עזרה בבקשה....

../images/Emo50.gif בניתוח ../images/Emo24.gif

שיעבור מהר וקל
ואח"כ החלמה מהירה וקלה

maayan1929

New member
אני בשוק חיי

לפני כמה דקות התקשר אלי ד"ר קריסי שאמור לנתח אותי ביחד עם ד"ר גולדשמיט והודיע לי שלא מאשרים להם לנתח אותי ולכן הניתוח לא יתקיים. אני בהלם אין לי מושג איך לעכל את הדברים, כל הסופ"ש אני רק "עובדת" על עצמי...הרגשתי שנגמר לי האוויר. התקשרתי לאסותא ולכללית ולאף אחת מהם אין תשובות לתת לי..... יש לכן עצה לתת לי, זה קרה למישהי? מה אני אמורה לעשות עכשיו???

maayan1929

New member
לפי מה שהבנתי

בגלל שד"ר גולדשמיט לא עובד עם אסותא הם לא מוכנים שהוא ינתח שם, וד"ר קריסי לא הסכים לנתח אותי לבד. ד"ר קריסי הפנה אותי לד"ר סוריאנו ועכשיו אני מחכה לתשובה שלו מתי הוא יוכל לנתח אותי. מי היה המנתח שלך? אני כבר ממש מיואשת!

ואת זה לא ידעו עוד קודם???

ממש מעצבנים
מקווה רק שלא תצטרכי לעבור שוב את כל הפרוצדורה של תור לפני ניתוח ואח"כ שוב להמתין לניתוח. יש לך ביטוח פרטי? אני נותחתי בציבורי: בפעם הראשונה בבלינסון ע"י ניטקה ובפעם השנייה בתה"ש ע"י שטוקהיים וזולטי

זהבה240

New member
מה הוא אמר מה הסיבה?

מה הוא אמר לך? מה הסיבה שבגללה לא מאשרים להם? האם הם הפסיקו לעבוד עם כללית מושלם? גם בכללית מושלם האם שאלת את מחלקת הניתוחים למה הם לא מאשרים את הניתוח? ומה אמר לך הרופא מה זאת אומרת שרק יום קודם מודיעים לך? האם דיברת בכלל עם כללית מושלם קודם לניתוח או שנתת רק לרופאים לסדר את הכל? אל תילחצי. את צריכה לברר גם עם הרופא וגם עם כללית מושלם: 1. מה הסיבה המדויקת שבגללה לא מאשרים את הניתוח (רצוי לדרוש את הסיבה בכתב מכללית מושלם) 2. מתי את סידרת (אם את סידרת וקבלת בעצמך את האישור) או מתי הרופאים סדרו את הניתוח עם המושלם. כלומר, תנסי בעדינות לברר האם זו רשלנות של הרופאים שלא סדרו את זה בזמן או שהיה אישור ופתאום בטלו אותו. מאוד מאוד חשוב שתקחי נשימה עמוקה ותבדקי באופן רציונאלי ורגוע את הענין. אם היה אישור ויום קודם לכן בוטל אז יש לך קייס (תלוי כמובן מה קרה באופן פתאומי שביטל אותו) לתבוע או לפחות לאיים בתביעה על המושלם ואז רוב הסיכויים שהניתוח יאושר. 3. אם הרופאים התרשלו ולא סדרו את הענין קודם לכן אז יש להם מחויבות כלפיך. תנסי לחשוב שהכל לטובה. הניתוח הרי יתבצע בסופו של דבר. אז אולי בעתיד יתברר שהעיכוב היה לטובה. זה גם יתן לך זמן יותר לעכל את האנדו' ולהפחית את החרדה שהיתה לך קודם לכן. תבררי את הדברים הללו ותכתבי לי (גם במסר) ואני אנסה לעזור לך בבירור וכתיבת התלונות וכו'. זהבה

זהבה240

New member
תיקון התשובה הקודמת

רק עכשיו ראיתי שכבר כתבת מה הרופא אמר לך. זו בפירוש רשלנות של הרופא שקבע איתך את התור לניתוח. הוא לא ילד קטן , האם הוא לא ידע שאי אפשר להכניס לניתוח בבית חולים רופא שלא עובד עם בית החולים. הרי אין לבית החולים ביטוח על הרופא הזה ,ואם תקרה תקלה בית החולים לא יהיה מכוסה. כל רופא פשוט יודע את הדברים הללו (גם כל אדם אינטילגנטי שמבין קצת בנושאים רפואיים- וזה בטח הוא מבין). אז הוא לא ידע מראש או לא שאל מראש את גודשמידט אם הוא עובד עם אסותא? רק יום קודם לכן הוא שאל אותו? זו אחריות שלו למחדל הזה והוא חייב לך. הוא בכלל התנצל על הטעות שלו? ב. האם יש לך ביטוח פרטי? ג. יש בניתוח רופא ראשי ורופא עוזר. לפי מה שאני מבינה קריסי הוא העוזר. כי סוריאנו בטח משחק כינור ראשון, ואני מניחה שגם גולדשמידט. אז למה את צריכה להיות בטיפול פרטי ולדבר רק עם הרופא המשני? הרופא הראשי הוא זה שאמור להיות הרופא שלך ולטפל בך, ולהגיד לך מה הוא מתכוון לעשות וכו'. ג. גודשמידט עובד בבילנסון , אם את בקופת חולים כללית (שבילינסון שייך לה) , אם גם קריסי שם, אז הם חייבים לך, ואת יכולה לדרוש שינתחו אותך בבילינסון. זהבה

