תלוי למה את קוראת שמלת ערב
לקומבניזון, עשוי מסטן? או קומבניזון חרוז חרוזים אחד אחד? יש הבדל לא? אבל אני לא תופרת את הדברים האלה. אצלי שמלה היא באמת שמלה, יש להחלק עליון מלא, ושרוולים, וחלק תחתון מלא...ועם כל הקישוטים זה לוקח קצת יותר מחולצה עם צוארון וכפתורים ושני כיסים. בעצם לא רציתי לעצבן אף אחד, ולכן כתבתי מה שכתבתי אבל את האמת, תלבושת האחידה של הילדים שלי עשויה מחולצה שיש לה כיסים ודשים בכתף וצוארון ובחזית דש לאורך עם כפתורים ולולאות... גם חפת לשרוולים ארוכים וכפתור... די מתאים לחולצה שהבחור רוצה.. בהדל קטן, אצלו השרוול קצר והמידה גדולה יותר. לבת שלי יש בעה תחושתית עם בדים נוקשים ( גם לי, )ולי גם ככה יש רומן ארוך עם המגהץ, ככה שתפרתי לה מספר חולצות מבד טריקו... וכדי שלא תהיה לנו בעיה עם הנהלת בי"הס העתקתי בדיוק את הדוגמא.. רק הבד שונה. זה עבד יופי עד שהורים התחילו ולבקש ממני לתפור להם... לא הסכמתי...אכשהו הגיע להנהלה, וכשזומנתי לשיחה עם סגנית המנהל הדבר עלה., הבעיה של בתי מוכרת, ולכן גם קיבלתי אישור לחולצות.. הענין הוא שכל תפירת 4 החולצות ארכו כ-3 שעות... קצת פחות עוד לא היתה לי שמלת ערב או שמלת כלה שתפרתי בפחות מ-3 שעות... אולי בגלל שאני מסרבת לתפור קומבניזונים, את אלה אני מזמינה אצל ספק הלבנים שלי....