עזרה בבקשה...

arana1

New member
אוטיסט הןא אוטיסט גם לפני או בלי אבחון

אבל יתכן ותופתעי לשמוע שלא כל הפתרונות שתינוקות הוגים הם בהכרח הכי נכונים וטובים או מוצלחים,
וזה בדיוק המקום שבו אנשים בוגרים שצברו עם השנים מעט יכולת הפשטה והכללה שעדיין אין לפעוטות אמורים לנסות לממש את אחריותם.

למשל,מאוד מאוד יתכן שאוטיסט זקוק למשקל או למעיכה בדיוק מאותה סיבה שהוא זקוק להמון תנועה,בשביל לפצות על התחושה שהוא אינו מורגש ואינו נראה,שזו תחושה שכמובן מאוד נפוצה אצל אנשים עם מבנה זהות חריג מהממוצע.
האוטיסט חש חוסר ממשות,הביטוי הפיזי של זה זה אבדן תחושת גוף,לחץ ממושך מחזיר אותה אבל הוא לא נוגע במקור הבעייה ולכן לא מספק פתרון מקיף ובר קיימא,כזה שיבסס תשובה מערכתית,בשביל זה קיימות מערכות בריאות וחינוך ומשפחה,בשביל לתמוך בגישות מקיפות ועמוקות מעבר לטריק כזה או אחר שיקל על הסימפטום החיצוני של בעייה עמוקה.
ברגע שהפתרונות נשארים ברמת הטריק אנחנו מחמיצים את הגישה למהות,כזאת שתפתח הזדמנות לקיום נוגע ועשיר באמת.

גם מזוכיזם מהווה פתרון לבעייה קיומית אמיתית,השאלה אם הןא פתרון מספיק טוב ומקיף.
אותי חוסר היכולת של גרנדין לחוות חיבוק ומגע הרבה יותר מעניין מהמכונה שהיא בנתה,הנסיון לספק גם לחריג השתקפות נאותה הולם בעיני יותר מפתרונות שטחיים לבעיית העדרה.

מצטערת הטיפולים שעשיתי לילד שלי לא היו

זריקת הרגעה הם היו ארוכים ומתישים
הם היו תחת הדרכה רצופה של מרב"ע שמתמחה בתחום היות שעשיתי אותם גם בגן אחרי שהמרב"ע תיצפתה בגן הטרום חובה היא החליטה בצדק שדוחים את הטיפול עד שתתחלף הגננת ורק בגן חובה עם גננת מכילה התחלנו את הטיפולים .

קשיים בעיבוד החושי ניתנים לטיפול חלקי ובהחלט כיום בכיתה ז' יש לי ילד הרבה יותר מאושר וחי בשלווה עם הגוף שלו מאשר בגן .

אלו שיטות מאוד מאוד מרגיעות ולא כפויות ממליצה לך לקרוא את הילד הלא מתואם אולי תבין קצת יותר על מה אני מספרת כאן

arana1

New member
הדרכה צמודה של מרב"ע לא מהווה תוו איכות

וההתמחות של המומחים בסך הכל מחדדת את צרות מוחם

קשיים בעיבוד חושי קיימים,וישלהם סיבות רבות,וברור לחלוטין למה רוב הספרות ורוב העמדות בנושא מבוססות על גישה שמנסה לתאם ולהתאים את ילד רק לקצב מאוד מסויים
לדעתי זו טעות מאוד קשה שגם עלולה להביא לפגיעה מאוד קשה בהתפתחות ובזהות

חבל שאין מי שישאל עם מה בדיוק הילד אמור להיות מתואם ולמה
הרבה מהקשיים בעיבוד החושי נובעים בדיוק מהנסיון הבלתי פוסק להתאים את הילד לקצב ולמבט שפשוט לא מתאים לו מלכתחילה
ויש סיבה מאוד טובה לכך שאוטיסטים לא מתאימים לקצב המקובל
הנסיון להאט או להאיץ אותם לקצב הממוצע סופו שיפגע בכולנו
ולשווא

schlomitsmile

Member
מנהל
אור בעיניים של הילד זה תו איכות
זה אולי נראה מבחוץ מבהיל,
כי זה לא נורמלי שילד ילבש ווסט עם משקולות,
אבל יש ילדים שדוקא הלא נורמלי עושה להם טוב.

schlomitsmile

Member
מנהל
לאפשר לבנאדם להרגיש טוב יותר זה לא לנרמל אותו כשהילד מבקש את זה,
כשעיניו אורות והוא מראה /אומר שזה עושה לו טוב,
מדובר על לתת לו מענה לצורך אמיתי שלו,
ממש הכי לא לנרמל אותו.
לא לתת לו את זה כשהוא מבקש
זה כמו לאסור עליו להסתובב או לנפנף
רק כי מישהו אחר מרגיש לא נוח עם המראה.

בעיניי זה לא נירמול

זה לנסות להתגבר על בעיה שצצה באמצעות כפית הילד על מנת שלצוות יהיה יותר נוח..

רבק, אתה מעצבן אותי!

