עזרה בחוק הנבדל

blisodot

New member
עזרה בחוק הנבדל

אנשים יקרים שלום וברכה. בשנה הבאה אני צריך להגיש עבודת גמר והחלטתי להראות שחוק הנבדל הוא בדיחה. ע"כ אני צריך פרוט מלא של חוק הנבדל (שאותו מצאתי באתר של פיפ"א) מה שלא מצאתי זה איפה הקוונים צריכים להיות ממוקמים ביחס להתקפה והאם יש להם מקום מוגדר. אני אשמח לתשובות ואם אפשר קישורים זה יהיה מבורך. ברוכים תהיו!

webber44

New member
בשליפה מהירה

החוק עצמו לא מגדיר את חובת המיקום של הקוון, כמו שהוא לא מגדיר את מיקום השופט במהלך המשחק. טווח התזוזה של הקוון הוא רק בחצי המגרש עליו הוא מופקד, ואותו הוא לא צריך לעבור, כי לא ניתן לשרוק לקבוצה שתוקפת נבדל בחצי שלה. יוצא הדופן הוא במקרה של קרן, בה הקוון צריך לעמוד בקו הקרן על מנת לראות שהכדור לא עובר את הקו. ההגיון אומר, שעל הקוון לעמוד בקו פרללי אנכי (לא אלכסוני) ביחס לשחקן השני לקו ההגנה האחרון, כאשר השוער (בד"כ) הוא השחקן האחרון של קו ההגנה, כדי שיוכל "לתפוס" את שחקן ההתקפה שמעבר לקו הפרללי (הדמיוני) במהלך המסירה.

blisodot

New member
וזה רק מהגיון?

אין לזה שום הגדרה למיקום של קוון? כי אם זה ככה זה החוק הכי מפגר בארץ!

חדשותו

New member
../images/Emo44.gif שידור לכל משחקי הספורט:

באו והורידו את הסרגל (יש אייקון של כדורגל שתוכלו לצפות תמיד מערוצים ספורט 1 ספורט 2 ועוד)

yd33

New member
ההיגיון שלי אומר אחרת :

הקוון צריך להיות בקו אחד עם שחקן ההתקפה הקרוב ביותר לשער היריב , כי רק ככה הוא יכול לראות אם באמת היה נבדל .

yoss5

New member
יותר הגיוני שהוא יעמוד עם קו ההגנה האחרון

(או הלפני אחרון, אם סופרים גם את השוער בתור קו הגנה). מי שמימין אליו בנבדל, מי שמשמאל אליו לא

blisodot

New member
הלפני אחרון

אין חשיבות אם זה שוער או שחקן הגנה בקו האחרון.

yoss5

New member
מתוך התעניינות

למה לעזאזל אתה חושב שחוק הנבדל הוא בדיחה?!

blisodot

New member
כי

במצבים מסויימים וכנראה בהרבה מאוד מצבים א"א להחליט על נבדל כי שדה הראיה שלנו הוא קטן מדי. ז"א שהרבה מאוד מההחלטות של הקוונים הם ניחוש מושכל. אם המרחק בין השחקן שמוסר לקו ההגנה הלפני האחרון עולה על נגיד 10 מטר (תלוי במרחק מהקוון) בלתי אפשרי לתפוס באותו רגע את המסירה וגם את המיקום. כל זה לפי דעתי ועכשיו נשאר לי רק להוכיח.

blisodot

New member
עוד הסבר קצר

העין רואה באמת רק את מרכז שדה הראיה וכל השאר זה דברים שהמח משלים לנו.

tanj

New member
מעניין

מה שגם מעניין הוא שרוב מצבי הנבדל שנשרקו במונדיאל האחרון היו באמת נבדל כפי שהראתה הטלויזיה. הקוון עומד בקו אחד עם שחקן ההגנה הלפני אחרון (אם נכליל את השוער ביניהם) בנקודת המפגש בין קו האורך של המגרש והאנך היוצא ממנו אל השחקן האחרון (כלומר לא קו אלכסוני). בצורה זו ניתן לראות אם ברגע המסירה נמצא שחקן ההגנה לפני השחקן התוקף או אחריו. מהו רגע המסירה? אולי המוח משלים את התמונה אבל קוון בעל נסיון יכול לחוש את רגע המסירה בחלקיק שניה. אין ספק שבמקרים גבוליים, יהיה קשה מאוד לבן אנוש לקבוע בודאות ולכן נופלות טעויות, אבל גם לא ניתן מעשית לזהות במצלמה ולעצור את המשחק כל כמה דקות. זה מה שיש ועם זה נפסיד

