עזרה בבקשה

streetball

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולכם נכבדי פורום גיאוגרפיה, יש לי שאלה אשמח אם אזכה לתשובה מפיכם. 1. מי יותר מפותחת תורכיה או ישראל, מי נמצאת במדרג פיתוח גבוה יותר? 2. נתנו לי את פירמידות הגילאים של תורגיה, תימן, ישראל וקטר ושאלה איך תראה פירמידת המדינות בעוד 20 שנה אם ההתנהגות הדמוגרפיה העכשווית תמשיך? אני יודע שזה קשור איכשהו לבעיה של יחסיות בין מפרנסים לבין תלויים אבל אני לא מבין איך להסביר את זה, מה קורה שם והאם זה שונה בין המדינות. כמו כן מההאמצעים שניתן לנקוט בכדי לשנות את מבנה הפירמידה... אשמח לתשובה מהירה מכיוון שאני צריך להגיש את זה... תודה מראש לכולכם, דניאל

סוקסציה

New member
השאלה היא כזאת

בעקרון ישראל נחשבת בעולם המפותח אך נמצאת אי שם בסוף הרשימה. אם אתה בודק דמוגרפיה בישראל אתה צריך לתחום את גבולות ישראל, כיוון שיש יהודים ולהם מצב דמוגרפי אחד עם ריבוי טבעי נמוך יחסית ויש מגזרים אחרים ולהם מצב דמוגרפי שונה לחלוטין עם ריבוי טבעי גבוה. אז דבר ראשון צריך להחליט איזה גבולות יש לישראל.. דבר שני - אוכלוסיית התלויים הם למעשה מי שלא מפרנס- דהיינו: ילדים וזקנים. דבר שלישי- תורכיה עושה מדיניות של הגבלת ילודה. בנוסף היא עשתה צעד ענק קדימה אל המערב. על מנת לבדוק טוב מה מצבה אתה יכול להסתכל באתר של ה- cia יש להם נתונים על המדינה.

streetball

New member
תגובה

אם כן, מי לפי דעתך תחשב למפותחת יותר?ישראל על כל מגזריה. והאם תוכל לענות לי על השאלה: כיצד תראה פירמידת הגילאים של כל אחת מ4 המדינות(תימן, קטר, תורכיה וישראל) בעוד 20 שנה אם ההתנהגות הדמוגרפית תמשיך באותה התנהגות? אנו מודע לעובדה שתיווצר בעייתיות עם היחסיות בין המפרנסים לתלויים אבל מה בדיוק יקרה ואיך זה יקרה.. האם תוכל לענות לי על כך?

סוקסציה

New member
ישראל

עדיין נחשבת למפותחת יותר, ודאי רק בשל רמת ההשכלה הגבוהה, התיעוש והפיתוח. לגבי פרמידת גילאים אני לא יודעת כי אין לי את הנתונים מול העיניים. ותגדיר בבקשה את ההתנהגות. לדעתי פרמידות הגילאים של ישראל צריכה להיות עם בסיס רחב וגם עם קצה יחסית רחב- כיוון שהאוכ' הזקנה מאריכה בתוחלת חייה. ובכל מקרה לענות על שאלה זו צריך את הנתונים...אז אם יש לך. תחזור לפה.

Top Gun23

New member
מדינות מפותחות ומתפתחות

זה בדיוק מה שאני מלמדת כעת. יש המון אתרים בנושא.אתה יכול לשאול רבות בנושא. לגבי שאלתך : ישראל .לגבי העתיד קשה לנבא כי זה תלוי בהרבה משתנים. מצ:ב אתר להשוואה בין מדינות. http://www.your-nation.com אתה יכול להכנס לחדר גיאוגרפיה בקישורים המוצעים בפורום, יש שם המון אתרים מתאימים.

streetball

New member
תגובה

אני חושב שהשאלה היא שאלה כללית ולא תלויית נתונים. בישראל הבסיס רחב יחסית, 18 אחוז מהאוכלוסיה בטווח של 0-4 ואז זה קטן באחוז כשעולים טווח גילאים, ממש כמו פירמידה אמיתית. אוכלוסיית הזקנים יחסית רחבה. השאלה היא כללית אני יודע שאמורה להווצר בעייה עוד 20 שנה שבמדינות אוכלוסיית התלויים תהא גדולה בהרבה מאוכלוסיית המפרנסים... זו התשובה אני לא יודע מדוע ולמה הדבר יקרה. ועוד שאלה, אני יכול להגיד שככל שהיחס בין המפרנסים לבין הצעירים גדול יותר(זאת אומרת יותר צעירים יחסית למפרנסים) זה מעיד על רמת פיתוח נמוכה יותר בגלל שההורים לא יכולים לפרנס כמו שצריך את הילדים? והאם אני יכול להגיד שאם יש אחוזים מאוד גבוהים בצעירים ואחוזים מעטים באוכלוסיית הזקנים זה מעיד על שיעורי תמותה גבוהים? אשמח לתשובות בתודה מראש, דניאל

streetball

New member
f

ברור הדבר שבמדינות המפותחות משום שיש תוחלת חיים גבוה ושיעורי תמותה נמוכים יחסית וילודה בשיעורים נמוכים עוד 20 שנה יקרה מצב שיהיו הרבה מאוד זקנים יחסית למפרנסים ואז תיווצר בעייה שיצטרכו לאזן אותה עם חוקים, תכנון משפחה או הגירה וכדומה אבל מה יקרה במדינות המתפתחות... האם קטר מדינה מתפתחת?

