר ולהגיד לי מה הסולם שאני צריך. לדוגמא: זה הסולם של הסולו ב- stairway to heaven. אני צריך את הסולם של השירים הבאים: 1. dire straits - private investigation 2. dire straits - brothers in arms 3. eric clapton - layla הסולם היחיד שאני מכיר בינתיים הוא סולם פנטטוני ובזכותו השמיעה שלי השתפרה בצורה מדהימה. הבעייה מתחילה כאשר אני מנסה להוציא משמיעה דברים שהם לא בסולם הזה כמו השירים שרשמתי למעלה ואז אני די מסתבך כי אין לי מושג איפה להשים את האצבעות... תודה רבה למי שיוכל לעזור!

MerlinTheWizard

New member
stairway to heaveמ זה לה פנטטוני מובהק !!!

אממ אני חושב וממש לא בטוח ש layla זה סול מזור או אם אתה רוצה לאלתר פנטטוני אז על מי מינור פנטטוני בקשר ללילה אל תתפוס אותי במילה ודייר סטרייט לא מכיר

Y036

New member
../images/Emo31.gif בקשר לליילה

באינטרו ובפזמון - רה מינור פנטטוני. בבתים - דו דיאז מינור פנטטוני. בחלק השני - דו מז'ור פנטטוני\לה מינור פנטטוני

golani12

New member
לא אומר לי כלום

תודה על העזרה אבל אין לי מושג מה זה רה מינור / דו דיאז פנטטוני. אם תוכל לשלוח לי לינק מהאתר שפירסמתי לשני הסולמות האלה זה מאוד יעזור. מה לגבי השניים האחרים, יש לך מושג באיזה סולם הם?

doc monti

New member
אני אנסה

ממה שאני זוכר, בזמנו הראיתי לך לה (A) פנטטוני מינורי. הפוזיציה הראשונה שלו מתחילה במיתר E בשריג 5, נכון? עכשיו נניח שאתה רוצה לעשות סי (B) פנטטוני מינורי. קח את אותה פוזיציה ראשונה ותתחיל אותה במיתר E בשריג 7. כל הפוזיציות יזוזו 2 שריגים למעלה כמובן. עכשיו אתה צריך ללמוד קצת תווים, מה לעשות: דו=C, רה=D, מי=E, פה=F, סול=G, לה=A, סי=B. מרווח- ה"מרחק" בין 2 תווים. נמדד בטונים. המרווח בין 2 שריגים סמוכים באותו מיתר הוא תמיד חצי טון. עד כאן סבבה? יופי. עכשיו קצת על מרווחים בסיסיים ביותר: המרחק בין דו לרה הוא טון, רה למי- טון, מי לפה- חצי טון, פה לסול- טון, סול ללה- טון, לה לסי- טון, סי לדו- חצי טון. אם נרשום רק את המרווחים, יש לנו: טון - טון - חצי טון - טון - טון - טון - חצי טון. (זה בעצם סולם מג'ור אבל לא חשוב כרגע) עכשיו על צוואר הגיטרה- מיתר הבס E פתוח הוא מי (E). בשריג ראשון- פה (F), בשריג שלישי סול (G), בשריג חמישי לה(A), בשריג שביעי סי (B) וכו'. אם תסתכל על התבנית של הסולם שרשמתי, תראה שסך כל המרווחים נותן לך 6 טונים, או מרווח של 12 שריגים בגיטרה. ברגע שעברת בדיוק 6 טונים, אתה חוזר לתו שהתחלת בו, רק באוקטבה אחת יותר גבוה (אוקטבה=מרווח של 6 טונים). דוגמא: מיתר E פתוח נותן מי, מיתר E בשריג 12 נותן גם מי, אבל גבוה יותר באוקטבה. עכשיו ראינו שיש למעשה 12 תווים בסיסיים אם לא נחשיב את כל האוקטבות האפשריות. יש 2 סימונים נוספים שעוזרים לנו לכתוב את התווים הנ"ל- דיאז- # ובמול- b. דיאז (#) אומר שאתה מעלה את התו שאתה כותב בחצי טון, במול (b) אומר שאתה מוריד את התו שאתה כותב בחצי טון. דוגמא: סי במול או Bb- על הגיטרה במיתר E, B נמצא בשריג 7. Bb נמוך ממנו בחצי טון=שריג אחד, ולכן הוא נמצא בשריג 6. אותו דבר לגבי דיאז. עוד דבר- אם הסולם נקרא לה מינור פנטטוני, זה אומר שהתו הראשון בסולם יהיה לה, כלומר הפוזיציה הראשונה תתחיל מלה. אם הסולם נקרא למשל דו מינור פנטטוני, הוא יהיה באותן פוזיציות כמו לה מינור פנטטוני, רק שהוא יתחיל ממיתר E שריג 8 במקום שריג 5. עכשיו מספיק לחפור ותתחיל להתאמן

למעלה