עזרה בחילוק

o a k y

New member
עזרה בחילוק

שלום, יש לי בעיה אני בכתה ח´ ושכחתי את יסודות החילוק! יאני נותנים לי תרגיל חילוק ואני לא יודע איך לפתור. אולי תוכלו לתת לי את הצעדים לפטירת תרגילי חילוק פשוטים? תודה אלון

Deathatred

New member
חילוק ארוך

אני אנסה לתת דוגמה ומקווה שתבין את העקרון: 738 חלקי 9 נבדוק האם הספרה הכי שמאלית מתחלקת ב 9, 7 לא מתחלק ב 9 (הוא קטן מ 9)ולכן נצמיד לה את הספרה הבאה מימין, נקבל 73. אם 73 קטן מ 9, אז נצמיד לו את הספרה הימנית הבאה. למזלנו, 73 גדול מ 9 ולכן נוכל לבדוק כמה פעמים נכנס 9 ב 73. כאן אין מנוס מלדעת בע"פ את לוח הכפל (עד 100) ואנו רואים ש 9 נכנס ב 73 כשמונה פעמים. נכפול 9 ב 8 ונקבל 72. נפחית 72 מ 73 ונקבל שארית של 1. כלומר 73 חלקי 9 שווה 8 עם שארית 1. על כן, מעל ה 3 נרשום 8 ומתחתיו נרשום 1. אל ה 1 נצמיד את הספרה שמימין לו ונחזור על מה שעשינו מלמעלה. למזלנו, 18 מתחלק בדיוק ב 9 והתוצאה היא 2. לכן נרשום 2 מעל ה 8. מאחר שהשארית היא אפס ואין עוד ספרות מימין סיימנו את החלוקה ואפשר לרשום 738/9=82. ובאופן כללי, כל פעם מורידים את השארית "למטה" ומצמידים לה את הספרה שמימין ואז מחלקים מחדש במחלק ורושמים את תוצאת החילוק הנ"ל מעל לספרה הימנית של השארית ומה שהוצמד לה.

למעלה