עזרה בחוק הנבדל

tanj

New member
אם אני יכול להתערב

אני לא פוסל שימוש באמצעים אלקטרוניים או חזותיים גם לגבי רגעי מחלוקת וגם לעניני נבדל. דווקא אפשר לחקות את הטניס. שם יש זכות לכל שחקנית פעמיים במשחק לערער על פסיקה באמצעות הhawk eye ואפשר להכניס זאת לליגות הראשונות.הייתי מוסיף גם הוראות לשופטים לעצור את שעונם כל פעם שיש בזבוז זמן כי זה כבר נמאס, ואולי כרטיסים צהובים לצוללנים במתפרצות של היריב. כי גם זה נמאס.

webber44

New member
השאלה היא איפה אתה שם את הגבול

נקח לדוגמא את ליגת הNBA, שם לשופטים יש את האפשרות לעצור לרגע את המשחק במקרה של מחלוקת ולצפות בשידור החוזר שבמזכירות, ואז לקבל או לשנות החלטה. בליגת הNFL, יש אפשרות למאמן לערער מספר פעמים על החלטת השופטים, ההילוך החוזר נבדק, ואם המאמן צודק משנים את ההחלטה, אם לא, הוא מאבד פסק זמן. הבחור מתחתיי כבר נתן את הדוגמא מהטניס. רק הכדורגל נשאר מאחור ביחס לשאר ענפי הספורט המובילים בעולם. ברור שצריך שינוי, אבל אסור שחוק הנבדל יעמוד בתלות מוחלטת להכרעה עפ"י מצלמות, כי בתכלס קורה שעל 2-3 נבדלים במשחק יש מחלוקת האם היה או לא היה. כדור שעבר את הקו זה מקרה וודאי שיש להכריעו בצורה הזו.

blisodot

New member
בהרבה מקרים של נבדל

או לא נבדל יש כדור שבודאות עבר את הקו... אין בעיה שיהיה שופט חמישי או שמיני או ווטאבר שתוך דקה יתן את התוצאה. ז"א אם יש נבדל הקוון מרים דגל או עושה סימן אחר ההתקפה ממשיכה ותוך כדי אומרים לשופט באוזניה אם יש נבדל או אין. וכן בשביל להגיד אם יש נבדל והקוון לא ראה. נכון זה לא מלוטש וצריך לעבוד על זה אבל סה"כ זה הרבה יותר טוב מלראות משחק ולחשוב שהקוון עשה ווינר.

blisodot

New member
אולי לא סגן

אבל בטוח שהוא היה נושא הכלים שלו אז אפשר להגיד שהוא היה הקשר.

tanj

New member
נושא כלים זו הגדרה לא נכונה

נסה לדמיין את בר כוכבה כבחור צעיר שטוף אידיאלים ומלא שינאה לרומאים. הוא כריזמטי מספיק להקים סביבו צבא קטן ופנאטי וכל מה שחסר לו זה מנהיג דתי שיתן לו לגיטימציה. זה היה רבי עקיבא. המנהיג הדתי בעוד בר כוכבא היה המנהיג החילוני. לכן "נושא כלים" הוא מושג מעליב לרבי עקיבא. הוא היה הלגיטימציה הדתית מאחורי המרד וגורם חשוב מאוד בהפיכתו למרד של כל האמה- לצערנו הרב כי הוא הסתיים בחורבן מלא של ארץ יהודה, בשינוי שם הפרובינקיה מיהודה לפלשתינה ובהכיכת ירושלים לעיר אלילית (מה שהביא להצתת המרד מלכתחילה). קצת נסחפנו...

blisodot

New member
אאל"ט

רבי עקיבא אומנם היה הסמכות הדתית אך בפן המלחמתי הוא היה נושא הכלים של בר כוכבא. ואם האמב"ם מתאר את רבי עקיבא כנושא הכלים מי אני שאחלוק עליו?!

tanj

New member
כניראה המושג המודרני נושא כלים פחות מעמד יותר

מאשר המושג בעבר.

למעלה