עזרה במציאת חייט

ysofer

New member
עזרה במציאת חייט

אני מעוניין לתפור לעצמי חולצה, הבד קיים כבר. התקשרתי לכל חייט ומתפרה במרכז ולא מצאתי אחד שמוכן לתפור פאקינג חולצה מכופתרת פשוטה לגבר. שמלת כלה - כן, חליפות - כן, חולצה - לא. כאילו, וואט דה פאק?!!? כמה קשה זה כבר יכול להיות?! מצאתי את רובין בת"א, אבל הם עמוסים וסרבו לקבל את ההזמנה שלי. האם מישהו מכיר מקום באזור המרכז בו אני אוכל לעשות זאת במחיר הגיוני? תודה!

releaf

New member
מה זה מחיר הגיוני? תפירה אישית, גם אם רק

לחולצה מכופתרת פשוטה עולה בטח לא כמו שאתה מצפה....

שש שבע

New member
למה ללכלך?

את הפה הכוונה אתה מוכן לשלם כל מחיר? שתבין אפשר לקנות חולצות מיובאות מסין ב15 ש"ח ולכן אנשים חושבים שזה מה שזה יעלה להם. אם יגידו לך שזה עולה 300 היית משלם? והשאלה למה לך לתפור, חסר בחנויות? או שאתה מידה מיוחדת<?

ysofer

New member
אני מידה מיוחדת

קטן מדי לגדולים וגדול מדי לקטנים, וגם הטעם שלי לא קיים יותר בחנויות, לפחות לא בארץ. באמת שקשה לי למצוא חולצות מכופתרות יפות, ז'קטים זה בכלל בלתי אפשרי. אני מוכן לשלם 200 שקל, מחיר של חולצה. מה כבר ביקשתי סליחה שלכלכתי את הפה, זה העצבים בוקעים מגרוני. הרי הגיון בריא אומר שכל חייט יודע לתפור חולצה פשוטה, זו המקצוע שלו! אז מה הבעיה?

לתפור חולצה מחויטת זה יום עבודה

חפתים. צווארון לולאות , כפתורים מדידה וזה בלי שישמעו אותך תציע 300 אולי יתפרו לך

אני מאד מתפלא על תגובתך

כפי שהשכנה ציינה זאת האמת .שאלה לי אליך ? האם תפרת פעם חולצה מחוייטת ? היי כנה , מרגע שלקוח דורך על סף העסק שלך ואומר את דברו תפעילי את הסטופר ואז תראי ש250 ש"ח הם מעט כסף לחולצה בהזמנה מיוחדת .בעסק פועל מיזוג .בקיץ וחימום בחורף. מגהץ .נגיד שיש לך את הגיזרה מוכנה .יש פליזולין בצווארון בחפתים הכנה של השרוול לחפתים .לולאות שחייבות להיות מדוייקות עשויות כדבעי .מדידות . עצמאי גם משלם 12 אחוז משכרו לביטוח לאומי מהברוטו .הוא מגיש דוח למס הכנסה .אז יכל להיות שיש לו גם הוצאות על מנהל/ רואה חשבון.ויכל להיות שגם שכר דירה אז מה את אומרת גילמת את זה במחיר? תפירה כעסק היא לא תחביב .צריך להתפרנס ויש הוצאות כל זה צריך להיות מגולם במחיר התפירה ומי שרוצה חולצה מיוחדת לצרכים שלו כנראה יודע למה וגם ישלםאם יהיה צורך. ולא יש מלא חולצות בחנויות.

ysofer

New member
בלי לזלזל

אני חושב שהגזמתם אני לא מבקש חולצה לחתונה חולצה מכופתרת עם שרוולים קצרים לא דורשת כל כך הרבה עבודה, בחייכם.. מאסתי בתיקונים ובעיצובים המכוערים של הרשתות הקלאסי הפשוט והיפה נעלם, לכן אני רוצה לתפור בעצמי. אני לא מומחה בתפירה אבל לדעתי כל חייט מקצוען שמכבד את עצמו לא צריך יותר מ3-4 שעות עבודה לחולצה פשוטה. בואו לא ניסחף, לא ביקשתי שמלת כלה, והעסק לא מתקיים רק ממני ועוד את הבד אני מספק. יום טוב

מכיוון שאתה לא מציע לנו פה עבודה, אלא רק

מתייעץ, אפשר לסמוך על התשובות שקיבלת. אתה לא לוקח בחשבון את הכנת הגזרה, וכמו שאתה ולירולה ציינתם, אתה לא יודע במה כרוכה התפירה. שמלות כלה עולות קצת יותר.

