עזרה בבקשה....

maayan1929

New member
עזרה בבקשה....

היי בנות, זו פעם ראשונה שלי בפורום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי להירגע קצת...... אני אמורה לעבור ביום שני הקרוב ניתוח אצל ד"ר גולדשמיט וד"ר קריסי באסותא ת"א. מישהי שמעה עליהם המלצות/תגובות או נותחה על ידם? אני ממש ממש לחוצה והולכת לניתוח הזה עם חששות גדולים מאוד. אני אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים/הסבר/ הכוונה, כדי שאולי הלחץ והפחד ירדו קצת. המון תודה, מעיין

שיהיה בהצלחה ../images/Emo45.gif

ד"ר גולד. חן מוכר אבל אין לי ניסיון אישי. את יכולה לעשות חיפש בפורום עם השמות שלהם. אודות לפרסקופיה יש כאן שפע של חומר ממנותחות בעבר וגם מה צריך לקחת איתך. שיהיה בהצלחה רבה

לאחרונה שמעתי דברים טובים על

ד"ר גולדשמיט ואחד הרופאים מתה"ש גם הזכיר אותי לגבי ניתוחי האנדו'. אז נשמע שאת בידיים טובות. בהצלחה

זהבה240

New member
אני עברתי את אותו הניתוח לפני שבועיים וחצי

ומאוד מאוד פחדתי קודם. שאבתי הרבה עידוד וידע מהבנות בפורום. תקראי אחורה ותקבלי המון מידע חשוב. הוציאו לי שחלה אחת (מראש סכמו אתי את זה) והמהשניה רק את הציסטה. סך הכל ההר (של הפחד) הוליד עכבר (היה ממש קל). זאת אומרת, בצדק פחדתי, הרי מדובר בניתוח. אבל, הניתוחים הללו באמת פשוטים, במיוחד כאשר הם נעשים בידי מומחים. אני זוכרת לפני כמה שבועות שמישהי כתבה על ד"ר גולדשמידט מבילינסון שהוא נהדר. תקראי אחורה את החומר +את רשימת הציוד שצריך לקחת לניתוח. היו לי בחילה וסחרחורת אחרי הניתוח למשך כמה שעות בגלל ההרדמה, אבל לא היו כלל כאבים. עד היום לא לקחתי אפילו כדור אחד לכאבים. מה שלא טוב באסותא זה שהם משחררים אותך בלי שום הנחיות. אצלי המנתח לא נתן לי שום הנחיות גם הוא , אבל הוא מסוג הרופאים שמתייחסים רק לניתוח עצמו, ואת זה ידעתי מראש. אז תשאלי את המנתח שלך בדיוק מה ההנחיות שלו לאחרי הניתוח: כמה זמן אסור לך להרים דברים כבדים, מתי מותר לך להתחיל פעילות גופנית, להתעמל, האם יש הנחיות מיוחדות בקשר לאוכל וכו'. אני שאלתי את הבנות בפורום את כל השאלות הללו. אם יהיו לך עוד שאלות בשמחה אענה. ובאמת את יכולה להרגיע את עצמך, זה בטח יעבור מהר ותהיי כמו חדשה זמן קצר ביותר אחר כך.

