עזרה בהתלבטות

עזרה בהתלבטות

אני חייל משוחרר קיבלתי וואוצ'ר לפסיכומטרי [25%] וביקשתי לחמן. אני לא בטוח לאיזה קורס כדאי לי להרשם חד שבועי\דו שבועי? אם בכלל אפשר עדיין להרשם לחד שבועי? אפשר בבקשה יתרונות וחסרונות?

חד שבועי

אני בדו שבועי ומצטער על כך. אבל אם יש לך מספיק זמן פנוי ואתה יכול להקדיש את כולו (או חלקו הגדול) ללימודים, ולא נראה לך שתתקל בבעיות מיוחדות, לך על הדו שבועי.

tlaiper

New member
תגובה

אם אתה משלב עוד דברים חוץ מלימודים בזמן הקורס, אז תעשה את החד שבועי, הדו-שבועי נורא לחוץ, הלמידה אינטנסיבית ונראה לי קשה לעשות עוד משהו במקביל, כי גם ככה הוא רק חודשיים. מצד שני אם אתה לא עושה כלום, קח את הדו שבועי, לי אישית נורא קשה לחשוב מה היה קורה אם הייתי צריכה למשוך את כל העניין של הפסיכומטרי 3 חודשים..כי זה מייאש, וגם ככה זה קשה.וכן אפשר להספיק בחודשיים ללמוד, כשזה הדבר היחיד שאתה עושה.

DZHIBERISH

New member
למדתי

חודש וחצי לבד....ולא עשיתי שום קורסים קיבלתי 675 אם הייתי לומד עוד את השבועיים החסרים הללו היתי מקבל 700 +אני יודע... ורק שתדעו שקורסים יכולים גם להרוס....למשל בן אדם שיודע שהוא מסוגל ללמוד לבד בלי להפסיק באמצע שילמד לבד זה עדיף... הקורסים זה רק טוב כדי להכניס למסגרת לימודית מי שלא מסוגל לעשות זאת לבד...חוץ מזה שהם גם מחלקים אנשים לקבוצות....וזה מאוד לא טוב...זה הורס....אל תשכחו שהקורסים צריכים לקבל ממוצע כמה שיותר גבוה מכיוון שהם מתחרים עם אחרים....ובדרך הם יכולםי לדפוק אחוז ממכם בקבוצה הלא נכונה כי נראה להם שאין לך את היכולת לקבל ציון גבוה והם מהמרים שתקבל ציון מסוים ודוחפים אותך לקבוצה מסויימת....כך שתיזהרו...

מזה השטויות האלה?

אני אישית הלכתי לקורס כי אני גם אוהבת לשמוע הסבר ושעוזרים לי קצת בהנחיה בתרגול וכי מכתיבים לי באופן מסודר באיזה קצב וכמה לתרגל. סה"כ המשמעת צריכה לבוא ממך, כי את 99% מהעבודה עושים בבית. הקבוצות הן אקראיות.. מזה משנה באיזה קבוצה אני? השאלה איך אני לומדץ כמה אני מבינה איך לי הולך לא הבנתי את תיאורית הקונספירציה.. חוץ מהייקיו לפחות לחמן לא ממציא ממוצע ומשוויץ בו.. כך שאני לא יודיעת על מה אתה מדבר המכון גם לא חייב לדעת כמה קיבלתי.. בחירה שלי אם לומר לו.. ואם עושים אצלו איקס אנשים, הממוצע הוא של כולם, ולא קבוצה מסוימת..

HawkEmpire

New member
אני בהחלט

בעד חד שבועי. בהחלט -אפשר- עם דו שבועי בהנחה שיש לך רקע טוב, ואם אתה עוד זוכר קצת מתמטיקה, למשל. אבל, אני חושב שהעדר עומס שיעורי הבית (היחסי, לפי מה ששמעתי) בקורס חד שבועי הוא רק לטובתך - פתירה חוזרת של דברים, חזרה על חומרים, קריאה של ספרים בעיברית ובאנגלית, חיזוק ופתירה של חומר ממכונים אחרים (אם אתה צריך ציון שדורש סוג כזה של מאמץ) הם דברים שתוכל לעשות ברוגע יחסי. לדעתי חלק מרכזי מכל למידה היא היכולת להתמקד בלמידה, ואישית, אני חושב שהרבה יותר קל לעשות את זה בחד שבועי. כמובן שזה אישי, אבל זו דעתי, בגדול. בהצלחה!

אני התחלתי את הקורס בחפש"ש

של דו שבועי.. אני חושבת שחד שבועי פחות טוב.. גם כי אני אישית לא רציתי ללמוד בימי שישי וגם כי גם ככה הלימוד מתיש ולפעמים מתסכל, לפחות הידיעה שזה חודשיים מנחמת..יותר מדי זמן יכול להתיש ולסחוט כוחות מוקדם מדי.. תחשוב שאתה נבחן על משהו שלמדת לפני שלושה חודשים- המילים ודברים שתרגלת קצת דועכים..ככה אני מרגישה לפעמים אם אתה לא מתכון לעבוד (מה שמומלץ בחום!!) לדעתי תעשה כמה שיותר לפני- חזרה על דברים בסיסיים במתמטיקה, לימוד אוצ"מ, קריאה באנגלית, קריאה בעברית ברמה גבוהה גם יכולה להועיל.. חודשיים תן מעצמך, תשב הרבה כל יום ובהצלחה
אגב לגבי שיעורי בית בשיעור אחד ישבתי ליד מישהו שהשלים שיעור והוא לומד בחד שבועי והוא אמר שגם להם יש המון שיעורי בית, החלוקה היא קצת אחרת כמובן אבל אני מאמינה שזה די דומה..

פשוט חשבתי לעצמי

שכמו שאני מכיר את עצמי אם אני לא אעבוד או יהיה באיזה מסגרת [בדו שבועי] אז אני לא באמת ילמד כל היום. ובחד שבועי+עבודה אז אוכל לשלב יהיה לי מספיק זמן לשיעור + ארוויח כסף. לדעתך האם יש סיכוי נמוך יותר לקבל ציון גבוה בקורס החד שבועי? [משום מה לא שמעתי על מישהו שבחר אותו] אגב אני ארשם ללחמן בפ"ת מישהו למד שם? מכיר את המדריכים?

אני לא יודעת, יש לי חברות שבקרוב

יתחילו דו שבועי, עוד 4 חודשים אולי אני אדע להגיד
לא יודעת לענות על השאר

HawkEmpire

New member
אני למדתי שם

אבל אני לא בדיוק יודע הרבה על מבחר המדריכים. את שלי בהחלט אהבתי. בקשר לחד שבועי, כמו שכבר אמרתי, אני בחרתי אותו וממש לא הצטערתי על זה.

למעלה