תראי, אני מתלבטת מה לכתוב ../images/Emo4.gif
אני אענה על השאלון שלך (יש לי סטיה כזו, אני אוהבת שאלונים) אבל חייבת להעיר, ממקום המקצועי שלי, בהנחיית סטודנטים בעבודות אמפריות בתחום שיטות המחקר, שהשאלון לא טוב, הן מבחינה מבנית והן מבחינת סולמות המדידה שלו, ואני תמהה על המרצה שאישר/ה שאלון כזה. אבל זו, ככה, הערה על הדרך. יש לי קצת בעיה עם המהות. הפורום שלנו הוא פורום של נשים שחוו אובדן הריון, לרוב בשל מום עוברי, לעיתים לאחר הפלה מלאכותית בשל המום (אני, אגב, עברתי שתיים כאלה). מתוך הנקודה הזו, כל אחת כאן יודעת שאין דבר כזה "רק מום פיזי". תני לי דוגמא למום כזה, כי אני לא מכירה (ולא, שפה שסועה אינה דוגמא, כי בהיות העובר עובר, גם אם המום מאובחן, לא ניתן לשלול מגוון וואריאנטים ומומים שבאים יחד עם המום הזה במתאם גבוה). אין גם מום שגורם "רק לעקרות", כי בעיה כרומוזומלית שמתבטאת בעקרות עלולה בסבירות גבוהה להתבטא גם בפיגור. בקיצור, לפחות חלק מן השאלות שלך הן או היפוטטיות מאוד או פשוט לא מדוייקות ומהמקום המאוד לא תמים שלנו אני מוצאת שלא ניתן להשיב עליהן. אנא, א תפגעי מהערותי, אין בהם מטרה לקנטר אלא להציג קושי. אם את רוצה עזרה בשיפור השאלון, את מוזמנת לפנות אלי במסר.