עזרה בכיוון קלאץ'.

עזרה בכיוון קלאץ'.

אני מעוניין לכוון את הקלאץ'. אז ככה: כמו שרואים בתמונה הראשונה הרגולטור שעל ידית הקלאץ' כמעט בסוף מהלכו כשיש לי FREEPLAY יותר גדול מהמומלץ(הספר מדבר על 2-3 מ"מ). בנוסף ההפרדה כרגע מתצעת קרוב מדיי לכידון ולא לתחילת מהלך הידית. בתמונה השניה נמצאת הכניסה אל הקלאץ' במנוע. מה בדיוק אני צריך לעשות בשביל לכוון את הידית ככה שתפריד יותר רחוק מהכידון,הFREEPLAY יקטן למצב נורמלי ועדיין תתבצע הפרדה מקסימלית?

r929

New member
אני חושב

שאם יש לך מקום למתוח מהכיוון של המנוע אז תמתח.. אם אין אז אתה צריך להחליף כבל, אין ברירה אחרת (לא מסובך) הכבל הקיים ישן מידי ואיבד את קשיחותו

C O L T

New member
והנה הוא

קודם כל - יש לשחרר למעלה, את המתיחה של הכבל, שיהיה משוחרר, אבל לא למינימום, הכי טוב שהבורג כיוון יהיה באמצע מהלכו - כדי לאפשר כיוון לכל צד שנבחר, בעתיד. עכשיו זה יגרום לשחרור נוסף של הכבל ורפיון במנוף. אני מרווה שאתה יודע איך להתמודד עם אום הנעילה הגדול, ויודע גם להקפיד שהבורג הפנימי מעולם לא יפנה את חריצו פנימה, כי זה הורס את הכבל. חלק ב- לתמונה השניה, בדרך.

C O L T

New member
מרווה=מקווה + ההמשך

עכשיו למנגנון התחתון. כאן יש להשתמש במפתחות המתאימים, 10, נדמה לי. וצריך זוג כאלה, פתוחים, אחרת קצת בעיה להלבישם. אילתורים, פלאיירים וג'בקות למיניהם עדיף לא לנסות, חבל על הנזקים. בהתחלה נשחרר את האומים קצת, שחרור האחד לרוב ישחרר את השני, אבל לפעמים הוא קצת תקוע גם. עכשיו יש את האום הקדמי והאחורי, אני מקווה שלא בעיה להחליט איזה מה. אנחנו רוצים למתוח את הכבל - לכן נשחרר את האחורי כמה סיבובים, משהו כמו 5-8 מ"מ של הברגה, אז נזיז את כל העניין קדימה ונסגור את האום הקדמי, ואז נהדק את האחורי. נחזור על הפעולה לפי הצורך. הנה - מתחנו את כבל. כיוונים סופיים יש לעשות עם הבורג העליון.

OK.אכן נשמע פשוט כמה שאלות המשך

החריץ שעל הרגולטור העליון צריך לפנות לכיוון הרוכב או לכיוון החוץ? ובכלל למה זה הורס את הכבל מיקום לא נכון של החריץ? אום קידמי אם אני מבין אותך נכון-האום שקרוב יותר למזלג ורחוק מהמנוף שנמצא בכניסה לקלאץ'? כיוונים סופיים-איך אני יודע שהגעתי להפרדה מקסימלית?

C O L T

New member
אף פעם לא כלפי הרוכב

כל כיוון אחר טוב, למעלה, למטה, קדימה הכי טוב. כאשר הוא פונה כלפי פנים - הכבל נכנס לחריץ, משתפשף, תפקוד המנוף נפגע, עד כדי קריאה מוחלטת של הכבל. האומים - נכון, הקדמי זה שקדימה (
). כיוונים סופיים - לפי הרגש או החופש הנכון במנוף, ללא חופש זה עלול להיות מצב של חיבור לא מושלם, או החלקת מצמד. חופש גדול מדי לא יאפשר הפרדה טובה, כאשר הסימן הראשון זה הילוכים שעוברים קשה ועם רעש רב מן הרגיל.

ccrr

New member
רעש רב מהרגיל?