optimit13

New member
עידוד ממני

היי מעיין, אני נותחתי לפני כמה שבועות ע"י גולדמשיט. אני ממליצה בחום. רופא נהדר, אישיות מרגיעה!! מקצועי ויסודי. בן אדם לא שחצן ומתנשא כמו רופאים אחרים שעוסקים בתחום הפחד לפני הניתוח מובן ומוכר כי הרי זו פעם ראשונה,( ונקווה שאחרונה) אבל אחרי הניתוח את תראי שזה לא כזה נורא ,כמובן לכל אחת יש את "דרגת" הניתוח שלה, את הסיבה לניתוח...עד שלא נכנסים פנימה לא יודעים כמה זמן ימשך הניתוח ומה צפוי.. הניתוח שלי היה קל יחסית ונמשך כ- 30 דקות. טיפ ממני, לא לאכול דברים מוצקים ביום שאחרי הניתוח. בביה"ח מביאים דברים לא טעימים, מאכלים רכים ויש סיבה לכך. אני 18 שעות אחרי הניתוח סנדוויץ מצויין שאמא שלי הכינה והרגשתי תחושת חנק כי האוויר שמילאו את הבטן עולה לכתפיים, בקיצר- יש מעט בעיות נשימה. לשתות הרבה... סה"כ תבואי אופטימית. אני מציעה לך לשאול את כל השאלות כי הרופאים מקצרים בהסברים. ( לדוג'- איך לחטא את איזור החתכים? האם לשים פד? לי נאמר שלא צריך ) תבקשי באסותא שיתנו לך משהו להרגעה שעה-שעתיים לפני הכניסה לחדר ניתוח. במקרה שלי- הם שכחו לתת לי וואליום ( מסתבר שזה דבר ידוע לפני ניתוחים ), אני גם שכחתי מזה...וממש בדקות לפני שנכנסתי לחדר ניתוח הייתי במתח. אפשר להוריד מעט את המתח/חרדה, לגרום להרפיית שרירים שוב, גולדשמיט הוא רופא מצויין, עם המון ניסיון. אדם שקט וצנוע שעושה את עבודתו נאמנה, במיקצועיות!!!!! שיהיה המון בהצלחה

איתך בנושא האוכל והשתיה ../images/Emo45.gif

לשתות הרבה אבל לאט!! לא לנסות לשתות כוס מים שלמה, אני אחרי שתי לגימות הרגשתי שהגז "דוחף" לי את המים למעלה, הרגשה של צורך להקיא בלי בחילה שמגיעה מהבטן (הרגשה מוזרה
) ככה גם עם האוכל אוכל לא טעים אבל רך, לאכול לאט, לשתות לאט, ולאכול מגוון! (עדיף לאכול קצת מכל דבר, ולא לאכול משהו אחד ואז האחות תגיע ותגיד שאת צריכה לאכול עוד משהו, ולכי תמצאי לזה מקום בבטן...)

זהבה240

New member
באסתוא זה אחרת

מהניסיון היחיד שלי, באסתוא האחות לא תגיע לבדוק מה אכלת. זה כמו בית חרושת. האחיות נורא נורא נחמדות, אבל זו לא באמת מחלקה גניקולוגית. בשעות הראשונות לא לשתות בכלל רק להרטיב את השפתיים. בבית חולים רגיל אומרים את זה אחרי ניתוחים, באסותא כמובן שכחו להגיד לי. היתה אתי חברה שלי שהיא אחות אז היא השגיחה עלי בנושא, חוץ מזה שכבר עברתי פעם ניתוח בבית חולים ציבורי (בתחום אחר, אבל גם בבטן). אחר כך לגימות קטנטנות. ורק אחרי כמה שעות טובות כשאין בכלל בחילה מהשתיה אפשר לאכול דברים רכים. ב. הואליום!!! מאוד חשוב. חשבתי שאצלי זה קרה במקרה. אבל המנתח הגיע ואמר לי שהניתוח צפוי בערך 40 דקות מאוחר יותר, הייתי כבר בחדר ההכנה לניתוח וראיתי שהאחות בכלל לא זזה לכיוון שלי על מנת לתת לי את הכדור. אז פשוט קראתי לה והכרחתי אותה לתת לי אותו. יש הנחיות של המרדים לאחיות לתת את הואליום, אבל כנראה שבאסותא הן נוטות לשכוח. אז מאוד חשוב שכאשר את נכנסת לחדר הזה תבקשי מיד את הואליום ואל תעזבי אותן עד שיתנו אותו. חוץ מזה, למקרה שהפחדתי אותך על אסותא, אז לא! כולם נחמדים שם באופן יוצא מן הכלל החל ממחלקת האוכל, האחיות, הפקידות, האח שהכניס אותי לחדר הניתוח, המרדים וכו'. לא מצאתי שם אף אחד שהיה פחות ממאוד מאוד מאוד נחמד ולבבי.

maayan1929

New member
תודה לכן

בנות, המון תודה, הצלחן לעודד אותי אחרי תקופה מאוד קשה שעברה עלי.... חבל שלא הגעתי לפורום הזה קודם, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא!!! אני בטוחה שאני אוכל להעזר בכן עוד הרבה בהמשך הדרך (הניתוח הוא רק ההתחלה אצלי) אז שוב הרבה תודות על העזרה!!!

