עזרה בלימודים

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
בקשת עצה

שלום לכם, מזמן כתבתי כאן וספרתי שאנחנו מגדלים את בתנו בחינוך ביתי, חלקכם גם מכירים אותי מפורומים אחרים. הילדה בת 6 וחצי, ובכל המקצועות אנחנו מתקדמות נהדר. מהזמן שבו אני כותבת גם ברור לכם שאם בתנו הייתה בבית ספר זה היה בחינוך הממלכתי. משיקולים שלי החלטתי שכדאי לנצל את העובדה שהלמודים שלנו מהירים בהרבה (ושהילדה אוהבת את התנ"ך) וכבר בסבב הראשון של לימודי התנ"ך להכיר לה כמעט את כל הספר, להוציא הפרקים הטכניים מידי בויקרא וספרי קהלת ואיוב שנראים לי כבדים מידי ללמוד בגיל רך מידי. אז כעת אנחנו נמצאות באמצע שופטים. עד לסוף נביאים ראשונים ניתן למצוא חוברות עבודה בחנויות וחומרים ברשת שאני יכולה להעזר בהם. אבל ... בקצב הלימוד שלנו, תוך חודשים בודדים נגיע כבר לנביאים אחרונים. ידוע שבבית הספר ספרים אלו נלמדים רק בחטיבה ובתיכון, וברור לי שחומרי לימוד שמתאימים לאותם גילאים עדיין לא מתאימים לה. לכן אני רוצה ליצור בעצמי דפי עבודה. מובן שלצורך זה עלי להקדים ולקרא בעצמי כל פרק, אבל אשמח לרעיונות ולדוגמאות לסוגי שאלות, קושיות ומטלות לימודיות אחרות שאוכל להציע לה בסבוב הראשון של לימודי ספרי נביאים אחרונים וכתובים. כשנסיים את הסבב הראשון של התנ"ך כולו, נראה לי שהילדה כבר תהייה בשלה ללמוד הסבב השני בדרך הנלמדת בחטיבה. תודה מראש

שלום לכולם:)

קיבלתי 2 שאלות בתנ"ך ממש ממש קשות שאני פשוט לא מצליחה למצוא את התשובה אליהם בשום מקום.. יש סיכוי שמישהו מכאן עוזר לי בזה? אני לא יודעת מה לעשות... -תודה.

ספר שופטים - בקשת עזרה

התחלתי השנה ללמוד בבר אילן את ספר שופטים והמרצה ביקש שנקרא את הספר. כמובן שאם אני קוראת מהתנ"ך מאוד מאוד קשה לי להבין הכל. האם מישהו יכול להמליץ לי על מקור טוב לביאורים על מנת שאוכל ל הבין את המתרחש בספר??? המון תודה ושבת שלום

yulinka

New member
פעם ראשונה כאן אשמח לעזרה:)

שלום לכם, שמי יוליה ואני רכזת במרכז לילדים בסיכון (יסודי). אחד מתפקידי הוא לעזור להם בשעורי בית.... סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה....יש לי בגרות במדעי המחשב ופיזיקה ....פסיכומטרי נחמד....ושעורי בית של ילדים בכיתה ד' לא אמורים בעיקרון להיות אתגר:) אבל.....לצערי הגעתי לארץ רק בכיתה ו' (לפני 18 שנה) ואת כל מה שהילדים לומדים עכשיו בתנ"ך...לא למדתי (כן עשיתי בגרות בתנ"ך אבל את הגרסה הקלה לעולים חדשים). ולעתים מגיע אלי ילד שפספס שעור וצריך לענות על שאלות בפרק שאין לו פרוש עליו...ולא תמיד יש לי את הזמן והאפשרות להתעמק בפרק כשעוד 14 ילדים מחכים לעזרה בשעורים בקיצור..אני ממש אשמח לקבל קישור לאתרים עם פירושים ברמה של ילדים ביסודי. או אפילו המלצה לספר ולשאלה קטנה דחופה יותר (הבטחתי אתמול לילד שאתן לו תשובה היום:) יהושע פרק יד' : למה שבט לוי לא קיבל נחלה. כתוב בפרק שהם לא קיבלו ולא ממש ברור מה הסיבה. קראתי על שבט לוי ברשת ונראה לי שדי הבנתי שבגלל התפקיד שמילאו הם לא יקבלו את הערים שנכבשו במלחמות . אבל שוב.....בכל מקום כתוב שלא קיבלו נחלה ולא כתוב במפורש למה לא קיבלו... תודה:)

דחוף... דחוף... דחוף...

