עזרה במעבר לאנגליה

בניבום2

New member
עזרה במעבר לאנגליה

שלום לכולם, אני מאוד מקווה שמישהו יוכל לעזור. יש לי 2 שאלות:
1. אם אני אמור לקבל אזרחות רומנית בעוד 4 חודשים, האם אני יכול לעבור להתגורר באנגליה ולחפש עבודה שם מעכשיו? כמובן שאני אציג מסמכים שמוכיחים שאני זכאי לקבל אזרחות רומנית בקרוב.
2. אם אני רוצה להגר לאנגליה ויש לי אזרחות אירופאית, למי אני יכול לפנות כדי לקבל מידע על הזכויות שמגיעות לי כגון: כמות מטען שאפשר לקחת, עזרה במציאת מגורים/דירה, ביטוח בריאות וכו'.

תודה רבה
בני

forglemmigej

New member
הפרטים בפנים

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/work-permits/

Nobilis

New member
תשובה

1) מעסיק ירצה לראות דבר אחד - תעודת זהות רומנית, או דרכון רומני. זה שאתה אומר שעוד 4 חודשים תקבל אזרחות רומנית (ושים לב - לאחר מכן גם צריך לבקש דרכון, מה שלוקח אי אלו חודשים) לא מעניין אותו כרגע.

אבל מאחר שאזרחים רומנים ממילא מוגבלים בעבודה כשכירים עד ל-1 לינואר 2014 תצטרך לחכות בכל מקרה, אז לא נורא.

2) כמות מטען? שאל את חברת התעופה. עזרה במציאת מגורים/דירה? שאל את הסוכן דרכו תרצה למצוא דירה. וכו'.

במילים אחרות - אף אחד לא מחכה לך עם סל קליטה. יש לך אזרחות מתאימה? מותר לך לעבוד. תצטרך להסתדר כלכלית בעצמך.

יעלי9

New member
מברור עם הקונסוליה - רק דרכון

כדברי נוביליס - גם כשכבר הייתה בידנו אזרחות, התעודה היחידה שהייתה רלוונטית היא הדרכון.

בניבום2

New member
תודה רבה, אבל...

כלומר אין טעם לנסות להתבסס באנגליה ותוך כדי המתנה לדרכון רומני לחפש עבודה? אף מעסיק לא יסתכל עלי?

יעלי9

New member
לא תוכל להתבסס כי לא תוכל לקבל אשרת שהיה

בלי דרכון כל מה שאתה זכאי לו הוא ויזת תייר. קח בחשבון שגם אחרי אישור עובר זמן עד קבלת הדרכון. יש לך עוד כברת דרך לפניך.

בניבום2

New member
תודה רבה, אך אולי זה אפשרי

אם אני נכנס באשרת תייר, מחפש עבודה בינתיים כמה חודשים בתקווה למצוא עד לקבלת הדרכון הרומני, ואז הסטטוס שלי ישתנה לחוקי. כדאי לי לנסות את זה?

eilati5

New member
אל תתחיל ברגל שמאל

החוק אומר שאתה חייב להיכנס או לצאת מאירופה בדרכון אירופאי. מה שאומר, שאם יש לך אזרחות רומנית אסור לך להיכנס לאירופה בדרכון ישראלי (כשם שאסור לך להיכנס או לצאת מישראל אלא באמצעות דרכון ישראלי).
אם תיכנס לאירופה בדרכון ישראלי ותמתין שם לדרכון הרומני, אתה בעצם מבצע עבירה גם על חוק הכניסה (אם הנך כבר אזרח רומני הממתין לדרכון) אבל בעיקר על תנאי האשרה שלך כי הכניסה בדרכון ישראלי מחייבת אותך לצאת מהמדינה תוך פרק הזמן הנקוב באשרה וגם אוסרת עליך לעבוד.
לא שווה להתחיל את החוויה האירופאית ברגל שמאל. תמתין לדרכון הרומני וצא לדרך בצורה מסודרת ותקינה.

לאחר שאושרה אזרחותי הפולנית, הגשתי בקונסוליה בתל אביב בקשה לדרכון וקיבלתי אותו תוך 5 שבועות. אחי הגיש את הבקשה ביחד איתי וקיבל את הדרכון לאחר חודש בדיוק.

בהצלחה

Nobilis

New member
אה, מה?

איזה חוק, בדיוק, מחייב אותו להיכנס ולצאת מאירופה עם הדרכון האירופי (או ליתר דיוק - הדרכון של מדינת האיחוד האירופי)? אין חוק כזה.