פז08

New member
הי לך

בתור מי שעברה את הניתוח לפני 10 ימים, אני אומרת לך שאת יכולה להרגע.... נכון, ניתוח נשמע הכי מפחיד בעולם, ובינינו זה באמת לא מלהיב כמו בילוי בבר טוב, קונצרט או ארוחה טובה במסעדה (אלא אם כן האוכל של אסותא ממש טוב.....) אבל - אני יכולה להגיד לך שזה ממש לא סוף העולם. שוב, נכון, זה מפחיד לפני, אבל בדיעבד זה לא נורא, אפשר להתגבר ואפילו בקלות. אז נתחיל מהימים שלפני (שזה עבורך, אם הבנתי נכון, ממש עכשיו....): אני הייתי ממליצה היום (יום שבת) ומחר (יום ראשון) לא לאכול אוכל כבד מדי.סתם בשביל ההרגשה הנעימה יותר, כי עם כל המתח לא נעים שמשהו "עומד" בקיבה.... בנוסף, לא הבנתי אם בקשו ממך הכנה של המעי או לא. יש רופאים שמבקשים ויש רופאים שלא. אלו שמבקשים, בעצם מבקשים שתשתי חומר מרוקן כיממה לפני הניתוח, חומר שגורם לשלשול, על מנת לנקות את המעי וזה רק למקרה שיהיה צורך בהתערבות גם במעי (ולא, לא להכנס לפאניקה, ברוב המקרים אם אני הבנתי נכון אין צורך בעירוב של המעי, רק אם יש אנדו' קשה שמערב את המעי....). בכל מקרה כפי שכבר ציינתי, לא כל רופא מבקש את זה. תכתבי לי אם את צריכה הכנה או לא. אם כן- אתן לך טיפים ספציפיים בנושא. אם לא- אשרייך וכיף לך. העינוי הקטן הזה ממני לא נחסך, מצד שני לא הייתי מספיק חכמה לבקש טיפים מראש, ועד שביקשתי כבר היה מאוחר מדי, הייתי מאושפזת ולא יכולתי לקרוא את ההמלצות... כך שבדיעבד סבלתי סתם... לגבי ההכנה לניתוח- תארזי לך בתיק דברים שחשובים לך לקחת איתך. אני לקחתי חצי בית, אבל ככה אני... טיפים חשובים - נעליים שאפשר להכנס איתן למקלחת למשל.... אני לא יודעת איך זה בפרטי, מניחה שתתאשפזי ביום הניתוח ותשוחררי למחרת, אם לא יהיה ניתוח גדול מדי.... (ואם מדובר רק בציסטות בשחלה, אזי נראה לי שיהיה בסדר....) לגבי מקלחת, לא יודעת אם ייצא לך להתקלח שם, אבל לדעתי עדיף שיהיו נעליים מתאימות.... תקחי בחשבון שלפרוסקופיה עושים באמצעות מספר חתכים, אחד בטבור, והשאר בשיפולי הבטן... קחי איתך תחתונים מספיק גבוהים שישבו מעל החתכים בשיפולי הבטן אבל לא ממש על הטבור. אם יש לך שמלה קלילה ליום השחרור, עדיף לדעתי, אם לא אז טרנינג שלא לוחץ בבטן.... אני לקחתי אתי גם מי פה ותרסיס לפה, שונאת את הטעם שיש בפה אחרי שעות מרובות של צום.... כמו כן, ייתכן דימום ואגינלי אחרי הניתוח, קחי עמך פדים הגייניים.... אני לקחתי בקבוק חם אבל בסוף לא השתמשתי בו....