זה לא אמור להיות הפוך: רעש רב כאשר החיבור לא מושלם? תגיד קולט, למה צריך לכוון גם את החלק שמתחבר למנוע, לא מספיק רק את החלק שליד המנוף?

C O L T

New member
אכן רעש רב

הרעש הוא בגלל שהקלאץ' לא מפריד את המנוע מהגיר, גם כאשר המנוף לחוץ בכל הכח - האופנוע נוסע. זה כמו לנסות להעביר הילוכים בלי קלאץ', אפשר, אבל דורש מיומנות רבה שבלעדיה נגרם נזק. כאשר החיבור לא מושלם, הקלאץ' "יחליק", המנוע צורח - והאופנוע לא זז, מבחינת ההילוכים אין שום בעיה או רעש מהכיוון שלהם. הכיוון למעלה מוגבל ביכולתו - כאשר מגיע לסוף מהלכו, ולא מועיל יותר, יש לכוון למטה. לרוב הכיוון למעלה יספק את כל הצרכים - פיצוי על התארכות הכבל בקיץ והתקווצות שלו בחורף, למשל. אבל כאשר הכבל נשחק או מתארך יותר - הכיוון הגדול הוא התשובה. לבסוף יגיע המצב בו שני הכיוונים יחד לא מספיקים לפצות על התארכות הכבל, זה לרוב מעיד על בלאי מתקדם.

ROCKr

New member
תסביר לי בבקשה את העניין

של העברת הילוכים בלי קלאץ איך. מה אתה מחכה לסיבובים הנכונים ופשוט מכניס את ההילוך או איך ?

C O L T

New member
פשוט ומסובך

שילוב של הילוך באופנוע הוא סך הכל חיבור בין 2 חלקים מסתובבים, יש את הדרך הקלה - ללחוץ קלאץ', מהירות הסיבוב שלהם יורדת, ואז קל להם להתחבר. דרך אחרת - זה להתאים את מהירות הסיבוב של שני החלקים ע"י מכת גז קטנה ואז ניתן להעביר הילוך ללא קלאץ'. אבל לפני זה - קרה לך פעם שאחרי שהורדת הילוך, פתאום הטורים קפצו וכל האופנוע נכנס לבלימת מנוע חזקה? או מצב הפוך - כאשר העלת הילוך, ובפתיחת הגז האופנוע לא פצח בנסיעה מהירה, אלא התחיל לקרטע קצת? זה קורה כאשר ההילוך לא מתאים למהירות התנועה. יש קודם כל ללמוד להתאים את ההילוכים לתנועה, ורק אז להתאמן בהעברתם ללא מצמד, שהוא קלאץ' עברי. לרוב הרוכבים מומלץ להמשיך בשימוש במנגנון המצמד, חבל על הנזקים בלימוד העברות בלי הנ"ל. אבל אם יש אופנוע שמותר להתעלל בו ואולי לשבור אותו קצת - אז שווה ללמוד, לעיתים השיטה עוזרת במצבי חירום. למרות שפלאפון לרוב עוזר יותר.

ROCKr

New member
מעניין >>>

להצאים מהירות להילוך זה לא עניין אני מתחיל אוליי לעומתכם אבל הבנתי את הרעיון והולך לחפש אופנוע שאפשר להרוס ולשפר את הטכניקה שלי תודה

להעביר הילוך במכת גז?

אני יודע על סגירה קטנה של הגז ,החלפה ומיד פתיחה. איך עושים את זה עם מכת גז(מכת גז=עוד גז,נכון?)???

theshark

New member
הרבי צודק.

עם מכת גז? רק שלוחצים על המצמד. אבל גם זה מיותר. בוקר טוב.

למעלה