עזרה בהבנת הפרטים

tantosh

New member
עזרה בהבנת הפרטים

שלום לכווולם אז ככה, אני רוצה לקנות לעצמי ציוד די ג'י (יד שנייה) ויש לי כמה שאלות: 1. מה זה בדיוק המיקסר ומה תפקידו 2. מה זה ערוצים 3. מהם מידות המגבר הטובות 4. מה עוצמת וואט טובות ברמקולים 5. מהם עוצמות סאב טובות. 6. מה ציוד הממוצע שצריך לדי-ג'י מתחיל. - האם יש עוד איזה פרט שחשוב לדעת?? תודה על כל משוב ועצה ועזרה

הרבה שאלות..

מיקסר? הכלי שעוזר לך לחבר את השירים יחד, לווסת את העוצמות שיכנסו למגברים, מספק קדם מגבר למיקרופון ועוד, אפשר להגיד שזה לב המערכת. ערוצים= מספר המכשירים\נגנים\מיקרופונים שניתן לחבר ולהשמיע במיקסר בו זמנית. מידות המגבר הטובות?? עוצמה, הגנות, איכות, אמינות עוצמות סאב ורמקולים תלויים בצרכים שלך ושונים כמובן בכל גודל למשל רמקולים 10 אינטש לא תצפה לעוצמה של 15 אינטש בגדול רמקולים 15 בעוצמות של 400-600 וואט באסים 15 באותו סדר גודל לאלמנט יחיד וכפול לבאס כפול 18 אינטש באס באיזור ה 600 וואט ועד 1200 לבאס כפול בגדול זה מה שהיצרנים מצהירים, הרבה פעמים המצב הוא די רחוק מהעוצמה האמיתית, במיוחד עם חברות זולות. דיג'י מתחיל? הכל תלוי בתקציב ובגודל הרכב שעומד לרשותו. אי אפשר להכניס באס דבל 18 לתוך פיאט אונו... בתור מתחיל זוג רמקולים 12- 15 אינטש ומגבר או זוג מוגברים + סטנדים פלטה שכדאי שתהיה מורכבת מזוג פיוניר 100 ומיקסר (לפי התקציב) אם נשאר כסף לתאורה, כמה תאורות פשוטות להתחלה, פליקר מקרנות וכו' רצוי גם סטנד T פשוט. יד שניה כדאי לבדוק היטב כי תקלה באמצע אירוע היא לא דבר נעים! אם אתה לא יודע איך לבדוק, קח מישהו אחר שכן. בהצלחה

tantosh

New member
תודה רבה

דבר יחיד שבאמת שכחתי לציין זה שזה לא יהיה די ג'י לאירועים ענקיים, אלא למסיבות חצר גדולות, ימי הולדת של נוער וכו'. אז בוואטים, איזו עוצמה של רמקול אתה ממליץ? וגם באס? וגם המגבר. ומיקסר -הבנתי ששם שמים את הדיסקים שמשמיעים. ובאמת תודה על הפירוט.

tantosh

New member
הוצע לי

וראיתי את הציוד הזה: ציוד הגברה הכולל: 2 סאבים (350 ווט כל צד) +2 סנטרים +2 מידים ו-2 מגברים מקצועיים 500 כל צד +קרוסאובר ( 2 יציאות שרופות)+מיקסר חדש ברינגר 1407+ כבלים+ 2 מוניטורים קטנים כולל גשרון קטן 4 ספוטים ופליקר עם בקרה +מכונת עשן מתנה מיקרופון מקצוע. הוא מוכר הכל ב- 6500 ש"ח. המחיר נשמע סביר? ובכל מה שנכלל כאן כולל שטויות?

בכמה מילים

במיקסר לא שמים דיסקים.. מחברים אותו לקומפקטים, ובעזרתו מחברים את השירים שלא יהיה שקט באמצע, לווסת את העוצמה וכו. בקשר לציוד שרוצים למכור לך הכל תלוי במצב של הציוד והחברות של הציוד למשל חברות טובות זה יכול להיות זול חברות פשוטות זה גם יכול להיות די יקר וזה לא נראה כמו מציאה גדולה, אבל בלי עוד פרטים אי אפשר לתת חוות דעת, גם רמקול של מיטב החברות, אם הוא גמור מבחינת המצב, הוא פשוט לא שווה הרבה... כמו שאמרתי, לא כדאי לקנות ציוד יד שניה בלי לדעת לבדוק (מצב פיזי ואלקטרוני וגם מחירי שוק) אם אתה לא יודע, קח מישהו שכן, אחרת זה עלול לעלות לך 6500 שקל זה כסף שעובדים עבורו, ואם אתה מתחיל תגלה שיקח לך הרבה זמן להחזיר את ההוצאה אל תתעצל לבדוק כמו שצריך

עוד דבר

מה תעשה עם מיקסר ללא קומפקטים? קרוסאובר עם יציאות שרופות??? המיקסר בכלל נראה כמו דגם של אומנים, ולא של דיג'י.. למראת שלא ראיתי מספר דגם כזה של בהרינגר. בכל מצב, אל תקנה בלי לבדוק חסרים המון פרטים

dj mango

New member
עצה שלי

אני מבין שיש לך עוד המון מה ללמוד בתחום ואני ממליץ לך בחום תלמד ורק אחר כך תקנה ציוד יכולים לעשות עלייך אחלה של מכה ואתה סתם תתבאס אל תעשה שטויות זה כסף שלא קל להחזיר

למעלה