עזרה בבקשה!!

007star

New member
עזרה בבקשה!!

אני בן 18. היה 2 התקפי אפילפסיה בגיל 7 משהו כזה לקחתי תרופה מסויימת שאני לא זוכר את שמה ומאז ברוך ה' זה לא חזר. כיום מאז אני לא נוטל תרופות כלל!! יש לי כמה שאלות 1. האם אני מוגדר חולה אפילפסיה? 2. איזה פרופיל יתנו לי? (כרגע הצבא לא יודע) אבא שלי אמר לי פעם שאני צריך להמנע משהיה ארוכה בשמש, מנסיונכם זה יכול להיות קשור לאפילפסיה??? האם יש סיכוי שאני ישרת בחי"ר??

חייםלוי

Member
מנהל
לא נראה לי שאתה מוגדר עכשיו

כחולה אפילפסיה. לגבי הצבא אתה חייב לומר להם משום שייתכן ששעות ארוכות ללא שינה, מאמצים פיזיים קשים, שהות בשמש (שעלולה לפגוע בכל אחד) עלולים לגרום למחלה לפרוץ שוב. לא חייב לקרות אבל עלול לקרות. אסור להסתיר בצבא מחלות או ליקויים משום שבסופו של דבר זה מתנקם בחייל. קרבי אם כך לא תהיה אבל יש מספיק תפקידים שאפשר לעשות חוץ מחי"ר.

007star

New member
אבל

תודה על התגובה!! אבל איך הצבא יגדיר אותי עכשיו (בריא, לא בריא) איזה פרופיל יתנו לי (בערך) פרופיל קרבי או לא? אני רוצה לדעת האם זה מסוכן בשבילי לשרת בקרבי(מבחינה בריאותית) בעצם השאלה שלי היא האם זה עבר ולא יחזור יותר(אני מקווה) ואני נחשב בריא כמו כולם או עדין יש לי משהו לא בסדר??

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא יודע איך הצבא יגדיר אותך

תישלח לבדיקות EEG שכנראה לא יגלו שום דבר. כך אני העליתי את הפרופיל שלי. התגייסתי עם פרופיל 37 והעליתי ל-76 (לא קרבי) ביקשתי ועדה רפואית ששלחה אותי לבדיקת EEG ואחרי שלא מצאו שום דבר העלו לי את הפרופיל באופן זמני. אחרי השיחרור הורידו לי ל-63 אבל זה כבר ממש לא הטריד אותי.
אני לא מאמין שיתנו לך להיות חי"רניק.

r216

New member
הי..

תראה אני מחשיבה את עצמי גם חדשה בתחום, אבל עברתי חצי שירות תחת הגדרה של חולת אפילפסיה, מכיוון שכבר הייתי במערכת הצלחתי להאבק בה ולהשר בתפקיד שלי שלא היה עורפי, ממה שהבנתי בשבוע האחרון מהרופא שלי למעשה אתמול... שאני לא צריכה להגיד אחרי הפסקת התרופה שיש לי אפילפסיה כי כוויכול איו לי.. אבל אם שואלים על מחלות עבר אז אני חייבת, בקיצור הוא די אמר לי מה שכולנו יודעים שבחיים צרייך לפעמים לעגל דברים לטובתנו. בקשר לאיך הצבא רואה את זה- אז אני לא יכולה לתת לך תשובה, מה שכן כשאני התגייסתי ללא אפילפסיה, כן ציינתי דברי עבר שאולי היו צריכים לגרום להם לא לעניק לי פרופיל 97 אך הם לא עשו כך. אבל אני יודעת שבגיוס היום יש קושי להוציא פרופיל 97 לפחות אצל בנות, אני רואה את זה בשיכבה של אחותי שנמצאת כיום בתהליכי מיון. אתה בטח יודע שצבא זה לא משחק. וכשאתה בתוך הצבא, ואין לך פטורים ואתה לא מוגדר כאחד שאולי זקוק להם , יהיה לך קשה להשיג אותם... במיוחד אם תוצב בחיר או כל יחידה קרבית לכן אני לא ממליצה לך להסתיר דבר.. אחרי ההתקף הראשון בצבא לא קיבלתי שום הקלות, ולכן תוך שבועיים הגיע התקף שני ורק בעקבותיו ניתנה לי הרשות להשתתף כמה שאני יוכלה במדסים, לישון 8 שעות שינה, לשמור רק בזוגות ועוד.... בצבא חשוב שתדאג לאינטרסים הבריאותיים שלך אחרת אף אחד לא יעשה את זה. כמה שזה נשמע כואב ומלכלך על הצבא.. אבל ככה זה.

גם אני נהנתי לקרוא - R216

הי, נהנתי לקרוא על כך שאת מתפקדת כמו כולם, יודעת לשמור על האינטרסים והבריאות שלך, ויודעת להסתדר בחיים. אני מקווה שגם ילדיי יהיו כאלה כשיגדלו. שרון

topsoul 360 out

New member
לא נותנים 97 לאנשים עם מחלות..

97 מעיד על בריאות תקינה לחלוטין,בלי שום בעיות בעבר או בהווה...

topsoul 360 out

New member
הצבא עדיין רואה בו כחולה...

וזה מהנסיון שלי... הפרופיל תלוי בנטילת התרופות...הוא מתאר מצב של איזון מעל 5 שנים,ואז זה פרופיל 82 אם הוא שנתיים ומעלה ללא תרופות, ופרופיל 64 אם פחות משנתיים בלי תרופות... אפשר להגיע ליחידות השדה למרות האפילפסיה,אני אפילו קיבלתי שאלון העדפות יח"ש.. ואמנם, גם כאשר מקבלים פרופיל 82,האפילפסיה מהווה סעיף פוסל ל"יום סיירות"..ובמקרה שמקבלים זימון לגיבוש כלשהו (צנחנים/במ"לים/דובדבן/סטי"לים וכו') רצוי להצטייד באישור מפורט מלשכת הגיוס על הפרופיל ובו הצהרה שהועדה הרפואית אכן החליטה כי הנדון באמת קיבל פרופיל 82..אבסורד בפני עצמו בהתחשב בזה שלגיבושים האלה אי אפשר להגיע בלי פרופיל קרבי, אבל זו הבירוקרטיה הצבאית..

ruthty

New member
הי

קודם כל שיהי לך שירות נעים שנית שמש חזקה משפיעה על אנשים בריאים קל וחומר על אנשים שסובלים מאפילפסיה אנני חושבת שיתנו לך פרופיל קרבי אבל אתה יכול לשרת את הצבא גם בדברים אחרים שהם לא פחות חשובים דוגמא בתור תצפיתן או מודיעין אני חושבת שאתה מוגדר כאדם בריא לכל דבר בהצלחה

למעלה