עזרה במצאית גיטרה..

avicooli

New member
עזרה במצאית גיטרה..

אני מטאליסט, או משו.. וגם נגן מתחיל או משו בצירוף מקרים מטורף.. אני מנגן כבר כמעט שנה על גיטרה קלאסית..ואני בשלבי חיפוש אחר החשמלית הראשונה שלי. בגלל המצב הסוציו אקנומי שלי אני לא יכול להרשות לעצמי [וגם לא ממש בא לי] לקנות סתם גיטרה סינית משו זולה אלומת שם ויכולות ועוד כמה שנים לקנות את ה-גיטרה, והייתי מעדיף לקנות גיטרה שלא תעלה הרבה אבל תתן הרבה ותשאיר אותי מסופק בהחלט לעוד כמה שנים טובות. מבדיקה ראשונית מצאתי את סדרת ה EVL של קורט, גיטרות זולות נחמדות עם פיקאפים איכותיים מבנה נחמד ועיצוב לא רע. וחשבתי ללכת על הK4 אבל אני עדיין קצת מתלבט לבינה לבין הX4[נוסף לאלה גם הקטעים שניתן לשמוע בהם את הגיטרות באתר של cort רומזים על צליל לא רע בכלל - לצערי עדיין לא יצא לי לשמוע אף אחד, אני במצוד אחריהן בחנויות לכלי נגינה בכל רחבי הארץ]. בכל אופן אני התחלתי להרגיש לא כל-כך בטוח שזאת אכן הגיטרה שכדאי לי לקנות. CORT אומנם לא חברה מקצועית אבל היא לא רעה..נוסף לאלה גם שמועה לא סימפטית שהגיע אל אוזני ואמרה שהפיקאפים בEVLים מזויפים ואכן לא של EMG..יש מצב?? ועדיין הייתי רוצה לקבל המלצות על גיטרות אחרות מסוג כזה ופיקאפים במבנה של H-H או H-S-H או אלטרנטיבה אחרת שתתאים את הסגנון שלי, גם מאוד הייתי רוצה סאוד קלין טוב ועיצוב גם נכנס בסעיפים אם כי ניתן לפשרה. התקציב שלי עומד כרגע על משו כמו 2500-2800 שקל לגיטרה ואם הכל יהיה טוב ואצליח לסדר לעצמי עבודה הקיץ יכול להיות שהוא יקפוץ באלף נוסף. תודה מראש על התמיכה הנפשית, ואני מקווה שזה מקום טוב לפרסום של שאלות כאלו..

erez801

New member
לאן נעלמו כל המטאליסטים?!

תמתין להם עוד קצת אני בטוח שהם יגיעו.

van halen

New member
בדיוק היה פה ויכוח רציני בנושא...

נשאלת השאלה מה זה בכלל גיטרה למטאל? האם גיטרה כזו היא: בעלת פלויד-רוז? צוואר רחב ודק סטייל איבנז\ג'קסון? אלקטרוניקה אקטיבית? האמבקרים? אורות כחולים מנצנצים? התשובה היא שלכל אחד כאן יש את ההגדרה שלו לנושא. אם תלך לדוגמאות אז ישנם אנשים שמנגנים מטאל על מגוון גדול מאוד של גיטרות מג'קסון-איבנז ועד לגיבסון וסטראט. ולגופו של עניין, בסכומים שאתה מדבר עליהם אני באופן אישי לא הייתי שוקל בכלל לקנות קורט (ויסלחו לי כל בעלי הקורט... אני בטוח שהם כלים מצויינים). אתה יכול לקנות ג'קסון יפנית חדשה בסכום הזה או משהו יותר יקר מיד שניה.

RoieL

New member
אגב, לאלו שאמרו שפנדר לא עושים גיטרות למטאל

בעוד כמה שבועות יוצא פרוייקט חדש של פנדר בשם eVh שבו, ניחשתם נכון, הם עושים רליק מדוייק לגיטרה ולמגבר של וואן הלן.

recoil

New member
שמע

הם הייתי במצב שלך, הייתי חושב רק על ג'קסון ולא מסתכל לצדדים. אבל תמיד אפשר למצוא יוצאי דופן ודגמי גיטרות של איבנז או פנדר שיתאימו לך למטאל. הכי טוב - ללכת לחנות, לנגן, ולראות מה מתאים.

המלצה שלי

תשמע את הדגמים בטווח מחירים הזה מהחברות איבנז ג'אקסון וקורט. אני משער שתוכל למצוא ככה סאונד שאתה מחפש. לפי דעתי ג'אקסון נראות מאד "מטאל" אבל אני אף פעם לא התלהבתי מהם יותר מבתמונה, לא סיפק אותי הצליל שלהן ובטח ובטח שלא הצווארים על הגיטרות שאני ניסיתי של ג'אקסון. אני ממליץ לך ללכת לכלי זמר לאיבנזים וג'אקסונים ולבוזין לקורטים. בהצלחה :]

amitzangi

New member
שמע אני מטאליסט ואני חושב שיתאים לך ג'קסון או

ESP תראה, אני אוהב מאוד ג'קסון זאת גיטרה איכותית ונוחה (ויפה כמובן) אבל יש גם ESP, שהיא גם גיטרה מעולה. מה שטוב ברוב הגיטרות מטאל זה הפלויד רוז - שזה גשר שאתה יכול להעלות ולהוריד ולעשות אפקטים ממש מגניבים בגיטרה. אם אתה שומע פנטרה אז דימבאנג משתמש בזה הרבה.... מאוד. וגם מטאליקה ועוד ועוד ועוד.. הבעיה עם הסאונד קלין שבגלל שהיטרה בנויה לסאונד כבד אז לא תיהיה לך קלין של פנדר מן הסתם אבל יש גיטרות שיש להם אחלה קלין.... ויש כאלה שלא ולכן אתה תצטרך לבדוק את זה. וגם לי אישית צוואר דק יותר נוח מבחינת מהירות, אולי גם לך. לך תראה תבדוק או שתקנה גיטרה ג'קסון או משהו שתאהב יד שניה אתה יכול לקנות דווקא גיטרה ממש טובה יד שניה במחיר הזה. שווה לך לבדוק

למעלה