עזרה במעבר לאנגליה

shebrew

New member
מה זאת אומרת אם יש להם דרך לדעת? יש להם רקורד

כניסה ובנקודת היציאה הם יכולים להגיד כמה זמן מהכניסה היית במדינה ואם זה מעל חצי שנה הם יודעים שאתה ב - overstay....אני מניחה שזה גורר איתו חותמת שחורה בדרכון ורישום פנימי כלשהו..

shebrew

New member
מעולם לא חשבתי על זה אבל אתה צודק..

אין ביקורת דרכונים ביציאה מבריטניה..
איזו מדינה מטומטמת.. כל הדיבורים פה על הגירה זה מס שפתיים ותו לא...

Nobilis

New member
הם טובים בלדבר

הם מדברים כבר שנים ארוכות על להחזיר את ביקורת היציאה. אז מדברים.

Nobilis

New member
אגב מס שפתיים...

המשטרה תופסת בן אדם עובד (או סתם שוהה) בבריטניה ללא אשרת שהיה בתוקף וללא אישור עבודה. הם שואלים אותו "איפה הדרכון שלך?" והוא אומר "איבדתי". מה יקרה לאדם?
א) יעצר עד שיסכים להוציא דרכון חדש, ואז יגורש.
ב) יעצר לתקופת מה כעונש, ואז ישוחרר.
ג) יקרה לו? הצחקת. לא יקרה לו כלום. הם פשוט יתנו לו ללכת.

התשובה, כמובן, היא ג'. זה אחד ה-abuses של המערכת הנוכחית. המוני אנשים (מדברים על בין חצי מיליון למיליון שוהים לא חוקיים בבריטניה) מגיעים על אשרות תייר ו/או אשרות סטודנט קצרות טווח, ואז פשוט נשארים ועובדים (בשחור) במשך שנים (את הדרכון מחביאים איפשהו).

jonbaum

New member
בלתי חוקיים הם לא בעיה ייחודית של בריטניה

בארה"ב הקשוחה יש להם יותר מעשרה מליון מהגרים בלתי חוקיים. כל כך הרבה שאין להם שמץ של מושג כמה.

TrigATUSA

New member
איך אתה יודע שהם לא משתמשים ברישום של

חברת התעופה על מנת לדעת מתי יצאת?

כמו שזה נעשה בארה"ב
גם בארה"ב אין ביקורת יציאה
בעצם, בשום מקום שאני מכיר אין ביקורת יציאה, חוץ ממדינות עם מסורת טוטליטרית כמו קובה וישראל

Nobilis

New member
תשובה

אביא לך ציטוט אם תתעקש, אבל בינתיים (מזכרון של הציטוט) - הם משתמשים ברישומים של חברות התעופה רק במקרה ויש חשד פלילי ספציפי כנגד אדם (לדוגמא - סוחר סמים שרוצים לדעת על תנועותיו). זה לא מעשה שנעשה על מנת לאתר "סתם" שוהי יתר.

ולגבי מדינות בהן דווקא יש ביקורת יציאה - כל אזור השנגן, לדוגמא. וגם בבריטניה הייתה עד שבוטלה מטעמי תקציב לפני אי אלו שנים. מאז הם מדברים על כך שצריך להחזיר אותה, אבל רק ממשיכים לקצץ בכוח האדם של סוכנות הגבולות.

בקר12

New member
קראתי שלפעמים הם עושים ביקורת מדגמית ביציאה

אני אישית מעולם לא ניתקלתי. בכל מקרה תמיד אפשר לצאת דרך אירלנד/דבלין ושם בהגדרה אין ביקורת דרכונים בריטית.
בגלל הטמטום הזה של חוסר ביקורת ביציאה אני בטוח שהם משלמים המון קיצבאות לכאלה שבכלל לא מתגוררים כבר בבריטניה.
פשוט אין להם דרך אמינה לדעת מי מתגורר במדינה ומי לא

נראה לי

שמה שהם עושים זה לשלוח מכתב לכתובת מגורים האחרונה שלך לבדוק שאתה עדיין נמצא בתחומי אנגליה ולראות אם אתה זכאי
אם אתה לא עונה למכתב הזכויות שלך נשללות

בקר12

New member
זה נכון אבל עד שהם שולחים מכתב לוקח

הרבה זמן ובינינו אפשר גם את זה לעקוף בלי הרבה בעיות.