blisodot

New member
אמרת לחוש

זה לא עניין של תחושות. זה צריך להיות ודאי. חוץ מזה בא ניקח מצב שבו הקוון עומד משום מה אלכסונית לקו ההגנה הלפני האחרון ככה הוא בכלל לא יכול להחליט במקרים של נבדל צמוד כי מעבר ל2 מטר אין לנו ראייה של תלת מימד אלא רק רמזים של עומק. יכול להיות שרוב ההחלטות נכונות אבל מספיקה החלטה אחת לא נכונה כדי לסיים במקום השני ומי זוכר את הסגן של בר כוכבא (דרך אגב זה היה רבי עקיבא...) לא צריך טלויזיה שישקיעו כמה זוזים ויכניסו חיישנים או משהו. בהוקי ביטלו לפני כמה שנים את חוק הנבדל.

tanj

New member
אני לא בטוח לגבי רבי עקיבא

הוא היה האסמכתא הדתית למרד אבל לא הסגן בפועל. חיישנים זו בעיה: חיישן על כל שחקן? וצריך לבדוק איזה חיישן צפצף והמיקום שלו...לא ילך. ובעקרון הקוון חייב להיות בקו ישר ולא אלכסוני. בגלל זה הוא שם, לנוע עם קו ההגנה. במשחקים גדולים כמו במונדיאל, הייתי שם מצלמה ושופט מיוחד שישב שם ויזמזם לשופט כל פעם שיש נבדל.

Devil009

New member
יש סיבה אחת מאוד ברורה לחוק הנבדל

והיא שהמשחק בלעדיו, הרבה פחות חכם, ולמעשה יהפוך להיות משחק משעמם של כדורים ארוכים בלבד. כי, ברגע שלא יהיה נבדל, כל שחקן יכול לעמוד על הקורה של השער ולקבל כדור. כתוצאה מכך- כל מגן יהיה על קו השער או בקיבינימאט במגרש. וכתוצאה מכך, אין משחק של מרכז שדה כי אין טעם במרכז שדה. כתוצאה מכך- נחזור לטקטיקות של פעם- 1-4-5. מגן אחד, 4 קשרים התקפיים, ו5 חלוצים. מה שיגרום לכדורגל להיות משעמם, כמו סטנגה עם 22 שחקנים. ויותר גרוע- אנחנו נחזור אחורה 100 שנה. ואני רוצה לראות אוהד\שחקן\מאמן כדורגל, שהאגו שלו ייתן לו לעשות דבר כזה. נ.ב. לגביי האכיפה, אני מסכים שצריך להיעזר במצלמות, אני יודע שהמצב כרגע לא מזהיר, ובכל זאת כמו שאמרו לפניי, עם קצת נסיון וחוש התמצאות טוב, אפילו שופט במרכז המגרש יכול לתפוס נבדל. לא רק קוון.

blisodot

New member
אז עדיף לנחש נבדלים?

אני לא מדבר על נבדל של 8 מטר שאת זה גם סבתי עליה השלום יכולה לתפוס. אני מדבר על מקרים שהם ספק קו אחד ותכלס יש לא מעט כאלה.

webber44

New member
התשובה ברורה

ברור שעדיף מצלמות ואביזרים טכניים שיעזרו לקביעת החלוטות במקרים מסויימים. אבל זה לא פרקטי, מכיוון שלא תוכל לבצע את החוקה בצורה שווה בכל הליגות. ואז ייצא שבליגה הבכירה משתמשים במצלמות ובליגה 3 לא. אתה חייב ליצור מצב של שוויון מהבחינה הזאת, לכן זה לא פרקטי. אז תשאל: למה בכל זאת שוקלים להשתמש במצלמות לדברים אחרים חוץ מנבדל? התשובה לזה היא בגלל שאירועים כמו: כדור שספק אםעבר את קו השער קורים אולי פעם במשחק במקרה התדיר. לכן יש עוד מקום לשקול הוספה של מצלמות למרות שלא יהיה שוויון בכל הליגות בקטגוריה הזאת. אבל נבדל זה משהו שקורה מספר פעמים בכל משחק, והבדל כזה בין ליגות הכדורגל הוא גדול מידיי ולא ניתן להתפשר עליו.

למעלה