עזרה בבקשה...

arana1

New member
צודקת,זה כל כך פרימיטיבי וטיפשי

ומצביע על חוסר יכולתה של הגננת להבין ולחוש את הילד וצרכיו

לילד קשה לשבת במקום אז נשים עליו משקולת
נשמע כמו בדיחה גרועה במיוחד על מערכת החינוך ועל הדרך הרדודה בטירוף שבה היא מתייחסת לילדים

arana1

New member
העצבים הם לא חלק מהגוף ?

כי היה נדמה לי,כנראה בטעות, שהם כן,וממש הגיע הזמן להפסיק עם הקטע של השימוש ב"חוסר וויסות חושי" כאילו היה הסבר למשהו, חוסר וויסות חושי זה לא הסבר לכלום אלא דבר שדורש הסבר,דבר שנובע ממשהו
מתישהו אנשים אמורים להבין שתוצאה לא מסבירה סיבה אלא שזה אמור להיות להיפך
קצת הגיון עדיין לא הרג אף אחד

TikvaBonneh

New member
זה לא מסביר כלום, זה שם לאוסף סימפטומים.

ולא, בעייה נירולוגית אינה בעייה גופנית בד"כ. למשל דיסלקציה היא בעיה נירולוגית, ואין לה סימפטומים גופניים.

arana1

New member
בוודאי שיש לה,גם המח הוא חלק מהגוף

והחיווט השונה במח הוא "סימפטום" גופני
ואם חוסר וויסות חושי הןא רק שם לאוסף מאפינים אז למה את ואחרים מביאים את זה כהסבר למשהו?
מקווה שאת מבינה למה זה כל כך בעייתי
כי מה שקורה זה שגננות מסוג זה ,שהן לצערנו הרוב,לא טורחות בכלל להתמודד עם הצרכים של הילד כי סימפטומים זה לא משהו שזכאי להתמודדות בין אישית הגונה ורגישה אלא רק לנסיון לרפא אותם,ומכאן גם מגיע הטמטום והגסות שלא תאמן המוצגת כאן כאילו הייתה פתרון למשהו

מסכימה איתך

אין כזה דבר חוסר ויסות חושי, זה מגיע בהחלט מחוסר הבנת הבעיה שקוראים לה חוסר ויסות תחושתית,
זה מגיע מדבר מאוד מורכב שצריך להבין אותו, הרבה מעבר לבעיה נוירולוגית.

את צודקת

הגננת אמורה למצוא דרכים יותר אנושיות על מנת שישב במפגש וזה ממש לא משנה אם הוא רוצה בזה או לא.

לדעתי את צריכה לבקש הסבר מהגבבת

ולהבין הבדל בין רצון לקבע לבין מתן מענה לצורך סנסורי
הראשון הוא בלתי נסבל בעליל ואת צריכה לאסור על הגן להשתמש בו
השני - עזרה, גלגל הצלה בעולם הגועש שלנו.
לדעתי, העניין גם בזה שהבנים שלך בגן התפתחותי ולא תקשורתי. לדעתי הצוות יותר מיומן ומכוון לעבודה עם בעיות בוויסוט חושי, הקושי די נפוץ אצל ילדים "עם בעיות התפתחותיות", וזו הדרך שהם יודעים. זו הסיבה שאני תמיד מעדיפה גן תקשורתי על כל גן חינוך מיוחד לא יעודי.
אני לא מסכימה איתך לגבי שהגננת תתאמץ להושיב ילד בלי עזרים חיצוניים: חלק מהילדים לא מרגישים טוב עם לשבת בזמן ריכוז, בין אם הגננת תתאמץ יותר או פחות, וחלקם פשוט לא מסוגלים. השאלה שלי האם יש
צורך
להושיב ילד שלא נעים לו לשבת או לא.
ועוד דבר אחד: אני מתנצלת אם זה נשמע לך ביקורתי, אבל לדעתי אוטיזם זה שוני ניירולוגי, הוא מתבטא גם בגופני, אנחנו רק לא תמיד מבינים שהתנהגות כזו או אחרת נובעת מתחושות פיזיות.
ואחרון: לדעתי מה שמרתיח אותך וכמה מתנגדים פה זה "משקולת". עצם הקונצפט... זה מזכיר לי שלפני כשבוע-שבועיים היה פה שירשור "האם לגדל ילד אוטיסט זה תמיד סיוט" או משהו כזה. אז אחת המשתתפות אמרה שהכל תלוי בזוית ראיה, ותיארה בתור דוגמה את האקט המיני במשפטים טכניים, ציינה כמה עובדות אמת, כשכל התיאור לא היה אפילו קרוב למה שזה באמת (פרט לאחוז נמוך של מקרים מאד מצערים...)
אז אם זה לא היה משקולת, אלא איזה חפץ נחשק על ידי ילדון בן 4? והגננת היתה מציגה את זה כפרס? האם היית מרגישה אותו דבר?

את לא טועה

זה מרגיש לא נוח ופרימיטיבי אני לא הייתי מסכימה בשום אופן שיעשו את זה לבתי וכפי שהבנתי ממך את גם לא ידעת על כך מה שהופך זאת לחמור עוד יותר, כנראה שהגננת מחפשת חיים קלים.

alonaken

New member
לדעתי הגבלת תנועה של ילד עלולה להזיק לו

אם היא נעשית על ידי אדם אחר ומדובר במצב לא מסוכן (זה לא שהוא רץ לכביש או מנסה להרביץ למישהו...) - זה משהו שעלול לגרום לילד נזק גופני. כי אם הגוף שלו זקוק לתנועה צריך לאפשר לו אותה, במיוחד בגיל כל כך צעיר.

לא נשמע לי אמין שהגננת אומרת שזה בהסכמת הילד. הרי זה האינטרס של הגננת שהוא ישב בשקט, לא האינטרס של הילד (ממתי ילד בגן אמור להבין את החשיבות של לשבת ללא תנועה בזמן מפגש?)

את צודקת מאוד בתחושה שלך, ולא משנה אם זה מקובל בגנים או לא - בכל מקרה לשים על ילד משקולת או חפץ כבד כדי להגביל את התנועה שלו זה לא משהו שאמור להתרחש בגן ולא משנה איזה סוג של גן זה.

זה מזעזע בעיניי

ומה ילד קטן מבין... הוא סומך על המבוגרים ויש להם כוח שכנוע כך שבקשר להסכמתו או אי הסכמתו...
מעבר לכך בראייה רחבה יותר לא לזוז זה כל כך לא טבעי לגוף ול'אוטיסטים' יש אינסטינקטים כל כך טובים בהקשר לכך שכלל האוכלוסייה יכולה ללמוד ולסגל לעצמה
אין כאן שאלה של מקובל או לא מקובל זה מעשה שלא ייעשה... שהגננת תשים על עצמה משקולות

למעלה