עזרה- בבקשה !

benda2109

New member
עזרה- בבקשה !

איזה מהבאים נכון (אני זוכר שהסבירו לי אבל לא זוכר איזה מהם) כשנתונים לי שני מצולעים עם אותו מס' צלעות - ניתן להתייחס אליהם כשווי היקף כאשר א. 2 חוסמים אותו מעגל ב. שניהם חסומים באותו מעגל

לא יודע בדיוק

אבל חסומים בטוח לא.. (תאר לך משולש חסום שצלע אחת שלו ממש ממש קטנה נשענת בתחתית של העיגול, ומפגש הצלעות האחרות נמצא בראש העיגול.. ומשולש שהצלע בסיס שלו כמו בקודם, אבל מפגש הצלעות האחרות נמצא קצת ימינה..) בקשר לחוסמים זה משו אחר.. כנראה שזה נכון כי כדי לחסום מעגל צריך שכל הצלעות יהיו משיקות למעגל עצמו.. אז יש איזשהו סדר קבוע של סידור.. אבל לא שמעתי אף פעם על משפט כזה..

benda2109

New member
שאלה נוספת

מישהו יכול להסביר לי מדוע החשיבו שלי לא נכון לשאלה המצורפת. לנהג הראשון יש 10 אוטובוסים שיתאימו לו כך גם לעוד 7 נהגים ול2 האחרונים יש 8 אוטובוסים שיכולים להתאים לכל אחד מהם סה"כ - 10 בחזקת 8 כפול 8 בחזקת 2, לא? למה הגיעו לחישוב של 6 *10 זה סה"כ ? ומזה הורידו את נלא רצוי?

benda2109

New member
ובכל זאת..

הבנת את הרעיון שלי- גם אם אני הופך את הנתונים זה לא יצא כמו בתשובה.

אז ככה..

יש לך 2 מקומות.. מקום אחד שאתה שם בו אוטובוסים, ומקום אחד שאתה שם בו נהג.. אוטובסים יש 6, נהגים יש 10.. סך הכל אפשרויות 60.. :) זה לא שכל נהג בוחר כמה אוטובוסים מתאימים לו.. חוץ מזה תמיד תסתכל על התשובות ותראה מה אומדן התשובה וככה לא תצטרך להסתבך סתם במספרים גדולים..

benda2109

New member
אני מבין מה אתה אומר

ז"א זה כמו לדוגמא לבחור 2 אנשים לועד כיתה מתוך 10 בנות ו7 בנים. השאלה- איך אני יודע להבחין בין מקרה כזה לבין מקרה של סידור (כמו סידור בשורה). ההבדל הוא שאחד זה סידור והשני זה בחירה???? אני שונא את האבחנה הזו - תמיד מתלבלב בינהם

על רגל אחת

מתי שאתה צריך שלכל חפץ יהיה פרטנר, תעשה כמו שעשית בהתחלה.. אבל ברגע שלא צריך לשכל אדם יהיה פרטנר, פשוט כפל פשוט פותר הכל :) לדוגמא באוטובוסים ונהגים.. 10 אנשים, 6 אוטובוסים.. לא כל נהג צריך אוטובוס.. לכן כפל פשוט.. אבל אם יש 4 אנשים שעומדים בשורה, לכל בן אדם יש פרטנטר (מקום בשורה), לכן עושים כפל יותר ארוך.. בכל מקרה, הכפל נעשה לפי מספר הפריטים המשתנים.. האוטובוסים משתנים, והנהגים משתנים.. 2 משתנים, כפל בין 2 משתנים.. 4 אנשים, 4 מקומות בשורה.. יש לך 4 פריטים שמתשנים (כל איש), לכן כפל בין 4 משתנים (4*3*2*1) מקווה שברור, מצטער על ההסבר הלקוי.. אני רעב :/

ארנזמי

New member
זה ממש לא המקרה שאתה מתאר

דמיין שאתה צריך לבחור מה ללבוש, כשאתה צריך לבחור חולצה אחת מתוך 10 וזוג מכנסיים אחד מתוך 6. אז היית אומר שיש 60 אופציות. ואם עשיו יגידו לך שאסור ללבוש את החולצה הכחולה עם המכנס הירוק, אז מתוך ה-60 יורדת אופציה אחת (אופציות רצויות=אופציות לא רצויות-סה"כ אופציות). מה שקורה בשאלה הזאת זה שיש לך 60 אופציות בסה"כ פחות 4 אופציות לא רצויות (שני נהגיםXשני אוטובוסים). מה שמשאיר לך 56 אפשרויות. גם דרך הפתרון שלך היתה נכונה, רק שהתבלבלת בנתונים. אתה יכול להגיד שיש 8 נהגים שאין עליהם שום הגבלה והם יכולים לנהוג בכל אחד מששת האוטובוסים (סה"כ 48 אפשרויות), ועוד שני נהגים שכל אחד מהם יכול לנהוג רק על 4 אוטובוסים (8 אפשרויות). סה"כ 48+8=56

ארנזמי

New member
אגב

בחישוב המקורי שלך אמרת שיש 8 נהגים שלכל אחד יש 10 אוטובוסים, ואמרת שזה שווה לעשר בחזקת שמונה. זאת הבעיה. זה עשר כפול שמונה, ולא חזקה.

למעלה