maayan1929

New member
הכל קרה מאוד מהר

ביום שלישי האחרון הוחלט על הניתוח ואני רציתי שיעשו אותו כמה שיותר מהר, הם אמרו לי שהם יטפלו בהכל. לא ידעתי מי הרופא הראשי ומי העוזר, פשוט ד"ר קריסי היה יותר זמין אלי. אני לא בטוחה ב- 100% מה קרה שם אבל זה מה שהצלחתי להבין מתוך כל הבלבול. ד"ר קריסי אמר לי לפנות לד"ר סוריאנו ולבדוק אם הוא יוכל לנתח אותי ואם הוא לא יוכל אז הוא יעשה את כל המאמצים לדאוג שינתחו אותי כמה שיותר מהר בבלינסון ושהוא ידאג שיהיה שם מנתח בכיר. אני יודעת שבבתי חולים ציבוריים התורים הם ארוכים ואני לא רוצה לחכות, ויותר גרוע זה שאי אפשר לדעת מי ינתח אותך. אין לי ביטוח פרטי, רק המושלם, למה צריך ביטוח פרטי? ד"ר סוריאנו אמר שהוא יבדוק את התיק שלי וידבר איתי מחר, אני מקווה שהוא יוכל לנתח אותי עוד השבוע או שבוע הבא. הבנתי שהוא ממש מומחה בתחום ושהרבה בנות כאן נותחו אצלו. מעיין

אם אין לך ביטוח פרטי

קחי בחשבון שבפרטי הניתוח יכול להגיע גם לסכומים של 16,000 ש"ח. וזאת במידה והמנתח לא נמצא ברשימת המנתחים שבהסדר עם המושלם. תרימי טלפון מחר למושלם ותבקשי שיפקססו לך את הרשימה של המנתחים איתם יש להם הסדר. נכון ללפני שנה סוריאנו לא היה איתם בהסדר.

זהבה240

New member
לא להיחפז

עד כמה שאני זוכרת מהביקור שלי אצל סוריאנו , הוא אמר שעם הכללית הוא מנתח בהרצליה מדיקל סנטר ולא באסותא. אבל תחכי לתשובה שלו. אם לא, אז כמו שהציעו לך תקבלי את רשימת הגניקולוגים המורשים על ידם לניתוחים ואז אפשר לראות מי מהם מומחה בתחום. בטוח שיש. אל תהיי בלחץ, אני מבינה שאת כבר רוצה לגמור עם זה. אבל 'החיפזון הוא מהשטן'. העיקר שהניתוח יעבור בשלום ויצליח. ואם צריך קצת עוד לעבוד על זה, אז אין מה לעשות. את לא תהיי יותר חולה בגלל שיעבור עוד קצת זמן עד הניתוח. זה כבר לא משנה. תשתדלי בינתיים להינות מהחיים. ובקשר לניתוח עצמו, תקראי את כל ההפניות עם הדיווחים על הניתוחים שהבנות עברו. בסך הכל, כאבים איומים אין. סבל נוראי אין. לי זה מאוד עזר. ובמקרה שלי, התגובה לאחר הניתוח עוד היתה הרבה הרבה יותר קלה ממה שעבר על רוב הבנות האחרות. חוץ מבחילה וסחרחורת בשעות הראשונות שאחרי הניתוח, כמעט ולא היה כלום. לא לקחתי אפילו אקמול. לא היה צורך בכלום. אז תנשמי עמוק ותראי את כל המכשולים כסימן טוב לעתיד, אולי דווקא ככה זה היה צריך לקרות. זהבה

מוכר ולא חביב../images/Emo32.gif

קרה לי לפני כמה חודשים ואני מצרפת לך קישור לסיפור שלי. אצלי דחו את הניתוח בסופו של דבר ליוני, וסוריאנו ניתח אז לפחות משהו טוב אחד יצא מזה אבל זה עדיין מרגיז.
ואני מבינה אותך לגמרי.