באירלנד שולחים מכתב כל 3 חודשים

למי שאינו אירי (לפחות לגבי קצבת ילדים), ככה שבאיזשהו שלב יעלו על מי שלא נמצא...

גוזליה

New member
אהמ...עד כמה שידוע לי

(לא יכולה לרפרר כרגע) עליך להכנס ולצאת ממדינה אשר אתה אזרח שלך עם הדרכון של אותה מדינה, קרי- אם הוא אזרח בריטי וישראלי, עליו לצאת ולהכנס לבריטניה עם הדרכון הבריטי, ולהכנס ולצאת מישראל עם הדרכון הישראלי. לרומניה, למשל, יכול להכנס עם הדרכון הישראלי או הבריטי- זה לא משנה.

jonbaum

New member
במקרה של בריטניה זה לא נכון

לי יש כמה וכמה קרובי משפחה בארץ שהם ילידי בריטניה (אמא שלי, דודים שלי וכו') ואין להם דרכונים בריטיים (למרות שהם אזרחים) כי דרכון בשגרירות עולה הרבה מאוד כסף ואין להם צורך בדרכון כזה). הם כל פעם מבקרים בבריטניה עם דרכונים ישראליים וזה ממש לא משנה (כתיירים כמובן. אם הם היו רוצים לגור שם אז ברור שהם היו צריכים מתישהו להוציא דרכון).

בקר12

New member
למרות שבעקרון חזרת על נוביליס הצלחת לטעות

טכנית - גם אם היו עוברים לבריטניה הם לא חייבים דרכון בריטי. תעודת אזרוח או אישור אזרחות יספק לצרכי פנים ולכניסה לבריטניה.
מסכים שמעשית דרכון עדיף.

forglemmigej

New member
זה לא מדויק

נכנסתי עם דרכון ישראלי לא פעם מעולם לא עשו לי בעיה ביציאה (יצאתי עם הדרכון "האירופאי").
מה שאת מדברת על מעבר חופשי זו אמנת שנגן יש מדינות באיחוד שלא חברות בשנגן כמו בריטניה, אירלנד,סן מרינו,מונקו ואנדורה.
יש מדינות שאינן חברות באיחוד וחברות בשנגן כמו שוויץ ונורבגיה.

יעלי9

New member
פולני ורומני נכנסים לקונסוליה ומבקשים דרכון..

זאת בדיחה עצובה - דרכון רומני יקח הרבה יותר מכמה שבועות לדעתי, אלא אם התרחש נס אירגוני בשנה האחרונה.

לגבי ראשית הדברים; זאת אינה בעיה - כל עוד אין דרכון אחר אין מניעה חוקית להשתמש בדרכון הישראלי (שלא לדבר על כך שלדעתי אין להם דרך לבדוק). אבל הבעיה היא בכל הרמות האחרות
-פקיד ההגירה יכול לחשוד שבאת לעבוד ולא לאשר שהות ארוכה במיוחד על ויזת תייר
-אחרי שנכנסת, איך תחפש עבודה? ההבטחה שלך לדרכון עתידי כתובה על הקרח
-לא תוכל לפתוח חשבון בנק ושכירות בוודאי תעלה ביוקר (בהנחה שתקבל את כל 6 החודשים הרשומים בחוק)
-כאמור, יעברו לא מעט חודשים עד הדרכון ומספרם אינו ידוע או קבוע
-לעבוד בלי הגבלות תוכל רק מינואר הבא, לפני כן, גם עם דרכון אתה והמעסיק צריכים לבקש אישור עבודה.

meandthecat

New member
כדאי לחכות

במיוחד בהתחשב שאתה לא יכול לעבוד כשכיר גם בתור אזרח רומני עד ינואר 2014.

למעלה