עזרה בבקשה..

o a k y

New member
עזרה בבקשה..

אהלן חברים
מה קורה? ני לומד קצת אנגלית בחופש (ממשומע אה
) ויש לי בעייה... יש תרגיל שמלמדים אותך present simple ומתחת יש תרגילים.. אז מה אני אמור לעשות בתרגיל כזה? 1) Mrs Levy ______ (have) one son *בסיפ]ור כתוב שאין לה בנים* אז מה אני אמור לשים שם? Mrs Levy don't have one son ? עוד משפט לדוגמא: 5) I ________ (do) my homework every afternoon מה אני אמור לשים שם? תודה!!! ד"א: יש לי את הספר summer 1 עמוד 23

KOD הרי לך תיקון ופתגם יפה

אם אתה רואה אדם רעב ונותן לו דג, השבעת אותו להיום. אם אתה מלמד אותו לדוג, השבעת אותו לשארית חייו. הווה אומר: למד את העיקרון, לא את התשובה הספציפית. אז ככה: כדי לדעת היכן לשים Don't והיכן לשים Doesn't או do וdoes.... He, she, it משתמשים בdoes... I, You, we, they משתמשים בdo אם אתה מבין את העיקרון הזה, אז קל יותר לדעת מה איפה... זכור שDon't וDoesn't הם קיצור של Do not וDoes not אם אתה מתקשה להבדיל... Rogue מורה נבוכים

אז איפה התיקון?

ואת הכלל הבסיסי של איפה לשים DO ואיפה לשים DOEד אפשר למצוא בכל ספר לימוד...

נכון אבל

אתה רק נתת את התשובה, בלי להסביר את הכלל... מה שהופך את הלימוד לפחות אפקטיבי... האם תפקידנו הוא לפתור בעיות של אחרים או לעזור לאחרים לפתור אותן בעצמם? אפילו הסטייק הגדול ביותר מתחיל בתא זרע אחד קטן... מאו צה-טוּנַה Rogue קומוניסט ידוע...

o a k y

New member
תודה לכם חברים ../images/Emo24.gif

עזרתם לי מאד
ןד"א.. אהבתי את הפתגם

Rogue פתגמן מומחה...

ותמיד שמח לעזור... כי כפי שנאמר שלח לחמך על פני המים וברבות הימים יהיו הרבה דגים שמנים לדוג או משהו בסגנון... Rogue במצברוח חיובי...

o a k y

New member
עוד שאלה אליכםן פורום יקר ../images/Emo13.gif

הכנתי את התרגיילם בחוברת.. אך אני חושש שהם לא נכונים.. תוכלו בבקשה להגיד לי עם עשיתי אותם בצורה נכונה? או שיש ליי משהו לתקן? הנה: 1) Mrs. Levy doesn't have (have) one son 2)We do live (live) in a big apartament building 3)Mrs. Levy's son does work (work) in South America 4)He does teach (teach) Hebrew there. 5)I do (do) my homework every afternoon 6)My sister does study (study) very hard 7)Mes. Levy Dows enjoy (enjoy) talking to me 8)I do visit Mrs. Levy every day. תוודה לכם

ROGUE, רואה מה עשית?

אם אתה צריך להשתמש בפועל בזמן הווה פשוט, אתה לא אמור לשים DOES או DO לפניו, אלא אם כן זה משפט שלילה! עבור I, YOU, THEY ו-WE אתה משאיר את הפועל בצורתו הרגילה ועבור HE,SHE ו-IT אתה מוסיף S בסוף הפועל, למשל המשפטים שלך: 1)נכון. 2)we live in a big apartment building(בלי DO). 3)mrs. levy's son works in south america. 4)he teaches hebrew there. 5)נכון. במקרה זה DO הוא הפועל- והרי לא הוספת לפני עוד DO, נכון? כדאי שתלמד מהמשפט הזה את מהות ההווה הפשוט. 6)my sister studies very hard(במקרה של מילה המסתיימת ב-Y ולפניה *לא* אות אהו"י, יש להוסיף עבור HE SHE ו-IT סיומת IES ולא YS). 7)mrs.levy enjoys talking to me. 8)i visit mrs. levy every day.

למה תמיד מאשימים אותי בהכל?

זה לא אני שעשיתי את זה... זה היה האיש עם הזרוע האחת... ההוא עם הצלקת... הפרש חסר הבוהן השמאלית... המומיה של תות הלך-המון שהתפגרה במהלך אימונים למירוץ 20 קילומטר בהליכה מהירה.... הרוח רפאים של גראנט... אליהו הנביא... העיקר לא אני... אני מכחיש את הטענות מכל וכל... מה זאת אומרת אני נראה כמו חתול שנתפס עם שמנת על השפם
Rogue מחליף את שי קווי-זהב בתור המכחיש הסדרתי

ותרגומו...

עבור אלה שלא חברים בפורום מאו צל-טונה: טוב אביר אפל אחד ביד, משניים על משאית מלאה כבשים, תרנגולות ומחבלים מתאבדים... ועל כך נאמר: All the adds, subtructs או איזה תרגום מטופש אחר לפתגם מפגר... Rogue ואבירי השרפרף המרובע...

יש לי שאלה אליך:

האם נשאר לך משהו מהאצבע, או שמצצת כבר את כולה? <אם מישהו לא הבין, שיודיע לי, כי אני לא רוצה שיבינו אותי לא נכון>.

HoNeY14

New member
בהתחלה חשבתי שיש לזה פן מיני../images/Emo175.gif

אבל לאחר התעמקות במשפט הבנתי את המסר

o a k y

New member
זה מכוון אליי?

אז אני מצטער כתבתי הרבה.. אתם לא מורים או משהוץ.. רק רציתי לבדוק עם אני בכייוון. זהו. מצטער עם הפרעתי לכם.

../images/Emo5.gif לא, סליחה, לא הבנת...

זה בכלל לא כוון אליך... עד כמה שאני מבין, חלק ממטרת הפורום היא לעזור לאנשים עם בעיות באנגלית... אז אתה בסדר גמור... לא הפרעת... אנחנו נהנים לעזור... הלא מבין הזה כוון אל היציאה של KOD כלפי... עדיין לא הצלחתי להבין למה הוא מתכוון כשהוא שואל אותי אם לא מצצתי את האצבע שלי עד תומה... Rogue נבוך אבל גם מורה נבוכים

למעלה