streetball

New member
תשובה

הנה התשובה שנתתי אשמח אם תאירו ותעירו לי עליה: בתורכיה ובישראל, שפירמידת הגילאים שלהן מתאימה לפירמידת גילאים של מדינות מפותחות(כבר הסברתי איך עליהן להראות), תראינה פירמידות הגילאים כך שבקודקוד יהיו אחוזים גדולים מאוד ממדינה, קודקוד עבה מאוד. זאת מאחר והילודה במדינות המפותחות היא בשיעורים נמוכים, שיעורי התמותה נמוכים ותוחלת החיים גבוהה, כך יווצר מצב שאם ההתנהגות הדמוגרפיה העכשווית תמשיך יהיו הרבה מאוד זקנים יחסית לאוכלוסייה המפרנסת. מצב שכזה בלתי אפשרי בקיום מכיוון שהזקנים הם אוכלוסייה תלויה(באוכלוסיית המפרנסים), אם המצב יקרה תהיה קריסה של המדינה. על כן צריך לאזן את המצב. זאת אפשר לעשות בשתי דרכים: 1. הגבלת ילודה(יכולה להעשות באמצעות חוקים מגבילים או באמצעות השכלה שתביא לתכנון משפחה יותר טוב). 2. מהגרים, שימנו עם האוכלוסייה המפרנסת יגיעו למדינה ויאזנו את המצב בה. כך גם יקרה בקטר, שיעורי הילודה נמוכים, שיעורי התמותה נמוכים יחסית ותוחלת החיים גבוהים יחסית(קרוב ל75), ולכן גם בקטר יש לשער כי בעוד 20 שנה תיווצר אותה בעייתיות. בתימ,קיימת כבר הבעיה הזאת: יש אחוזים גבוהים מהאוכלוסייה בטווח הגילאים של אוכלוסיית הצעירים, גם הם אוכלוסייה תלויה. אחוזי הצעירים גבוהים בהרבה מאחוזי המפרנסים, וכך ימשיך הדבר אם ההתנהגות הדמוגרפית תמשיך כמות שהיא עכשיו. עוד 20 שנה תהא אותה בעייתיות כמות היום וסביר להניח כי אף בממדים גדולים יותר, אחוזי צעירים גבוהים יחסית לאחוזי המפרנסים, כך שהאוכלוסייה התלויה גדולה בהרבה מאוכלוסיית המפרנסים ונוצרת בעיה. המפרנסים לא יכלים לפרנס את האוכלוסייה התלויה כמו שצריך, הצעירים חיים בתנאי מחייה גרועה, עם מערכות חינוך ורפואה לקויות וכדומה. הבעיה בעוד 20 שנה, כמובן תהא בממדים גדולים יותר, היחסיות בין אוכלוסית הצעירים והמפרנסים תגדל לטובת הצעירים ויהיה מצב שלא אפשרי בקיום, ושיהיה חייב להתאזן עם מהגרים או עם הגבלת ילודה, שיכולה להעשות בשני מישורים לדוג': חקיקת חוקים מגבילים, או השכלה אשר תביא לתכנון משפחה, שתהא מודעות בקרב האנשים לבעיות שיכולות לתקוף את המדינה. אם תכנון המשפחות יהיה נכון וטוב יותר הבעיה יתכן ותפתר. האם קטר נחשבת מדינה מפותחת? בחלק מהנתונים היא אכן כזו... מה אתם חושבים אשמח לתגובות, דניאל

טעות

הפירמידה של ישראל שונה ממדינות מפותחות מכיוון שאצלנו הריבוי הטבעי גבוה.(ערבים וחרדים). פירמידה של ישראל מופיעה בספר הלימוד אנשים במרחב. לישראל יש יחודיות משלה למרות שהיא מפותחת. אני מעט עסוקה אך אתה נראה לי תלמיד רציני אז כנס ל http://www.cet.ac.il/main/subjects/docs/geog.ppt#11 יש מצגת בעניינך.

תגובה

תלמידי מכינים עבודה .שלחתי לך קובץ המכיל המון אתרים בין היתר פירמידות גילים.

streetball

New member
תודה רבה לכולכם

אם כך, האם התשובה שנתתי נכונה? מלבד העובדה שפירמידת גילאים בישראל לא ממש מעידה על היות ישראל מדינה מפותחת, האם שאר הדברים נכונים? אם אני צריך לשים את תימן, קטר, ישראל ותורכיה במדרג פיתוח ממדינות מתפתחות למפותחות האם זה יהיה כך: תימן, קטר, תורכיה וישראל.? ושאלה אחרונה, בקטר בטווח גילאים 35-45 משום מה אין כמעט נשים, אחוזי הגברים מכפילים או משלשים את אחוזי הנשים בטווח הזה(רק בטווח הזה) מדוע זה כך? אין לי תשובה אשמח לתגובות בתודה מראש, דניאל

streetball

New member
בבקשה עזרו לי

אשמח מאוד לתגובות על הודעתי הקודמת תחת הכותרת: "תודה רבה לכולכם" מחר אני צריך להגיש את העבודה ואני אעריך מאוד את עזרתכם ואשמח להחזיר עזרה בכל תחום שאוכל... בתודה מראש, דניאל

RE

דניאל חביבי, שלחתי לך הרבה אתרים .מדוע אינך נעזר בהם?שם תמצא את תשובותיך. למד חבחבי, למד....

למעלה