לדעתי את צריכה לבקש הסבר מהגבבת
ולהבין הבדל בין רצון לקבע לבין מתן מענה לצורך סנסורי
הראשון הוא בלתי נסבל בעליל ואת צריכה לאסור על הגן להשתמש בו
השני - עזרה, גלגל הצלה בעולם הגועש שלנו.
לדעתי, העניין גם בזה שהבנים שלך בגן התפתחותי ולא תקשורתי. לדעתי הצוות יותר מיומן ומכוון לעבודה עם בעיות בוויסוט חושי, הקושי די נפוץ אצל ילדים "עם בעיות התפתחותיות", וזו הדרך שהם יודעים. זו הסיבה שאני תמיד מעדיפה גן תקשורתי על כל גן חינוך מיוחד לא יעודי.
אני לא מסכימה איתך לגבי שהגננת תתאמץ להושיב ילד בלי עזרים חיצוניים: חלק מהילדים לא מרגישים טוב עם לשבת בזמן ריכוז, בין אם הגננת תתאמץ יותר או פחות, וחלקם פשוט לא מסוגלים. השאלה
שלי האם יש
צורך
להושיב ילד שלא נעים לו לשבת או לא.
ועוד דבר אחד: אני מתנצלת אם זה נשמע לך ביקורתי, אבל לדעתי אוטיזם זה שוני ניירולוגי, הוא מתבטא גם בגופני, אנחנו רק לא תמיד מבינים שהתנהגות כזו או אחרת נובעת מתחושות פיזיות.
ואחרון: לדעתי מה שמרתיח אותך וכמה מתנגדים פה זה "משקולת". עצם הקונצפט... זה מזכיר לי שלפני כשבוע-שבועיים היה פה שירשור "האם לגדל ילד אוטיסט זה תמיד סיוט" או משהו כזה. אז אחת המשתתפות אמרה שהכל תלוי בזוית ראיה, ותיארה בתור דוגמה את האקט המיני במשפטים טכניים, ציינה כמה עובדות אמת, כשכל התיאור לא היה אפילו קרוב למה שזה באמת (פרט לאחוז נמוך של מקרים מאד מצערים...)
אז אם זה לא היה משקולת, אלא איזה חפץ נחשק על ידי ילדון בן 4? והגננת היתה מציגה את זה כפרס? האם היית מרגישה אותו דבר?