עזרה בטיפול

אבו-דני

New member
dearanita

--- מה שניסו לרמוז לך שגם אם יש מעט צדק בדברך נסה להיות קצת פחות אגרסיבי כלפי חברך

dearanita

New member
הדברים שלי נאמרו מתוך דאגה לסוסים

ולא הייתה שום כוונה לפגוע באף אחד או להעליב מישהו... ואם מישהו נפגע אני מתנצל מראש... אני פשוט חושב שצריך לנהוג בשכל ובאהבה כלפי הסוסים שכם לקחנו את החיות המקסימות האלה ממקומן הטבעי והוא המרחבים בטבע וכלאנו אותם לכן אנחנו צריכים לתת להם את הטיפול המסור ביותר שיכול להיות ואם משהו לא כשורה אצל הסוס מזעיקים מייד וטרינר ולא מבזבזים את הזמן!

ניר 100

New member
סליחה

סליחה שחשבתי שאפשר ללמוד מנסיון של אחרים. כמובן שפניתי לוטרינר, אך לעיתים אין כמו ניסיון חיים. ולך יקירי חסר הנימוס- רק טיפוסים חסרי חוליות ועמוד שידרה, חסרי אמון באחר ואחוזים באהבת עצמם שכמוך - מסוגלים להתבטאויות שכאלה, בזכות המיסתור אולטימטיבי שהרשת מקנה לך. אז בהצלחה בחיים, הם כבר ילמדו אותך לקח. חג שמח ותודה לכל העונים האחרים בעלי הרצון הטוב.

dearanita

New member
איך אתה מעיז לדבר אלי כך?!

חוצפן חסר נימוס! תגיד לי מי חינך אותך?! אני אמרתי את זה ואני אחזור על זה שוב - אני חושב שאתה פשוט מטומטם! לא הייתה לך הזכות וגם החובה להכיר אותי ולכן אתה לא יכול לטעון שאני "טיפוס חסר חוליות ועמוד שדרה" כי זה פשוט מצחיק אותי! לדעתי אין לך ידע בסיסי בסוסים אם אתה בא בשאלה כזו! כי אפילו חמור לא היה מביא שאלה כזו לפורום של בני נוער שעדיין לא צברו ניסיון רב בתחום הסוסים ובטח שלא בתחום רפואת הסוסים ובטח שלא ניתן להבין את הבעייה בתיאורים העלובים שלך! אמרתי את זה ואני אומר את זה שוב - אני אוהב סוסים לכן התפרצתי אם פגעתי במישהו אני התנצלתי מראש אבל זהו שיא הטמטום להביא בפנינו מן שאלות אידיוטיות שכאלו! לא היה לך ברור שאתה מוכרח לפנות לוטרינר? וכמו שטענתי כבר אתה באמת לא מכיר אותי וההתבטאויות האלה לא מאפיינות אותי רק מאחורי המסך וטוב שכך! אני אדם שאומר ישירות מה שהוא חושב!

../images/Emo12.gif

או ויי.......... חוץ מזה שאני לא חושבת שמי שנכנס לפה יודע מיד שכולם בני נוער אבל אני חושבת שמגדל סוסים חייב ידע בסיסי לפחות בזה... אתה צודק אבל גם אם אין לו מה זאת אשמתו!!?!? מסכן! ותכבד אדם המבוגר ממך..... בלי לבוא אלייך בטענות או משו! באמת לא! לורוצה לריב איתך!

אממ.....

נכון הוא לא היה צריך לדבר אליך ככה אבל לא היית צריך להתחיל עם המטומטם.... אניע חושבת שאתה צודק אבל יש ימה של דיבור שמקובלת בייחוד לאדם חדש שאתה לא מכיר זוהי דעתי..... אבל זה כבר לא עקרוני!..... :)

אבו-דני

New member
לא הצלחתי להבין..אתה מתנצל? או לא?

--- מצד אחד מביע התנצלות על כך שלו נפגע מישהו מהבוטות שלך אתה מצר על כך ובאותה נשימה.....רצף של דברי בלע... ..."אני אמרתי את זה ואני אחזור על זה שוב - אני חושב שאתה פשוט מטומטם!".. אז יש החלטה? יש התנצלות או שיש רק כעס של בן תשחורת חם מזג שלא מצליח לעצור את זעמו ולספור עד עשר.

dearanita

New member
אני אמרתי שאני התנצלתי אם פגעתי

במישהו אבל גם לאחר שכתבתי את זה ניר 100 כתב שאני תולעת חסר חוליות ועמוד שדרה. הבנתי מזאת שהוא לא קיבל את התנצלותי. ודרך אגב אני בן אדם רגוע בדרך כלל המקרה פשוט הלחיץ אותי ודאגתי לסוסים.

dearanita

New member
וחוץ מזה המקרה הזה הוא לדעתי

תוצאה ברורה של טיפשות ובורות שכן בעל סוסים טוב אשרנ מטפל בהם באופן קבוע ולא מזניח אותם יבחין בדלקות/פטריות וכדומה עוד לפני התפתחותן עד כדי צליעה.

אנשים תרגעו.....

ניר 100 .... אתה לא מכיר את dearanita אז אל תקרא לו חסר חוליות ועמוד שדרה................. ו-dearanita..... אל תתפרץ ואז לא יכעסו עליך...........

ORIKA

New member
עזרה בטיפול...

הכרתי מקרה דומה של דלקת... בתחילה זה נראה כמו פצע יבש שהגליד וככל שעבר הזמן העור מסביב התקשה והפצע גדל, מסביב העור היה ורוד ומגורה וככל שהפצע גדל זה הקשה על הסוס להניע בחופשיות את רגלו ולכן עם הזמן גם הגיעה הצליעה...לבסוף התברר שזה פטרייה שהתפתחה מחוסר ניקיון. טוב,עכשיו דרכי טיפול: קודם כל להשבית את הסוס מעבודה כי כל תזוזה של הרגל מכאיבה לו מאוד, דבר שני כל יום אפילו כמה פעמים ביום לשטוף טוב טוב את הרגל עדיף במים חמים על מנת לרכך את העור הקשה ולאחר מכן לשפשף עם מברשת קשה ולנסות להוריד כמה שיותר את העור הקשה אח"כ לנקות טוב טוב את האזור עם ספוג ולבסוף למרוח וזלין על מנת לרכך את העור הקשה ובכך להקל על הסוס בתזוזה. (הוראות שווטרינר נתן לנו) הקפדה של ניקיון תפתור לתמיד את הפטרייה מקווה שעזרתי,בהצלחה.

dearanita

New member
לפחות בדבר אחד את צודקת!

פטריות עשויות להתפתח בדיוק באיזור שמעל לטלף, דבר הנגרם מהצטברות של לכלוך או הצטברות של מים באותו מקום למשל לאחר שטיפה כאשר לא מנגבים את הרגליים. לסוסה שלי קרה מקרה דומה בעבר ודרך הטיפול הייתה ניקוי וחיווי האיזור ומריחת שמן עץ התה (הידוע בסגולותיו המרפאות) פעמיים ביום. אפשר לשטוף את האיזור אך להקפיד לייבשו היטב על מנת לא לפתח את הפטרייה...

למעלה