טוב, לקחתי כאמור עוד בערך 50 פריטים שלא השתמשתי בהם.... בבית חולים ציבורי יש בעיה של גנבות ויש בתל השומר ארוניות עם מגרה שאפשר לנעול, אבל צריך להביא מנעול... לא יודעת מה המצב בפרטי, מניחה שאין בעיה גדולה בנושא.... לגבי ההמלצה לואליום לפני הניתוח - המלצה מצויינת!! אני בקשתי בתל השומר מהמרדים ואליום לערב שלפני ולבוקר הניתוח, לצערי בבוקר הניתוח הוא לא רצה שאקח ואליום, טען שזה לא מסתדר טוב עם חומרי ההרדמה (פעם ראשונה בחיים שלי ששמעתי את זה!!) בדיבעד - הייתי מאד לחוצה ואין ספק שואליום היה מאד עוזר... כמובן כל ההמלצות שלי הן בהנחה שאין לך עוד מחלות רקע ושאין לה אלרגיה לתרופות.... בנוסף, אם כשאת נכנסת לחדר הניתוח עצמו את מרגישה מאד לחוצה (מה שמאד אפשרי, במקרה שלי הייתי ממש בלחץ והתחלתי לבכות....) את יכולה לבקש מהמרדים משהו להרגעה והוא יכול לתת לך ישירות לעירוי, ממש לפני ההרדמה. מרדימים אוהבים להרגיע את החולים שלהם לפני שהם מרדימים אותם... אני לא יודעת אם היית פעם בחדר ניתוח, אבל אני אנסה לתאר לך מה עומד לקרות, על מנת לנסות להפחיד מהחרדה: קודם כל, לגבי עירוי אני לא יודעת מתי ירכיבו לך. יש מקומות שמרכיבים בחדר ניתוח עצמו, ויש מקומות שבהם המרדים פוגש אותך לפני שאת נכנסת לחדר ניתוח ומרכיב לך את העירוי. אני לפני 11 שנים נותחתי במדיקל סנטר, ואז הגעתי, עשו לי "קבלה" משרדית כלומר פתיחת תיק, מדבקות וכו', אחות נתנה לי חלוק להתלבש (מסירים את כל הבגדים והתכשיטים ולובשים חלוק חדר ניתוח) ואז נפרדתי מהוריי ולקחו אותי לחדר המתנה לפני כניסה לחדר הניתוח. שם פגש אותי המרדים והרכיב לי עירוי. מדובר בצינור קטן שמכניסים לוריד ביד, באמצעות מחט, מרגישים דקירה, זה קצת כואב אבל ממש ממש לא נורא.... אחר כך נותנים לך לשים גם כובע על הראש, על השיערות, כמו למנתחים עצמם, ומכניסים אותך לחדר ניתוח. תתכונני: בחדר ניתוח קר!! את יכולה לבקש שיחממו אותך. יש לשם קח שמיכות חמות. ישכיבו אותך על שולחן ניתוחים, יש להניח שולחן שבקצהו מקום לרגליים כמו כסא גניקולוג ויבקשו ממך להניח את הרגליים. אני אישית לא הייתי מוכנה לזה שהשולחן יהיה כמו כסא גניקולוג ודי הובכתי... אז תתכונני מראש, ממש כמו בכל ביקור אצל גניקולוג.... יחברו אותך למוניטור באמצעות מדבקות על בית החזה וישימו לך על אחת האצבעות