עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

למדנו בשעור גיטרה איזה שיר שהגיטרה מכוונת אחרת E A B G B D# ואני לא יודעת איך לכוון אותה ככה בבית! יש דרך לעשות את זה עם AP TUNER או שזה תלוי בשמיעה בלבד(כלומר-אני אבודה)?

E# זה לא F?

בתור גיטריסטית, כדאי לך להתמודד גם עם אתגר כמו כוונון... בבאסים, A לפי מה שאת רוצה נשאר על מיתר 5, אז תשתמשי בו כדי לכוונן את 6 ו4. תמצאי F (או E# איך שבא לך לקרוא לטון הזה) על מיתר 5, ולפי הצליל הזה תכווני את 6... ואז אותו דבר ל4, שהופך לB... ה3 שלך נשאר G והשני נשאר B, אז זאת ממש עבודה פשוטה... תכווני את ה1 לפי הסריג ה3 במיתר השני (שזה טון D) וזהו... זה פשוט באמת אחרי קצת ניסיון, כי הצלילים נשמעים בדיוק אותו דבר. בהצלחה.

loomer4

New member
כמה פעמים נכנס לדיון הזה ../images/Emo3.gif

יש מי\סי דיאז וגם דו\פה במול בגיטרה, תלוי בהקשר שמביאים אותם.

צלילים אינהרמוניים!

זה בדיוק כמו במרווחים שנגיד טרצה גדולה כלפי מעלה מסול דיאז. התשובה היא סי דיאז ולא דו.

loomer4

New member
כמה פעמים נכנס לדיון הזה ../images/Emo3.gif

יש מי\סי דיאז וגם דו\פה במול בגיטרה, תלוי בהקשר שמביאים אותם.

Ultra Spidey

New member
>>

קודם כל, בAPTuner יש אפשרות לכיוון לא שגרתי. בכל מקרה, אם יש לך רק טיונר ל EADGBe, תוכלי לכוון לפי Offsets: נניח ואת המיתר E את רוצה לכוון ל-F (אין דבר כזה E# ואין Fb בגיטרה). נורא פשוט! נכון כשמיתר E מכוון לE, אז שריג 5 הוא A? אם נמתח את E לF, שריג 4 יהיה A. כלומר, תכווני את המיתר כך שכשתלחצי על שריג 4 הטיונר יזהה A. וכך הלאה.. נורא פשוט. רק צריך לזכור את הסדר: A A# B C C# D D# E F F# G G# 1 (תתעלמי מה-'1') או, בעצם, שאחרי כל תו מגיע תו# חוץ מ-2 מקרים: B-C ו- E-F. ובקיצור- BCEF (בכיף)

Y036

New member
נראה לי שהוא בכלל מתכוון

ל-D# פשוט יש פה בעיה עם האנגלית והיא לא ישרה

למעלה