לבריטניה, לדוגמא, אזרח בריטי (שוב לדוגמא) יכול להיכנס עם דרכון ישראלי, אם בא לו.

eilati5

New member
שהות יתר

אם הוא נכנס בדרכון ישראלי ואז מקבל את הדרכון הרומני. משמעות הדבר, כל עוד אינו יוצא עם דרכונו הישראלי, שהוא מבצע OVER STAY. נרשמת כניסה ללא יציאה.
המעבר החופשי הוא למחזיקי דרכונים של מדינות החברות באיחוד (למעט אלה שחלות עליהן הגבלות עדיין). כשנכנסים עם דרכון של מדינה שאינה חברה באיחוד, הכניסה נרשמת, ואם האדם לא יוצא משמע - הוא עובר על החוק.
נוביליס דארלינג, לא חוק אירופאי אלא חוק של כל מדינה ומדינה באיחוד ו/או בעולם.

למעט רומניה, בה הוא אזרח, כל מדינה אחרת תבקש ממנו לצאת עם הדרכון הישראלי ולהיכנס כאזרח האיחוד, בדרכונו האירופאי.
רישומי גבולות נעשים לפי שם משפחה, שם פרטי, תאריך לידה ושם האב (ברוב המדינות, כולל ארה"ב), מה שאומר, שכאשר יבקש אישור לעבוד או ירשם מאוחר יותר בדרכונו הרומני, יראו את הכפילות ויבינו שהוא שהה שלא כחוק.
במקרה כזה, מותר למדינה החברה באיחוד להורות על הרחקה משטחה של אזרח האיחוד. באנגליה מקפידים על זה במיוחד.

Nobilis

New member
נו שוין

כתבת "החוק אומר שאתה חייב להיכנס או לצאת מאירופה בדרכון אירופאי". כתבת "אם תיכנס לאירופה בדרכון ישראלי ותמתין שם לדרכון הרומני, אתה בעצם מבצע עבירה גם על חוק הכניסה". שני הדברים במפורש לא נכונים. הוא יכול להיכנס לבריטניה (עליה הוא מדבר) גם על דרכון ישראלי גם אם הוא אזרח אירופי, או אפילו בריטי. זאת לא עבירה.

עכשיו אתה כותב שמותר להיכנס על דרכון אחר כל זמן שהוא מבין שיצטרך לצאת ולהיכנס שוב עם הדרכון האחר בהמשך. זה נכון, אבל זה לא מה שכתבת מקודם, דארלינג.

בניבום2

New member
אז אני רוצה להבין

אם אני נכנס עם דרכון ישראלי ומקבל אישור בתור תייר לחצי שנה, בהנחה שאני מקבל את הדרכון הרומני תוך פחות מחצי שנה, אז אני יכול להסדיר את הסטטוס החדש שלי באיזה משרד ממשלתי שם או משהו, בלי לצאת ולהיכנס מהמדינה?

תייר מקבל אישור לשלושה חודשים

אני לא מכיר מעסיקים שיתלהבו לדבר עם מישהו ללא אשרת שהיה גם אם הוא "כמעט" עם אשרה.

Nobilis

New member
בבריטניה?

תייר מקבל 3 חודשים בשנגן. בבריטניה (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי) האשרה היא עד 6 חודשים.

המהות אותה מהות, כמובן - מעסיק לא יציע עבודה על סמך זה שמתישהו יהיה דרכון.

Nobilis

New member
זאת אכן איוולת

כאילו שרבים מגיעים לבריטניה לשישה חודשים(!) בשביל לטייל. זה מגוחך.

אם שלושה חודשים מספיקים לכל אזור השנגן, גם בריטניה (שהיא בערך 1/20 מאזור השנגן בגודלה) כנראה יכולה להסתפק בשלושה חודשים, או אולי אפילו ב-90 יום (כפי שנותנת ארה"ב, לדוגמא, לתיירים בריטיים).

forglemmigej

New member
בתור רומני תזדקק לויזת עבודה בבריטניה

יש מדינות שאפשר לעבוד בהן בלי הגבלות עם אזרחות רומנית כמו דנמרק, שבדיה ופינלנד.

בקר12

New member
למיטב ידיעתי אין היום בבריטניה בכלל ביקורת

דרכונים ביציאה כך שהם לא ממש יודעים אם ומתח יצאת . . . .

Nobilis

New member
אתה צודק, אבל...

הם כן יודעים מתי נכנסת (כלומר - לכאורה צריך להיכנס עם הדרכון האירופי בשביל לעבור לסטטוס אירופי).

השאלה המעניינת היא אם יש להם דרך לדעת אם אדם היה ב-overstay על הדרכון הישראלי. לא יפתיע אותי כלל אם התשובה היא לא.

למעלה