מכשיר שנראה כמו אטב כביסה, שתפקידו למדוד רמת חמצן בדם. אף אחת מהפעולות לא כואבת.... בחדר ניתוח ייתכן וכבר תשמעי רעש של כל מיני מוניטורים מצפצפים, לא להיבהל, זה ככה תמיד... קרוב לוודאי שיחברו אותך לעירוי נוזלים ואז ירדימו אותך..... כשתתעוררי, כבר תהיי אחרי... אני לא יודעת מה מדיניות המקום, ובאיזה שלב מכניסים הורים/ מלווים אחרים, אבל סביר שמתי שהוא יתנו לאחד המלווים שלך להכנס לראות אותך.... באם את מתעוררת עם כאבים, תבקשי נגד כאבים ותקבלי. חדרי התאוששות מאד טובים בדברים האלה, אז לא לדאוג.... אחרי כשעתיים בהתאוששות, יעבירו אותך למחלקה. אני שבזמנו התאשפזתי רק לכמה שעות בפרטי, נעניתי לבקשת הצוות ואחרי זמן קצר כבר אכלתי ושתיתי. כפי שהמליצו לך בנות אחרות פה: לא לאכול ולא לשתות אחרי הניתוח!! חומרי ההרדמה עוד יכולים שעות אחרי הניתוח לגרום לבחילות והקאות. מספר שעות אחרי הניתוח אפשר להתחיל ללגום מים באיטיות ובכמות קטנה. אם אין בחילות / הקאות, אפשר להמשיך הלאה... דרך אגב: בזמן הניתוח מכניסים צינור לקנה הנשימה על מנת שתוכלי לנשום... זה משהו רגיל שגרתי ומקובל בהרבה ניתוחים. עם זאת, לפעמים, אבל לא תמיד, זה גורם לכאבי גרון אחרי הניתוח, אז לא להבהל.... אם תחושי כאבים אחרי הניתוח, כשכבר תהיי במחלקה, תבקשי מהאחות משככי כאבים ותקבלי. ייתכן כמו שכתבתי שתחושי בחילות, הקאות, סחרחורות, אם תסבלי מהקאות בצורה משמעותית, ניתן להקל גם על זה בתרופות, הכל כמובן בהתאם להוראה של הרופא... כמו שבנות כתבו לך, אחרי ניתוח כזה יש הרבה פעמים כאבים שמקורם בגז שנשאר בבטן ועולה למעלה. זה יכול לגרום לכאבים בכתפיים ובצוואר... לי אישית לא היו כאבים כאלה, אבל הבנתי שאני פחות או יותר "יחידת סגולה", כי הרבה פעמים יש. מה שהבנתי שמקל על הכאבים הוא ישיבה גבוהה במיטה ולא שכיבה ממושכת, על מנת לאפשר לגז לעלות ולצאת..... לגבי מתן שתן - כדאי שתשאלי את הרופא מראש למה לצפות. בתל השומר למשל, בדרך כלל משאירים את הקטטר בדרכי השתן לפחות לכמה שעות.... פשוט שתהיי מוכנה... זהו, נראה לי שכתבתי את רוב הדברים, אם יש לך שאלות נוספות, אני כאן בביתי, מוכנה ומזומנה לענות... אני לא סבלתי מכאבים רבים אחרי הניתוח, השבוע כבר חזרתי לפעילות חלקית (לא פיזית!! זה אסור בשלב זה...) אבל כן יצאתי מהבית.... תרגישי טוב, ותנסי לא לדאוג יותר מדי, שיהיה בהצלחה, פז.

