עזרה במחקר

zeira22

New member
עזרה במחקר

שלום לכולן. אני סטודנטית שעורכת מחקר בנושא הפלות. אני זקוקה לנשים שעברו הריון ולידה,רצוי מסורתיות/דתיות ע"מ לענות על שאלון קצר. את השאלון יש לשלוח חזרה לאי מייל:[email protected] תודה.

תראי, אני מתלבטת מה לכתוב ../images/Emo4.gif

אני אענה על השאלון שלך (יש לי סטיה כזו, אני אוהבת שאלונים) אבל חייבת להעיר, ממקום המקצועי שלי, בהנחיית סטודנטים בעבודות אמפריות בתחום שיטות המחקר, שהשאלון לא טוב, הן מבחינה מבנית והן מבחינת סולמות המדידה שלו, ואני תמהה על המרצה שאישר/ה שאלון כזה. אבל זו, ככה, הערה על הדרך. יש לי קצת בעיה עם המהות. הפורום שלנו הוא פורום של נשים שחוו אובדן הריון, לרוב בשל מום עוברי, לעיתים לאחר הפלה מלאכותית בשל המום (אני, אגב, עברתי שתיים כאלה). מתוך הנקודה הזו, כל אחת כאן יודעת שאין דבר כזה "רק מום פיזי". תני לי דוגמא למום כזה, כי אני לא מכירה (ולא, שפה שסועה אינה דוגמא, כי בהיות העובר עובר, גם אם המום מאובחן, לא ניתן לשלול מגוון וואריאנטים ומומים שבאים יחד עם המום הזה במתאם גבוה). אין גם מום שגורם "רק לעקרות", כי בעיה כרומוזומלית שמתבטאת בעקרות עלולה בסבירות גבוהה להתבטא גם בפיגור. בקיצור, לפחות חלק מן השאלות שלך הן או היפוטטיות מאוד או פשוט לא מדוייקות ומהמקום המאוד לא תמים שלנו אני מוצאת שלא ניתן להשיב עליהן. אנא, א תפגעי מהערותי, אין בהם מטרה לקנטר אלא להציג קושי. אם את רוצה עזרה בשיפור השאלון, את מוזמנת לפנות אלי במסר.

טאניוש

New member
אני באמת לא יכולה לענות ../images/Emo4.gif

אם יש חשד לילד עם שיתוק מוחין מה שמעניין את האישה זה המראה החיצוני? בחיי... ובאמת לא מכירה כזה דבר "מום חיצוני בלבד". גם אם לא נדבר על זה שיש קשר בין חום חיצוני למומים נוספים. קלאב פוט נחשב מום חיצוני בלבד? אבל ללא טיפול הרגל לא תתפקד. אצבע שישית ביד זה מום חיצוני? היד לא תתפקד.

zeira22

New member
אני יסביר לך את הרעיון של המחקר...

הייתה חוקרת דוקטורנית שהוכיחה שנשים דוחות את ילדיהם רק החיצוניות שמתבטאת במום שלהם.אני מנסה להפריך את מה שהיא מצאה. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

רחלי 246

New member
אני חושבת שמום חיצוני הכוונה אולי

לחוסר גפיים (נניח שאין יד אחת או רגל אחת) אבל לא מתלוה לזה משהו אחר (כמו פיגור או כשל בתפקוד איברים פנימיים). יש כאלו אנשים (בלי לשפוט) שרוצים ילד מושלם, ויעברו הפסקת הריון אם יראו בסקירה מוקדמת שיש רק רגל אחת, ולא יחכו למשל למיי שפיר אם יש בעיות נוספות. לגבי אצבע שישית- זה לא אומר שהיד לא תתפקד. וחוץ מזה- אפשר לעשות ניתוח להסרת האצבע (אני צפיתי במו עיני בניתוח כזה לילד בן 5 במסגרת ההכשרה המעשית בלימודים).

לרוב חוסר גפיים הוא חלק מתסמונת

רחבה יותר, לאו דווקא כרומוזומלית, כך שלא תמיד מי שפיר יתנו מענה. וכך לעיתים לגבי "אצבע שישית".

רחלי 246

New member
חוסר גפיים יכולים להגרם גם כתוצאה

משימוש בתרופות מסוימות בזמן הריון (לא סתם צריך להתייעץ ולשאול במכון הטרטולוגי לגבי שימוש מסוים בתרופה)ולא להיות מלוות לשום דבר אחר. אני מכירה משהו שנולד בשנות ה- 50. הוא נולד ללא יד אחת, וזה בגלל שאמו השתמשה בתרופה מסוימת לשיכוך כאבים שגרמה למום. אז לא היה ידוע הקשר בין התרופה למומים בהריון, אבל באותה תקופה נולדו הרבה ילדים עם מומים כאלו עקב השימוש בתרופה. נראה לי שמאז שמצאו את הקשר בין הדברים התרופה כבר לא על המדפים.

למיטב ידיעתי מאז לא קרו מקרים

כאלו. פגיעות גפיים בלבדיות הן או עקב ביצוע מוקדם מידי של סיסי שליה (לפני שבוע 10) או עקב פגיעה בהתפתחות הגפה עקב הסתבכות ב"בנד" (מיתר) תוך רחמי. זה מאוד נדיר. פגיעות אחרות הן לרוב חלק מתסמונת (או לפחות עלולות להיות, בצורה שלא ניתנת לשלילה טרום לידתית).

אני לא מצליחה לשלוח לך מייל

שלחתי לך במסר נוסח מתוקן (לפחות חלקית), אבל גם למסר יש מגבלות העתקה משלו ולא יצא לגמרי ברור.

למעלה