שלום שמי אור ואני לומדת בכיתה ט' ויש לי מחר מבחן בתנ"ך ויש לי בקשה דחופה שאני צריכה תשובה היום כמה שיותר מהר... השאלה שלי אם למישהו או למישהי מכם או מכן יש את פרק ט"ז בספר שמואל א' (משיחת דוד) מסוכם ומפורש כולו..... אני אשמח לתשובה כמה שיותר מהר והיום...!!!! תודה מראש אור גבאי...

eyalnadav

New member
אפשר ללמוד במקביל

בתנ"ך אפשר ללמוד גם לשון עברית - גם ללמוד דקדוק, גם איך לקרוא, איך לנסח משפט, וגם כמובן ספרות - זה מהצד הממלכתי . כך ילדים חרדים לומדים בגיל הרך. לא צריך להעמיס ספריםעל הילד שגם המבוגר לא יודע. ושגם לא מלמדים בבית ספר. מלמדים מה שיודעים ולא מה שלא . בספרי הנביאים בפרט תרי עשר מומלץ ללמוד את פירוש המלבי"ם שמסביר גם את התוכן וגם את המילות . אפשר לשאול שאלה לשונית, שאלת תוכן, שאלת השוואה, שאלות קושי - מוסרי רעיוני,וזה לכל התנ"ך - אני לא עושה הבדל בין החלקים ,הם נלמדים באותה שיטה. כך יש יותר הצלחה כי הילד\ הנבחן יודע מה לומדים הלאה ואיך והוא יוכל ללמוד גם לבד בהמשך ללא עזרת מלמד- שזה בעצם הרעיון הלימודי - לתת כלים לילד בילדותו על מנת שילמד לבד בצעירותו ובגרותו.

השאלות הן אלה--- כל תשובה תתקבל בברכה..

1) בפסוקים 21-28 יחזקאל רומזל על ארועים שקרו בעבר: גדות ישראל ויהודה, פילוג הממלכה, חורבן בית המקדש- ציין את הביטוים הרומזים על אירועים אלה. 2) לפי פסוקים 20-26 א. ציין שלושה הבדלים בין המצב שיחזקאל מתאר לגבי עתיד העם, למצבם כפי שהיה בעבר ברוב ימי הבית הראשון. ב. ציין שלושה הבדלים בין המצב שיחזקאל מתאר לגבי עתיד העם, למצבם בהווה בגלות [בזמן שיחזקאל מנבא את נבואתו].

יוסי ר1

Active member
רמז לסיבה כתוב בפסוק האחרון בפרק י'ג:

"וּלְשֵׁבֶט הַלֵּוִי לֹא-נָתַן מֹשֶׁה נַחֲלָה יְהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל הוּא נַחֲלָתָם כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר לָהֶם". ההסבר הכללי הוא שלשבט לוי (ולכהנים בתוכו) תפקיד להפיץ את התורה לעם, ולכן אינם מרוכזים במקום אחד כמו כל שבט, אלא מוקצה להם שטח אצל כל שבט ושבט - ערי הלויים. זה לא שהלויים צריכים להיות נעים ונדים - אלא שנחלתם היא בכל שבט בארץ.

chen97

New member
נסה את זה..

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8:%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%90%D7%9C_%D7%90_%D7%98%D7%96 יש שם פירוש של מילים קשות/דברים לא מובנים. ב"הצלחה!

eyalnadav

New member
אם לא יודעים -לא מלמדים

רצוי לעזור וללמד בדברים שאת יודעת ולא במה שלא. אם את בכל זאת מעונינת ללמוד- כדאי שתלמדי באופן עצמאי או ע"י מישהו\מישהי שמבין בתנ"ך. הילדים הזקוקים לעזרה לא צריכים לסבול שהמדריכה לא יודעת. הדברים אמורים בין אם את במסגרת התנדבותית או לשם קבלת מלגה או עבודה ממש.

eyalnadav

New member
אשמח לדעת מה לא ידעתי

וטול קורה לגבי עצמך לגבי השאלה מי נבהלו והרגו אחד את השני בתנ"ך ולא ידעת תשובה, שהשבתי במידית באחד הדוגמאות שהתשובה בספר שופטים.

יוסי ר1

Active member
ראשית, לגבי מה שאני לא יודע, אני מסייג את

דברי ולא כותב כאילו נאמרו מפי הגבורה לפחות. כך בדוגמא שהבאת - פתחתי תשובתי במילה "אולי", והוספתי בהמשך הסבר מסייג "האמת, אני לא מכיר קטגוריה זו לעומקה אז חפשתי משהו שהוא בערך". מי שקרא את דברי לא היה יכול לטעות, והבין שאני כותב מדעתי ולא אמת מוחלטת. ובאשר לקריאתי טול קורה מבין עניך, ובכן - לא הקפדן מלמד. וגם לא כל רברבן. וגם לא כל מי שסבור שבידו כל אמיתות שבעולם. פעמים רבות שאני קורא את היהירות שבהודעותיך, ומתאפק מלהשיב. אבל הפעם, בהתגוללך על מי שמודה שהיא מבקשת סיוע במקום שהיא לא מומחית בו, במקום לנסות לסייע אתה משיב בהתנשאות אטומה. ניסית להבין מה בקשה? ועבור מי בקשה? היא הבטיחה תשובה לילד בסיכון (יש לך אגב מושג מי הילדים שמגיעים למוסד לילדים בסיכון?), אז במקום לנסות ולהשיב תשובה עניינית בתור דבר ראשון, אתה מתנשא מעליה שאינה ראוייה ללמד. דקוד עצמך, לפני שתחפש מומים באחרים. לפלגיה, אם הדברים שכתבתי חורגים מגבול הטעם הטוב, את יכולה למחוק, למרות שלענ"ד יש פעמים שצריך להעמיד אדם במקומו הראוי לו.

eyalnadav

New member
בנוסף לספר ביאורים - כדאי להסתכל במילון

לפירוש המילות או לפירוש מצודת ציון שמסביר את המילים הנרדפות והניגודים

למעלה