עזרה בבקשה.

OldRedEyes

New member
עזרה בבקשה.

איך אומרים באנגלית: "שמירה על החוק היא אחד מעקרונות היסוד בהם אני דוגלת". "בצבא שירתתי כקצינת חילוץ והצלה בדרגת סגן." "השתחררתי מהצבא בשל חלומי עוד מילדות ללמוד משפטים". "סולם הערכים שלי". תודה רבה לכל העוזרים.

feldrave

New member
כמה הצעות

Law-keeping is one of my guiding principles I was released from the army to pursue my life-long dream to study law or: I left the army to... My system of values

nutmeg

New member
נדמה לי

שכדי להשתמש במילה discharge כשמדברים על "שחרור בזמן" מהצבא. Left - זה "עזבתי" בגלל סיבות אישיות Released - זה "נתנו לי ללכת" מסיבות לא ברורות

Eldad S

New member
ועוד משפט: בצבא שירתתי

כקצינת חילוץ והצלה בדרגת סגן:
I served in the army as a rescue office, in the rank of lieutenant.​

feldrave

New member
כמובן שהיא לא שירתה כמשרד חילוץ שלם

אלא כ-officer בלבד...

Eldad S

New member
ש*ט ../images/Emo6.gif (וגם קצת עוף על אבן-שושן)

עייפות החומר: ה-r נשמטה לי... מזל ש-feldrave בַּסביבה!
ה-"שיט" מזכיר לי את המילון החדש של אבן שושן, שיצא לא מזמן, במהדורה מורחבת שאליה נוספו כ-6000 ערכים. היום ראיתי את אחד הכרכים, ומצאתי שם לא מעט תוספות, ובהן גם "שיט", מילת קריאה להבעת תסכול וכו'. הייתה שם גם המלה "שפיץ", בתור "חוד" (לדוגמה, השפיץ של העיפרון). אני תוהה: מה דעתכם, האם "שפיץ" במשמעות של "תותח", "קליבר", הוא חידוש די טרי (בתחום הסלנג של הצעירים), או שהמונח רווח כבר זמן רב ואמור היה להיכלל גם הוא כחלק מן הערך "שפיץ"? ואם כבר - הערות נוספות על המילון?

א י ל ה

New member
אפרופו האבן שושן החדש

בדיוק נתקלתי בידיעה הזאת. וואלה, לא מצליחה להחליט אם זה נראה לי נכון או לא נכון, להכניס מילים כאלה למילון ממלכתי כזה. כן, נכון, המילים האלה כל כך שגורות בשפה ובפה הקולקטיבי, ויחד עם זה... בכל זאת... אני לא לגמרי בטוחה שהייתי רוצה לראות "כוס אמק" במילון. לא יודעת, תקראו לי שמרנית. (NOT!) אני דווקא בדרך כלל הראשונה לדבר בעד התפתחות השפה וצמיחתה ושינוייה, אבל, הנה, התחושות פתאום מדברות אחרת. אולי המילים האלה מתאימות למילונים אחרים, מילוני סלנג. ואולי זאת שאלה בפני עצמה, האם צריכים להיות מילוני "שפה תקינה" לחוד ומילוני סלנג לחוד? אוף.

סלנג במילונים

לדעתי צריך לכלול במילון המלא גם מילות סלנג ("לשון דיבור", "המונית"), אך רק את אלה שכבר "התאזרחו" בשפה! למשל- המילים "ביי" ו"יאללה" מופיעות במילון אבן שושן החדש וזה מוצדק ביותר, מכיוון שהן שגורות כבר בפי רוב דוברי העברית. לצערי הרב (רב מאד!) במקום עבודתי כמעט כולם אומרים "ביי" בעת העזיבה. אי-אפשר למנוע זאת כי זה כבר השתרש, גם אצל הסבתות וגם אצל העוללים ("עולל"- מילה "מילונית" מאד...). מצד שני, הביטוי "חבל על הזמן" לא נכלל עדיין במהדורה הנוכחית, ובצדק, מכיוון שהוא די חדש ואולי ייעלם יום אחד מן העולם. יש מאות מילים וביטויים שהיו בשימוש סלנגי בארצנו אך נעלמו מאוחר יותר. למשל- דור הפלמ"ח יצר מילים רבות מאד כאלה, אך חלק גדול מהן כבר אינו בשימוש. אז למה להכניסן למילון? אתן דוגמא אחת- המילה "מעלייש" הופיעה בילקוט הכזבים שייצג את ההווי של דור הפלמ"ח, וגם בשיר מפורסם מאד. אבל, בכל זאת אין היא מופיעה במילון החדש של אבן-שושן, ובצדק. אז יאללה, נלכה לסעוד פת-שחרית ש"חבל על הזמן". להתראות! (לפחות אני עוד משתמש במילה זו...)

ailag

New member
אותי הצחיק

שכל החכמים מגיבים שם כל הזמן על ההתדרדרות של השפה.. וזו בכלל הדּרדרות.

במילון מופיע גם ערך "התדרדרות"!

במילון אבן-שושן החדש מופיעה גם האפשרות השנייה: התדרדרות. ושם מופיעה הפנייה לערך "הדרדרות".נכון שעפ"י כללי הדקדוק התקינים יש להגיד "הדרדרות", אבל בשימוש הלא-תקני רווחת גם האפשרות השנייה. מה לעשות?... יש הרבה דרדרים שמסמלים את ההדרדרות שחלה בשפתנו דהיום.(וגם קוצים, סרפדים, ברקנים, שמיר, שית ועוקץ...)

nutmeg

New member
לדעתי אין טעם

להוסיף מילות סלנג למילון אלא לאחר מבחן הזמן (שעליו גם אפשר להתווכח). למילון נפרד יש מקום, בהחלט. לשמור אותו בספרייה או בבוידעם, להוציא אחרי 20 שנים ולהתפקע מצחוק.

המילון העולמי לעברית מדוברת

של נתיבה בן יהודה ודן בן אמוץ אכן משמש כמסמך משעשע לחלוטין, ומהווה ראי לתקופה שבה נכתב.

Eldad S

New member
אכן, מסמך משעשע למדי.

יש שם כל מיני ביטויים מעניינים שפסו מן העולם; אחד מאלה, לדוגמה, "הלך להביא". המשמעות, למי שרוצה לדעת, "החזיר את נשמתו לבוראו". בהחלט ראי התקופה. אילו אפשר היה לחבר מילון כזה לתקופתנו הנוכחית - זה היה יכול להיות אוצר של ממש!

ryronen

New member
תרגומים קצרים

לפי הסדר: Abiding the Law is a founding value of mine I served in the IDF as a Search and Rescue Officer I was honorably discharged from the IDF in the rank of Lieutenant to pursue my life – long ambition of studying Law My values system

למעלה