עזרה בדילמה

kerengil

New member
האם בולים כאלו, שהונפקו ע"י מדינות

קיימות לצרכים מסחריים, קיימים בקטלוגים של אותן מדינות? וחוץ מזה ברור לי שכשקונים חבילה זולה של בולים לא יכולים להיות בה בולים יקרים - לא חיפשתי בולים יקרים וגם לא קניתי חבילה. החלפתי עם אדם בולים משומשים תמורת בולים משומשים וקיבלתי בולים מחבילה קנויה.

meytar

New member
האם יש מאפיינים לבולים כאלו?

האם יש כל מיני מאפיינים שיכולים לעזור לדעת אם זה בול "אמיתי"? כמו למשל תמונה של אבן על רקע חלק שהכיתוב היחיד הוא שם המדינה? (סתם דוגמא)

meytar

New member
אחח טעות.. תיקנתי אבל זה כבר נשלח..

ההודעה הנכונה: האם יש כל מיני מאפיינים שיכולים לעזור לדעת אם זה בול "אמיתי"? למשל אם הציור על הבול נראה "זול" ופשוט, שלא התאמצו מדי בשבילו, בלי שום רקע מיוחד, או כיתוב מיוחד?

תמיר1991

New member
להפך-

הם מתאמצים הכי הרבה כדי שיקנו מהם... אין סימני, צריך פשוט לדעת את שמות המדינות. לעתים הם מומצאות (טרסטן, שאנדה) ולעתים הם קיימות כטריטוריות אך אין הרבה קשר לטריטוריה (פוג'ירה, אבחזיה, אום-אל-קיווין). תמיר.

Mercyful God

New member
בולים בולים !

אח שלי הביא לי היום 4 אלבומים עם מעטפות ועליהם בולים ישראלים, אותם הוא קיבל לפני 10 שנים בערך שהוא היה בן 23 . אני כנראה בטוח לא ימכור, אבל יש שם מעטפות ממש ישנות אפילו משנת תש"ח . אם מישהו מעוניין שאני יסרוק או סתם מעוניין במידע שאני יכול לספק מוזמן להגיב .

Mercyful God

New member
אההה ושחכתי .

הוא הביא לי גם קטלוג בולים מ89 , אם זה גם מעניין מישהו .

python 4

New member
אז בעצם הבולים של הטריטוריות

פוג'ירה, אום-אל-וכו' וכל אלה הם בעצם בולים מזוייפים? או שכלל לא הוצאו על ידי שום גורם רישמי באותה טריטוריה? לא הבנתי את הקטע הזה.

yblumann

New member
are those 'real' stamps?

Hello, I hope you do not mind me joining in the discussion, and that I respond in English; I do live in London and I do not have any hebrew software. If you intend buying stamps from any country, perhaps you should first check in an atlas or on the net whether the country exists at all. There is something called Universal Postal Union which was established in 1874, and regulates international postal movement of articles.http://www.upu.int is the website, and it lists the current memebers. You should also be aware of history, where political developments and wars lead to countries being created, merged or re-named themeselves. A good example is the ex Yugoslavia. Something else to check is what sort of a country it is. Falkland Islands is a member of the UPU, a british colony that makes money from issuing not too many stamps- but there are only 1800 people living on the islands and about 40 stamps issued per year. you can make an educated guess as to how many stamps are actually used and how many of them are sold to collectors. As a stamp collector, I am very much aware that there are many postal admins that wish to exploit the collectors by issuing far too many stamps. there are many commercial organisations that are keen to make money out of printing lots of stamps. at the end of the day, it is up to a collector to make a judgement. In the UK, where there is a keen stamp market, most of those colourful stamps that were printed solely for the collectors are worth very little and if you ever try to sell them you will get nothing at all. regards Yoram in London

יורם שלום וברוך הבא!../images/Emo24.gif,

לתשומת לבך - כשאתה כותב הודעה, יש כאן סוגריים שבהם כתוב "עברית". אם תלחץ, תפתח לך על המסך מקלדת עברית, ועם העכבר תוכל לכתוב עברית כמה שתרצה. מכל מקום, ברוך הבא לפורום. ספר לנו קצת עליך ועל האספנות שלך - מה אתה אוסף? אני מתרגש - הגולש הראשון שלנו מעבר לים! יו! לגופם של הדברים שכתבת - אתה כמובן צודק, והדברים נאחרו כבר לא פעם אחת. ביקשתי מאחד החברים לכתוב רשימה מסכמת על הנושא כדי שנוכל להעלות אותה כמאמר קבוע. מכל מקום, אם מישהו ירצה תרגום לעברית של מה שיורם כתב, אל תתבישו להגיד.

תמיר1991

New member
אני! אני!

