עזרה בזיהוי גיטרה

amitzangi

New member
עזרה בזיהוי גיטרה

תלמיד שלי קיבל מחבר שלו את הגיטרה לבדוק לראות אם הוא רוצה אותה.. מסתבר שזה סטיינברגר. מישהו יכול לזהו., לעזור איך לזהות איזה שנה או דגם וכמה הדבר הזה שווה?

אני מהמר על בניה בהזמנה אישית

הגימור נראה מעט חובבני או "גס", לא משהו ממפעל. זה לא אומר שהגיטרה לא טובה כמובן.

אכן חובבי לא המילה המתאימה

גס יהיה יותר נכון. לא נראה כמו גיטרה ממפעל. הגיטרה הזו מזכירה לי הרבה גיטרות בעבודת יד אבל אולי אני טועה.

yehuda kotton

New member
זה ממש לא נראה לי סטיינברגר..

...לפחות לא מודל שאני מכיר. היו הרבה חברות כמו hohner שהשתמשו בחומרה ברישיון מסטיינברגר כמו הגשר בגיטרה הזאת אבל המודל הזה לא מוכר. יש סיכוי סביר שזו גיטרה בבניה עצמית של מישהו או של בונה קאסטום.

amitzangi

New member
תודה לשניכם

הבנתי שהבחור שקנה אותה, לפני 4 שנים בערך, שילם עליה 6000 שקל.... |פצוע|

pazf402

New member

מחשבה שבהחלט עלתה לי בראש בזמן חיפוש לאחר הדגם הספציפי הזה. העניין שהצורה של הגוף מזכירה מאוד את הSPIRIT BASS של סטיינב', אבל מעולם לא היתה צורה כזו של גיטרה(6 מיתרים) אצלם ואם היתה היא יוצרה במשך מעט מאוד זמן ולא הוזכרה מסיבה מסיומת בהיסטוריה הכרונולוגית של הדגמים של סטיינב'...בכל מקרה, הגיטרה נראית נחמדה, גוף הגיטרה נראה שעשוי ממהגוני/קורינה, פיקאפים דימארציו...קשה מאוד לתת הערכת מחיר על גיטרה שאין לה זכר ברור ברישומים.

pril

New member
מה דעתכם על Steinberger באופן כללי?

אני סקרן בקשר לגשרים שלהם, ולחוסר ראש.

יש לי דעה

תלוי איזה דגם, האמריקאיות נחשבות טובות יותר, וכרגיל היקרות יותר טובות יותר. יש לי Steinberger Spirit, שזו לא אורגינל Made in USA אלא ייצור קוריאני (ברשיון) עם כמה חלקים מקוריים- בייחוד הגשר, זה דגם ה - Travel. זולה. גיטרה קטנה קטנה, עם פוטנציאל להיות מגניבה (רק שעוד לא עלה לי רעיון איך בדיוק...) הצוואר אצלה הוא עץ בעוד האמריקאיות מגרפיט. פיקאפים EMG מזעזעים, המיץ של הזבל, אבל תמיד אפשר להחליף. אהבתי את החוסר ראש- זה עובד טוב, ונראה אייטיזי משהו. החלפת מיתר לוקחת 4 שניות על השעון. מיועד באורגינל למיתרים עם ראש משני הצדדים אבל יש מתאם למיתרים רגילים. הגשר גם מדליק, אפשר להגיע אתו לכיוון מאד מדוייק, ושומר עליו באופן קנאי. הוצאתי את הגיטרה מהקייס הרך שלה, אחרי שלא נגעתי בה שנתיים, עברה טילטולים, מעברי דירות, איכסון בלתי ראוי וחבטות מכל הכיוונים, והטיונינג היה מושלם. מדהים. הגשרים של הדגמים המתקדמים יותר מאפשרים טרנספוזיציה בכמה דרגות, וזה עובד. יש להם עוד כמה המצאות מגניבות. הוואמי - יציב לחלוטין ושימושי. צוואר כמו מחבט בייסבול. גיטרות שאפשר בכיף להתעלל בהן. מבחינת הסאונד - לא משהו - אין מספיק עץ. יותר השקיעו בהמצאות וגימיקים מאשר בתכנון אקוסטי. לענ"ד מתאים למטאל, אינדסטריאל, פופ עם הרבה אפקטים, אקספרימנטלי. רוק קלאסי - שכח מזה (למרות שללו ריד יש אחד, אבל זה כנראה יותר לכיוון האוונגארד שלו). תמיד אפשר למצוא איזה ג'אזיסט מופרע שיעשה אתן משהו מגניב, וגם לאלכס לייפסון היתה אחת בשנות הזוהר. ליין הבאסים שלהם אני חושב יותר מוצלח. לסיכום- מדוייקות ביותר, וקצת חסרות נשמה. סינטטיות אפשר לומר, מרגיש לפעמים כמו סינטי. גיטרות מיוחדות לאנשים מיוחדים, אם לא אכפת לך להראות כמו פליט אייטיז.

pril

New member
גיטרות קו הן לא בשבילי :)

אולי Demon, שלמרות שאני לא חובב את סוג המראה באופן כללי בזאת הספציפית יש בה משהו יותר קביל. או ZT-3, שגם קצת מטרידה למראה. :) וואמי? לא רק על ZT-3? אבל בעצם, מי יודע מה יהיה בשוק אם/כשאחליט שכדאי...

amitzangi

New member
כתבת יפה

נתת לי עוד צד להסתכל הגיטרה הזאת מכיוון שונה.. אני בכלל סוג של נגעל מאיך שהיא נראת.. היא פשוט חייזר זה כלי לתלות על הקיר. זהו. הסאונד לא היה כזה רע אבל הנוחות מזעזעת גם. חוץ מהגשר והכאב ראש שצריך להחליף מיתרים של 2 ראשים (ולא בכל הגשרים הבנתי שיש אופציה למיתר רגיל) והמתיחות שהגיעו לאיזה 4 טונים חח.. נראה לי באמת פריט אספנים בלבד.... ובהחלט הבאסים שלהם יותר נראים לעין בקליפים ובהופעות ישנות.. וראיתי גם אצל חבר פעם באס אני כמעט בטוח שהיא חיקוי או סתם גיטרה בלי ראש.

למעלה