אם אין לך כסף תקנה מה שיש בשוק

a begger can not choosזה אתה שרוצה משהו שלא קיים כמו פעם אז תשלם.

אין כאן שום עלבון הפתגם באנגלית

הוא על דרך ההגזמה ובא להדגיש שמי שאין לו אפשרויות לא יכל לבחור מי שבא בפאקיין טענות קשות זה הוא .

מה בדיוק בפתגם מעליב אני גם אומרת את זה

על עצמי כשאין לי אפשרות לקנות את היקר מבין השניים .יותר נכון משננת את זה לעצמי וכל אחד צריך אנשים צריכים לחיות לפי היכולות שלהם .ומי שאין לו יכל להסתפק במה שהשוק מציע ולא להתמקח. ולקבוע לאחרים כמה לגבות .אני אף פעם לא מתמקחת עם בעל מקצוע . "את השנוא עליך אל תעשה לחברך" ואני יכולה להבין למה לא רצו לתפור לו מפני שזו העונה הבוערת ולמתפרות יש המון עבודה אז עדיף להם לוותר על כספו .במיוחד אם הוא מתמקח . גם שש סיפרה פה על לקוחה שרצתה שמלה יקרה במחיר של הזולה והיא לא ויתרה לה . ובצדק. ובסוף היא קנתה/ שכרה את היקרה .בכל מקרה הוא יכל, אם הוא באמת רוצה למצוא מישהו שיתפור לו תמורת 200 ש"ח.

לעשות רק גזרה משלמים 100$

ולתופרת אין גזרה שלך היא צריכה לשרטט .ואח"כ לוקח לה שעה לגזור ולתפור ואח"כ עוד כמה דקות למדוד עליך ואח"כ לתקן ןאח"כ שוב לתפור ואח"כ לתת לעשות כפתורים ולולאות וגיהוץ . לא דיברנו על מחיר הבד,הוצאות נילוות שכתבו כאן לפני תעשה חשבון ותבין למה המחיר כל כך גבוה .אחרי שלתופרת יש גזרה שלך ואתה רוצה עוד 10 חולצות המחיר אחר

הולכים לחייט שמתמחה בחולצות

ויש לו גזרות מוכנות, ומזמינים משהו מהמבחר הקיים בירושלים יש עדין כמה כאלה לא יודעת לגבי מקומות אחרים

נכון אבל אם הוא צריך לסוע לירושלים

הנסיעה עולה כסף. מה גם שזמן וגם זמן זה כסף אז אני לא יודעת אם לא כדאי לו במחיר שהצעתי .

שש שבע

New member
נסיעה לירושלים לא תעלה כמו תפירה

אצל תופרת שתיקח לו 400 ש"ח לחולצה. שילך לחיט כזה (עדי, תני לנו כתובת) יזמין 2-3 חולצות, על הדרך הוא יכול לשלב טיול לכותל אם בא לו, אני לירושלים מוכנה לנסוע גם עבור לא לקנות שם כלום. מתה על הריח של העיר הזו.

יש חייט

אחד בעיר העתיקה ברובע הנוצרי בפינה של רח' דוד ושוק אבטימוס שעושה רק חליפות וחולצות לגברים אני יודעת שהוא לוקח על חליפה כולל הבד 1200 שח' לפי מידה, אבל צריך לדעת מה רוצים כי הוא לא יודע להמליץ יש חייט ברח' בצלאל פינת שמואל הנגיד, צריך לבדוק אם עדין תופר בהזמנה, לדעתי זה חייט של מכנסים אבל אולי הוא עושה גם חולצות יש חייט בסימטה מול ג'רר בכר שהיה תופר גלימות של שופטים ולדעתי גם חולצות יש את פרנקל החייט שבעיקר עושה תיקונים אבל בטח גם תופר חולצות בפינת הלל והמלך ג'ורג' תכלס תפתח דפי זהב ותתקשר בטח יש עוד שאני לא מכירה אם מוצאים חייט שיודע לעשות חולצות אפשר אפילו לשלוח לו בד בדואר והוא מחזיר בדואר, יש אנשים שהחייט שלהם יושב בבנקוק, הם היו אצלו פעם אחת והוא שולח להם פעם בשלושה חודשים חליפה חדשה לפי העונה אם המידה לא משתנה בהצלח

למעלה