אנגלית זאת שפה קשה, ולמרות ה- 85 שלי, אפשר להגיד שקשה לי לקרוא את זה... תמיר.

python 4

New member
תודה, אבל אני דווקא אוהב את

הבולים הצבעוניים היפים. ואם אין להם ערך כלשהו, אז זה פחות חשוב לי, מה שמעניין אותי זה הערך האספני שיש להם לגבי. וחוץ מזה - לונדון! איזה כיף לך! אני מת על העיר הזו...

coincollector

New member
תרגום לעברית לבקשת תמיר ../images/Emo104.gif

תרגום לעברית של הודעתו של יורם: "שלום, אני מקווה שאין לכם התנגדות שאצטרף לדיון, ואכתוב באנגלית; אני גר בלונדון ואין לי תכנה בעברית. אם אתה מתכוון לקנות בולים ממדינה כלשהי, כדאי אולי לבדוק קודם באטלס או באינטרנט אם המדינה בכלל קיימת. יש משהו שנקרא Universal Postal Union - איגוד דואר אוניברסלי (?) - שהוקם בשנת 1874 ומארגן את התנועה של דברי דואר בינלאומיים. האתר שלהם הוא http://www.upu.int ומופיעות שם כל המדינות החברות נכון להיום. אתה צריך גם להכיר את ההיסטוריה, ההתפתחויות הפוליטיות והמלחמות שהובילו ליצירת, איחוד, או שינו שם של מדינות. דוגמא טובה היא יוגוסלביה לשעבר. דבר נוסף שצריך לבדוק הוא איזו סוג של מדינה זו. איי פוקלנד הם חברים ב UPU, וזו מושבה בריטית שמרוויחה כסף מהנפקת בולים בכמויות לא גדולות - אבל אוכלוסיית האיים היא רק 1800 איש והם מנפיקים 40 בולים חדשים מדי שנה. תוכלו לנחש כמה מאותם בולים הם בפועל בשימוש וכמה נמכרים לאספנים. כאספן בולים, אני מאוד מודע לכך שקיים מנהלי דואר רבים שמבקשים לנצל את האספנים ע"י הנפקת הרבה, הרבה יותר מדי בולים. יש גם הרבה ארגונים מסחריים ששואפים להרוויח כסף מהנפקות בולים. בסופו של דבר, הדבר נתון לשיקול דעתו של האספן. באנגליה, שבה יש שוק בולים ער, רוב הבולים הצבעוניים שהונפקו אך ורק לאספנים, שווים מעט מאוד ואם אי פעם תנסה למכור אותם לא תקבל בעבורם כלום. בברכה, יורם מלונדון" סוף תרגום - רן

תמיר1991

New member
הם זיופים שלא הוצאו על-ידי גורמים

רשמים בטריטוריה, אלא על ידי אנשים רודפי-בצע. תמיר.

python 4

New member
אני פשוט בשוק.

ואני שמחתי שכבר יש לי בולים ממדינות איזוטריות כמו אום-אל-משהו.. זה לא פייר.

kerengil

New member
מיתר, הבעיה האמיתית נעוצה דווקא

לא במדינות שלא קיימות, שזה די קל לזהות, אבל במדינות אמיתיות שמוציאות בולים יפים לצרכים מסחריים. לדוגמא: המון בולי פולין, הונגריה, צ'כוסלובקיה, מונגוליה וכו' הם מאוד צבעוניים ויפים אבל חסרי ערך בולאי (כמובן נתון להחלטת האספן).

python 4

New member
אבל דווקא זו לא הבעיה,

כי מדינות אמיתיות שמוציאות בולים זה לגטימי, גם אם הם לא משמשים כבולי דואר. אני עדיין יכול להגיד שיש לי בולים ממונגוליה (והבולים שלהם באמת צבעוניים ויפים... עכשיו אני מבין למה). כל דבר ריבועי ומשונן שמדינה מוציאה רשמית הוא בעל ערך בולאי. לעומת זאת בולים שמוצאים במרמה עם שם של מדינה או טריטוריה שלא קשורה אליהם זה יכול להטעות אספנים כמוני שלא מבינים בעניין. מישהו יכול להמליץ לי על אתר מסויים שבו אני יכול לראות האם הבולים היפים שלי הם באמת מאיפה שכתוב שהם או שחלילה לא?

kerengil

New member
שאלתי ולא נעניתי, לכן אשאל שוב -

האם הבולים היפים-המסחריים שמדינות כמו מונגוליה מוציאים, רשומים בקטלוגים של אותן מדינות? אם כן - הם באמת בולים רשמיים של אותה מדינה. אם לא, האם הם מוצאים על ידי סוחרים שאין להם קשר אמיתי לרשות הדואר של אותה מדינה?

תמיר1991

New member
יש ויש:

מרבית הבולים שיוצאים ברוב המדינות, אפילו הנחשלות, הם רשמיים, אך יש גם סדרות שסוחרים הוציאו בשם המדינה, ואת זה אני ממש מוקיע! ניסים הראה פה פעם סריה מניקרגואה עם אוניות (אלא מה...) שסוחרים הוציאו וזה ממש זיוף. אין לזה לא ערך כספי, לא ערך בולאי ולא שום ערך! תמיר.

kerengil

New member
תודה תמיר, עכשיו הבנתי

אוף, זה יותר קשה משחשבתי להבדיל בין הסוגים.

למעלה