עזרה בבקשה

bbraun

New member
עזרה בבקשה

שלום לכל הנמצאים! שמי בראון בתשבע ואני מחנכת כיתה ו 1 בביה"ס יאנוש קורצ´אק בירושלים לאחר שקיבלתי את הנתונים ואת התוכנה FTP הכנסתי את האינדקס שלי האתר עולה יפה. את המשכו אתן לתלמידים לערוך בעזרת ארכנופיליה דף לכל תלמיד עם קישור בדף הבית. נא יעצו: א. איך שומרים כל כך הרבה קבצים? באותה תיקייה? האם צריך וכדאי לכל ילד בנפרד כי הם מוסיפים כל מני תמונות? לאחר מחשבה נוספת רציתי לאפשר קישור על מנת להכניס גם תכנים בנושא ארצות הים התיכון. צירפתי קישור לדף HTML ואצלי במחשב הקישור עובד באופן תקין. אך הקובץ המקושר צירפתי לתיקייה נוספת ב FTP ושם זה לא עובד לצערי. סיפור ארוך אשמח לתשובה קצרה וקולעת תודה מראש בת שבע בראון בנוסף - לא הצלחתי לצרף את האינדקס או את ה FTP של האתר

שלומי

New member
אז ככה....

כדאי למנות מספר מצומצם של תלמידים שיהיו אחראים על העריכה\הבנייה. צריך ליצור (לפני שבונים דפים)תיקיות מתאימות לכל סוגי הקבצים שיהיו בדף -תקייה לתמונות, לקבצי וורד, לקבצי אופיס אחרים וכיו"ב. את הקישורים את חייבת לעשות באנגלית-ללא רווחים או עם שימוש בקו תחתון מפריד.השרת אינו מכיר את הכוננים במחשב שלך ולכן נוא אינו מציג את החומר. עניין האפ טי פי אינו רלוונטי כאן מאחר והוא נוגע לאופן העלאת הקבצים ולא ליצירתם.

bbraun

New member
אז מה? אז מה? - לצערי - לא ככה

שלומי שלום! תודה על ההסברים. אם הבנתי נכון אני אמורה ליצור תיקייה לפי סוגי קבצים??? אשמח אם תסביר לי איך לאגן את הקבצים בדיוק. האם בשביל האתר הקטן שהעלתי עתה אני צריכה בעצם לפרק את התיקייה ולעשות ממנה מספר תיקיות ולקשר בין כל הקבצים?
מכאן שהשלבים הם: ארגון הקבצים שלי בתיקיות לפי סוגי קבצים. הוספת קישורים לפי התיקיות ומקומות הקישורים בתיקיות. העלאה לFTP לפי אותו מבנה? ??

שלומי

New member
זה יותר פשוט מפשוט....

ראיתי כבר אתרים שאנשים בנו - הקבצים אינם מאורגנים בתיקיות והכל שפוך על השרת. לעומת זאת כבר בשלב הראשון בבניית אתר יוצרים תיקיות מבנה: תקיית מסמכים תקיית תמונות -אפשר לחלק אותה גם לתת תיקיות לפי כל דף -לפי סוגי תמונות-לוגואים, כפתורים, תמונות רקע...... תיקיית זיפים תיקיית קבצי מוזיקה -אם יש. אפשר גם לחלק אחרת: תיקייה לכל דף שאת בונה המכילה את כל הקבצים הרלוונטים(הכל בתיקייה אחת. לא חשוב ממש איך עושים זאת-העיקר שהשרת ימצא את הקבצים ויקשר ביניהם.שלכל קובץ יהיה קישור נכון. לגבי אפ טי פי: מתחברים לשרת, מסמנים את הסיפרייה הראשית\התיקייה הראשית ומעבירים.לא צריך להעביר תיקייה תיקייה-לזה נועד האפ טי פי. כמו שהסברתי מסמנים ומעבירים, הולכים לעשות קפה, שירותים, לבדוק אם הדוור הגיע....(כמו שעושים בפרסומות). כשחוזרים הכל עבר(בהנחה שלא היתה בעיה בלתי צפוייה בדרך. מקווה שעכשיו יותר ברור.

bbraun

New member
תודה על הסבלנות. קלטתי! ../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

bbraun

New member
משוב

שלומי שלום אשמח אם תוכל להציץ ולאמר לי מה דעתך. תודה בצת 7

למעלה