דנהדנה2

New member
תודה רבה

פז תודה רבה, עזרת גם לי אני עוברת ניתוח ביום שני הקרוב באסותא.

פז08

New member
בהצלחה!!

שיהיה לך המון בהצלחה
אם את צריכה עוד מידע או כל דבר אחר, את מוזמנת לצור קשר או מעל דפי הפורום, או במסרים אישיים....

בוקר טוב מעיין!

מצאתי שתי הודעות שכתבתי מיד אחרי הניתוח ופירטתי שם כל מה שהרגשתי וגם טיפים (אני נותחתי בכרמל, התיכנון היה להשתחרר באותו יום, אבל נותחתי מאוחר ולכן השאירו אותי עד למחרת) זה מה הרגשתי בימים שאחרי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1363&MessageId=133700035 וטיפים! http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1363&MessageId=133713054 בהצלחה!

maayan1929

New member
רוצה להציג את עצמי...

טוב אז אחרי דפדוף ארוך בפורום (מהרגע מצאתי אותו אני לא עוזבת אותו) הבנתי שיש נוהל הצגה עצמית...אז למרות שכבר השתמשתי בשרותי הפורם אני אשמח לספר קצת על עצמי... אני בת 25, נשואה שנה וחצי כמעט, אצלי הסיפור התחיל כשהפסקתי לקחת גלולות ופתאום התחילו כאבי מחזור די קשים, פניתי לרופאת הנשים שלי והתלוננתי בפניה בלי סוף, היא שלחה אותי לבדיקות הורמונליות ולאולטראסואנד ואמרה לי שהכל בסדר ושיש נשים שסובלות מכאבי מחזור ואין מה לעשות...אחרי כמה חודשים חזרתי אליה כי לא הצלחתי להיכנס להריון, היא שלחה את בעלי לבדיקת זרע, התשובה היתה גרועה! הרגשתי שהשמים נפלו עלי.... הופננו לרופא פוריות (לא סימפטי בכלל) הוא שלח אותנו לעוד מלא בדיקות, והלחץ רק הלך וגבר...באותו החודש כשקיבלתי ווסת היה לי כאבי תופת, כשהגעתי לרופאת הנשים שלי (בקושי הולכת) היא התחילה לשאול שאלות והעלתה את הרעיון שאולי זה אנדו', ישר שלחה אותי לבית חולים, גם שם הרופא אמר שזה אנדו' קשה, ושגם זה גורם לזה שאני לא נכנסת להריון, כששאלתי מה זה אומר ומה עושים הוא אמר ניתוח!!! (וזהו), באותו הרגע הרגשתי ש"העולם" נפל עלי, שמהבשורה הזאת אני לא מצליחה להתאושש...אחרי כמה ימי דיכאון ובכי אין סופי התחלתי לרוץ לרופאים... (גם בתל השומר הייתי) לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית מאף אחד, היו כאלה שאמרו שאני חייבת לעבור את הניתוח והיו כאלה שאמרו לי לא לעבור את הניתוח בשום פנים ואופן! בסופו של דבר אחרי אין סוף ריצות ורופאים ודעות, הגעתי לד"ר אבי בן הרוש (פוריות-פרטי), רופא מקסים, עם הרבה סבלנות, שבדק אותי והסביר לי שאין לי ברירה אלה לעבור ניתוח בגלל שיש לי ציסטות בשתי השחלות ושאחת מהציסטות שלי גדלה כמעט פי 2 תוך חודש ותוך כדי דיכוי של דקה ארוך, ו- IVF יכול לסכן אותי (אם יתפתח זיהום עקב דקירה של הציסטה) ושהסיכוי שהטיפול יצליח הוא נמוך. הוא הפנה אותי לד"ר חן גולדשמיט ולד"ר חיים קריסי (רופא מקסים) כדי לעבור את הניתוח בהקדם (כי הוא יודע כמה אני לחוצה על הריון), אחרי פגישה עם שניהם והבנה שמהניתוח הזה אין לי סיכוי להתחמק, החלטתי לעבור אותו כמה שיותר מהר כדי שזה יהיה מאחורי כבר!!! בקיצור, אני עוברת את הניתוח ביום שני הקרוב באסותא, אני לחוצה בטירוף, בוכה בלי הפסקה וכל כך רוצה להיות אחרי זה (בריאה ושלמה בלי פגיעה בשחלות)... חשוב לי לומר לכן שהפורום הזה הוא הדבר היחיד שהצליח לעודד אותי, אני חושבת אתן עושות עבודת קודש אחת לשניה!!! לסיום, אני מקווה שלא "חפרתי" לכן יותר מדי, אבל אני מרגישה הקלה גדולה אחרי שגוללתי את סיפורי בפני בנות שמבינות בדיוק מה עובר עלי...! אני מאחלת לכולכן רק בשורות טובות והמון בריאות!!! תודה תודה תודה....

../images/Emo24.gif

בהצלחה בניתוח! מאחלת לך שבקרוב השמיים יחזרו למקום שלהם ויחייכו אלייך
המון בריאות!
(מצטערת שאני לא עוזרת יותר, אני עברתי לפרוסקופיה ולא מצאו לי אנדו'... אז אני ממשיכה לסבול בשקט ולהתקפל מכאבים בלי לדעת למה... מכורה קשה לפורום, עוד חודש-חודשיים תביני על מה אני מדברת
)

מעיין153

New member
../images/Emo140.gifמעיין בהצלחה בניתוח

מאחלת לך שהכל יעבור בשלום, ושתהיה החלמה הכי מהירה שיכולה להיות המון בהצלחההההההההההההההההההה ממעיין

למעלה