אם אתה לא זקוק לזה ולא היית זקוק לזה כילד, זה לא אומר שילדים אחרים לא זקוקים לזה.
הבן שלי בנה לעצמו מצבים מוחצים ואני כעסתי עליו ושפטתי אותו, כי הוא עשה את זה מחומרים לא מיועדים לזה וכי זה היה נראה לא נורמלי.
אז למנוע ממנו את סיפוק הצורך - זה לנרמל. לתפור ווסט או כרית כוכב או סמיכה כבדה - זה לאפשר!

arana1

New member
ואת אותי

אני לא כועס ולא שופט ילד שבונה לעצמו פתרונות חריגים,הפתרונות שאני המצאתי בילדותי חרגו גם מאלה שאת מספרת כאן,
לא המוזרות מרתיעה אותי אלא חוסר ההתייחסות למקור הבעייה,העדר הנסיון לאיתור מקורו של הצורך.

אין לי מושג למה את ואחרים חושדים כל הזמן שהטעם לאי ההסכמה שלי הוא שונות כזאת או אחרת מנסיוני,לדעתי את מבלבלת ביני לבין נ"ט,הם עושים את זה כל הזמן,אני לא,וזו אחת הסיבות המרכזיות לבעיית תחושת האינות האוטיסטית,שהכבדה אינה הפתרון ההולם לה בכלל.

את יודעת מה אני עושה במקום

כל 4 5 שעות לוקחת קרם ועושה מסג' לילדה בכל הגוף זה גם זמן אייכות שלי ושלה וזה גם מרגיע אותה היום היא כבר בעצמה יודעת כשהיא צריכה את זה היא לוקחת את הקרם ואוחזת בידי ומובילה אותי לחדר, המסג' הזה נותן מענה לוויסות שהיא צריכה וגם יוצר אינטימיות ביני לבינה.

arana1

New member
מגע חם ונעים ואנושי במקום חפץ קר,מנוכר וכבד

גם לא בטוח שנכון להתייחס לצורך במגע אנושי כאל צורך בוויסות חושי
איכשהו נראה שגם כאן ה"רפואיזציה" של החברה,שלא במקרה גם מבטאת צרכים אנושיים בסיסיים דרך מונחים תעשייתים ומכנים כמו "וויסות" ,משרתת בעיקר אם לא רק את האינטרסים של הפסיכופאטים מהאקדמיה וקצת פחות את אלה של האנושות

סתם לא קשור,או שכן,היום קראתי רשימה על פסיכיאטר וחוקר מאוד ידוע ונחשב שנחשב כמומחה לפסיכופאטים והצליח למצוא את תבנית אופיינית לפעילות ולמבנה המוחי של הפסיכופאט
וקרה שיום אחד השתרבבה בטעות סריקת המח שלו למעבדה ולמחקר שעליו הוא עבד
מתאר לעצמי שכולם כאין יכולים לנחש את הפאנ'ץ ליין של הבדיחה
אלא שזו לא בדיחה אלה סיפור אמיתי

אתה צודק אני גם לא אוהבת את השימוש במילה

וויסות אבל זה המונח שמכירים אשמח אם תיתן לי מילה נחמדה יותר.

מזעזע.!

כל דבר שלא מאפשר לילד חופש פעולה עצמאי , מנוגד לחוק ועל תקנות משרד החינוך וזה כולל את שיטת ההולדיינג,
וזה לא משנה אם לילד נעים {הוא מדבר ויכול לשתף אותך אם זה נעים לו?} כל דבר שמגביל את חופש הפעולה של ילד
הוא אסור באיסור מוחלט ולא משנה כמה תירוצים יפים יביאו לך כאן..
עליך להגיש תלונה דחופה ויפה שעה אחת קודם!

גם אני נגד הולדינג

יש הבדל בין להחזיק ילד / לקשור אותו לכיסא או לעזור לו , בשימת ווסט כבד או משקולות של רבע קילו על הרגליים / ידיים עדיין הילד חופשי ולא כבול לשום דבר הוא יכול לרוץ , לקפוץ לעשות ספורט איתם

אני מסכימה איתך אם לילד יש חופש פעולה

אבל פותחת השרשור שאלה במפורש האם זה מקובל על מנת שהילד לא יוכל לרוץ, אז הבנתי שהילד כבול ואין לו חופש פעולה לעשות מה שהוא רוצה.

ההנ היא במפורש שואלת

האם מקובל לעשות את הפעולה על מנת למנוע ממנו - ציטוט"לשים על הילד משקולת (כמו ששמים על הרגל בזמן הליכה) בזמן מפגש בגן כדי שהילד לא יקום באמצע המפגש???

oritpe20

New member
שלום חברים ותודה על העזרה

אני ממש לא מעבירה ביקורת על כל סוג של עזרה לילד בכל צורה שמקובלת על ההורים שלו, אבל לילדים שלי אין שום בעיה גופנית, לפחות לא כזאת שהגן או המכון להתפתחות הילד אמרו לי.

הכוונה היא ממש פשוטה, אם הילד לא יכול לשבת במפגש של הגננת היא פשוט שמה לו, בהסכמתו עד כמה שהבנתי מהסייעת (או שלא...) את המשקולת על הירכיים, זה לא שהוא לא יכול לזוז או לקום אבל בכל זאת זה דבר לא נעים ולדעתי לא טבעי...
אני חושבת שיש צורך שהגננת תתאמץ קצת יותר כדי להשיב ילד בכיסה, גם אם הוא על הספקטרום האוטיסטי במקום להניח עליו משהו, גם היא הוא שוקל רבע גרם.

פשוט חשבתי שאולי אני טועה וזה משהו שמאוד מקובל בגנים האלו.

ודרך אגב, התאומים שלי בגן התפתחותי דרך העירייה ולא פרטי.

למעלה