ר ו מ י ה

New member
אכן שוק לא קטן ../images/Emo201.gif

לי בזמנו, מספר ימים לפני הלפרוסקופיה הראשונה שלי, נדחה הניתוח בשלושה חודשים, אם כי מסיבות אחרות (האנדו' שלי היה חמור וכבר הורגש ואפילו נצפה בבדיקה ידנית ולכן הוחלט לשלוח אותי לדיכוי מאסיבי לפני ניתוח). אני זוכרת את התדהמה שאחזה בי ובעיקר את האכזבה האיומה והתחושה ששום דבר לא הולך. אני יודעת שהתסכול ענק ואת מבוודאי מרגישה שאת נלחמת ביותר מידי חזיתות, אבל אני מקווה שפתרון ימצא במהרה. מה שאני מציעה הוא להתקשר לכללית CALL ב-* 2700 ולבקש את רשימת המומחים איתם הם עובדים. יש שם כמה רופאים מצויינים. למיטב ידיעתי ד"ר סוריאנו אינו נכלל בהסדר הכללית ואם אין לך ביטוח פרטי מדובר בהוצאה של אלפי שקלים. בכל מקרה, ברגע שתהיה לך הרשימה תוכלי להתייעץ איתנו. חיבוק גדול

optimit13

New member
מוזר מאוד מה שקורה כאן...

יש לי מידע מאוד חשוב שעליך לדעת ולעוד בנות שזה רלוונטי עבורם ..גם לי הודיע המנתח 3 ימים לפני הניתוח שפתאום אסותא לא מאשרת לו לנתח מטופלות שמבוטחות עם קופ"ח כללית. אני גם הייתי בהלם. זה היה ביום חמישי אחה"צ וביום שני הניתוח. אני הבהרתי למנתח שאין דבר כזה, אני קיבלתי חופש מהעבודה, בעלי לקח חופש מתוכנן, אי אפשר לעשות דבר כזה!! הוא אמור לדעת מראש אם יש לו אישור. בכל מקרה, מסתבר שה"חסימה" של אסותא גם באה לו בהפתעה. זה קרה בתחילת דצמבר! אין שום סיבה שזה יקרה שוב ושוב..יש פה משהו מסריח...מצטערת . יש סיכוי ( ואולי קלוש) שאם המטופלת בלחץ, והמצב של האנדו' חמור ורוצים להביא אותה למצב שהיא תרצה כבר לסיים עם הניתוח ומודיעים לה בדקה ה 90 שאין אישור מקופ"ח כללית לנתח באסותא , ולגרום לה לבקש ניתוח פרטי שיעלה הרבה כסף... בנות, היזהרו. תבקשו שכל האישורים יגיעו אליכן בכתב, לברר עם קופ"ח כללית איפה יש אישור לאותו מנתח לנתח ( אסותא/ מדיקל סנטר בהרצליה) בהצלחה

מסכימה איתך../images/Emo70.gif

בנות תפנו לבד למושלם ותבררו עם המנתח שאתן רוצות בהסדר עם הכללית או לא, אל תסמכו על המנתח שיסדר לכם את העניינים. זה ממש לא סיפור שולחים לכם בפקס את רשימת המנתחים שבהסדר ומצויין ליד כל אחד מהם הסכום שתצטרכו לשלם.

maayan1929

New member
מיואשת!!! צריכה את עזרתכן

לאחר שבוטל לי הניתוח שהיה אמור להיות היום, הפנו אותי לד"ר סוריאנו. דיברתי איתו בטלפון הסברתי לו מה המצב ואמרתי לו שאני רוצה לעבור את הניתוח כמה שיותר מהר. בהתחלה הוא היה מאוד נחמד ואז הוא אמר לי שהוא יבדוק את התיק שלי ויחזור אלי, הוא לא חזר אלי ואז התקשרתי שוב, הוא אמר לי שהוא יוכל לנתח אותי ביום ראשון הקרוב ושהוא ידבר איתי בערב, והוא שוב לא התקשר! התקשרתי שוב, הוא אמר לי להגיע אליו מחר, קבע את השעה ולא עיניין אותו שאני לא יכולה להגיע בשעה שהוא רוצה. הוא נתן לי לדבר עם מישהי שלקחה ממני פרטים ואמרה לי שהביקור אצלו עולה 350 ש"ח!!! כששאלתי אותה לגבי עלות הניתוח, היא שאלה אותו ואז הוא אמר אם היא לא רוצה שלא תבוא!!! הבנתי שהוא "מפורסם" כאן, ושיש לכן רק דברים טובים להגיד עליו... אני לא מבינה מזו ההתנהגות הזו? ומה הכעס על זה ששאלתי מה עלות הניתוח? זו לא זכותי? מישהי נתקלה בהתנהגות כזו מצדו? מישהי יודעת איך נקרא הניתוח של הוצאת ציסטות מהשחלות בקופת חולים כללית? אני כבר ממש מיואשת, אני מרגישה שמנצלים את הלחץ והפחד שלי! עזרתכן בבקשה.....

ועוד משהו שנזכרתי

אם את מחליטה ללכת אליו את יכולה דרך הכללית להגיע אליו בעלות של 100 ש"ח בלבד, מכיוון שהוא סגן מנהל מחלקה בבי"ח. לגבי השאר אין לי תשובות...

למעלה